Naar inhoud

Direct regelen

De polis van je ongevallenverzekering bekijken of je gegevens aanpassen? Dat kan in MijnFBTO.

Veelgestelde vragen

Bel ons op (058) 234 53 53 . Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met hulp en vergoedingen om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact met u op. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

Ben je op reis? Of ben je tijdelijk in het buitenland? Dan ben je over de hele wereld verzekerd tegen ongevallen. Bij FBTO maakt het niet uit of je het ongeluk kreeg in Nederland of in het buitenland.

Verhuis je naar het buitenland? Dan stopt je verzekering. De verzekering stopt op de datum dat je naar het buitenland gaat.

Dit doet een ongevallenverzekering: Je bent de verzekerde. Je wordt invalide door een ongeluk. Of je overlijdt. Dan betaalt de ongevallenverzekering een vooraf afgesproken bedrag aan jou of je erfgenamen. Het maakt niet uit wie schuld heeft.

Dit doet een aansprakelijkheidsverzekering: Iemand anders heeft schade. Dat is jouw schuld. Dat kan schade zijn:

  • aan de persoon zelf (letselschade)
  • aan zijn of haar spullen (materiële schade)

Dan betaalt de aansprakelijkheidsverzekering de schade aan deze persoon

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds gewoon thuis. Gelukkig zijn het vaak kleine ongelukjes. Maar als er écht wat gebeurt, kun je maar beter goed verzekerd zijn. Want dan kunnen jij of je nabestaanden onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Bijvoorbeeld als je invalide raakt of overlijdt door het ongeluk.

Tijdens het afsluiten van je verzekering heb je gekozen voor betalen per maand of per jaar. Heb je gekozen voor een maandelijkse betaling? Dan wordt de meestal premie afgeschreven op de dag dat je je verzekering hebt afgesloten.

Was dit bijvoorbeeld de 10e van de maand? Dan wordt de premie iedere maand op de 10e afgeschreven. Goed om te weten: heb je na 2 betalingsherinneringen de premie nog niet betaald? Dan krijg je van ons een sms’je met een betaallink. Zo kun je gemakkelijk alsnog betalen.

Meer informatie lees je op de pagina over het betalen van je verzekering.

Contact met FBTO

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

  • Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent.

    Komen jullie er niet uit? Dan zit een medewerker voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

    Lees meer over privacy via WhatsApp
Naar alle contactmogelijkheden

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.