Naar inhoud

Je hebt schade aan je boot: wat doe je?

Je hebt schade aan je boot. Of hij is gestolen. Wat doe je dan? We vertellen je graag wat je eerst zelf doet. Je kunt daarna hulp van onze schadebehandelaar krijgen. 

Je hebt schade aan je boot

Je hebt schade aan je boot. Volg dan eerst 3 stappen:

  1. Beperk de schade zoveel mogelijk.
  2. Vul samen met de tegenpartij het Schadeformulier (pdf) in. Zet allebei je handtekening.
  3. Zeg niet meteen dat jij aansprakelijk bent voor andermans schade. Wij zoeken het graag eerst voor je uit.

Meld de schade bij ons

Bel ons op +31 (58) 234 58 37 (lokaal tarief). Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk de schade bij ons meldt.

Heeft de schade spoed?

Bel dan de FBTO Alarmcentrale op +31 (58) 234 56 50. Dat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Is je boot gestolen?

Lees meer over diefstal van je boot.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de boot­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Ja. Ook wanneer je de boot af en toe uitleent, is de boot gewoon verzekerd. Met uitlenen bedoelen we dat je geen vergoeding ontvangt van degene die je boot leent. Verhuur valt hier dus niet onder.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.