Naar inhoud

Badplank

Heb je hulp nodig met in bad gaan? Met de FBTO Zorgverzekering  krijg je een vergoeding voor een badplank.

Wat is een badplank?

Dit is een speciale plank die je over het bad legt. Hiermee kun je gemakkelijker in en uit bad stappen. En je kunt erop zitten als je je in bad doucht.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Je krijgt een vergoeding voor een badplank. De vergoeding is voor mensen die korter dan 26 weken een badplank nodig hebben. Heb je de badplank langer nodig? Dan krijg je misschien een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ga naar het Wmo-loket van uw gemeente.

Moet je hulpmiddel vervangen of gerepareerd worden?

Neem dan contact op met de leverancier van je hulpmiddel.

Hoeveel krijg je vergoed?

Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met de zorgverlener. In de tabel zie je hoeveel je vergoed krijgt:
FBTO Basis
FBTO Basis Plus
FBTO Basis Vrij
Zorgverlener met contract
100%
100%
100%
Zorgverlener zonder contract
65%*
75%*
100%**

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief
** Van het marktconforme of wettelijke tarief

De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.

Waar kun je naar toe?

Je bestelt je hulpmiddelen  makkelijk en veilig online bij een medische speciaalzaak. Naar welke leverancier je kunt, hangt af van de basisverzekering die je hebt.

  • FBTO Basis

Je bestelt je hulpmiddelen bij Medipoint . Ga je naar een andere leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 65 % van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

  • FBTO Basis Plus

Je kunt je hulpmiddelen bestellen bij verschillende leveranciers. We hebben met veel leveranciers afspraken gemaakt. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker. Goed om te weten: hebben we geen contract met je leverancier? Dan vergoeden we tot maximaal 75 % van het tarief dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners waarmee we een contract hebben.

  • FBTO Basis Vrij

Je kiest zelf waar je je hulpmiddelen wilt bestellen. Maar met veel leveranciers maken wij afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en de prijs van de zorg. Ga je naar een van deze leveranciers? Dan weet je zeker dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. Je vindt ze in de FBTO Zorgzoeker.

Goed om te weten: ga je naar een leverancier waar we een contract mee hebben? Dan leen je je hulpmiddel. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan koop je.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Je hebt vooraf toestemming nodig als je kiest voor een leverancier gaat waarmee we geen contract hebben.

Heb je een eigen risico?

Je betaalt alleen een eigen risico als je naar een leverancier zonder contract gaat.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.