Met een stoppen-met-rokenprogramma krijg je zorg en begeleiding die op jou is afgestemd. Het programma bestaat uit individuele begeleiding, telefonische begeleiding en e-health ondersteuning. Eventueel krijg je ter ondersteuning nicotine vervangende geneesmiddelen.
Je krijgt deze geneesmiddelen alleen vergoed tijdens je deelname aan het programma.
* Tot max. 65% of 75% van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (gecontracteerd tarief).
** Tot max. 100% van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Is dat er niet? Dan van het marktconforme tarief.
De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.
Je krijgt alleen een vergoeding met een verwijzing van je huisarts, bedrijfsarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijke gehandicapten, verloskundige of medisch specialist.
Schrijft een andere arts dan een huisarts de medicatie voor? Dan heeft de apotheek een SMR-formulier nodig. Je arts vult dit voor je in. Schrijft een huisarts medicatie voor? Dan is alleen het recept voldoende.
Ja, je hebt toestemming nodig voor nicotine vervangende middelen van een niet-gecontracteerde leverancier. Meestal vraagt je zorgverlener of leverancier de toestemming voor je aan. Soms moet je zelf toestemming aanvragen. Bespreek dit met je leverancier.
Je kunt naar:
Onderstaande apotheken hebben een contract met ons voor stoppen-met-rokenmedicatie. Je betaalt bij deze aanbieders geen eigen risico:
Je huisarts en/of apotheek stuurt de nota's naar ons toe. Declareer je zelf de nota's voor jouw geneesmiddelen? Stuur dan de verwijzing van je arts mee.
Je betaalt eigen risico voor:
Je betaalt geen eigen risico voor: