Naar inhoud

Je hebt schade aan je boot: wat doe je?

Je hebt schade aan je boot. Of hij is gestolen. Wat doe je dan? We vertellen je graag wat je eerst zelf doet. Je kunt daarna hulp van onze schadebehandelaar krijgen. 

Zo meld je schade

Meld de schade binnen 3 dagen bij ons.

  • Online gaat het snelst via  MijnFBTO. Gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
  • WhatsApp naar  06 82 56 03 97. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. We reageren zo snel mogelijk. App je buiten onze openingstijden? Dan krijg je de volgende werkdag bericht.
  • Bellen naar (058) 234 56 78 kan ook. Op werkdagen nemen we de telefoon op tussen 8.00 en 17.00 uur.

Wat moet je doen bij bootschade?

Je hebt schade aan je boot

Je hebt schade aan je boot. Volg dan eerst 4 stappen:

  1. Beperk de schade zoveel mogelijk.
  2. Vul samen met de tegenpartij het Schadeformulier (pdf) in. Zet allebei je handtekening.
  3. Zeg niet meteen dat jij aansprakelijk bent voor andermans schade. Wij zoeken het graag eerst voor je uit.
  4. Heeft de schade spoed? Bel dan de FBTO Alarmcentrale op +31 (58) 234 56 50. Dat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag.
  5. Meld de schade.

Is je boot gestolen?

Lees meer over diefstal van je boot.

Veelgestelde vragen

Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Ja. Ook wanneer je de boot af en toe uitleent, is de boot gewoon verzekerd. Met uitlenen bedoelen we dat je geen vergoeding ontvangt van degene die je boot leent. Verhuur valt hier dus niet onder.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.