Naar inhoud

Zo declareer je zorgnota's

Bij FBTO hoef je zorgnota's niet voor te schieten. Zorgverleners waar wij een contract mee hebben, bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen en GGZ-zorgverleners, sturen direct hun nota naar FBTO. Heb je toch een nota gekregen? Dan kun je de nota naar ons sturen. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen.

Zo declareer je zorgnota's bij FBTO

Heb je bijvoorbeeld een nota gekregen van je tandarts? Stuur die dan naar ons. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen. Jij kiest hoe je de nota naar ons stuurt:

Soms heb je een formulier nodig voor je declaratie

Voor het declareren van je PGB (persoonsgebonden budget), medische kosten in het buitenland of vervoerskosten heb je een formulier nodig. Die vind je hier:

Vul het declaratieformulier helemaal in. Alleen dan kunnen we je declaratie verwerken.

Buitenlandse nota's declareren

  • Vraag je zorgverlener om een nota met daarop duidelijke informatie over je behandeling.
  • Je betaalt net als bij zorg in Nederland eigen risico over medische kosten die je maakt vanuit de basisverzekering.
  • We gebruiken de dagelijkse omrekenkoers van de Europese Centrale Bank. We rekenen met de koers van de factuurdatum.
  • We ontvangen bij voorkeur nota's in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. Nota’s in andere talen kunnen we laten vertalen door een beëdigd vertaler. Deze kosten vergoeden wij niet.
  • Je (verzekeringsnemer) krijgt je vergoeding in euro’s op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Dit moet een rekeningnummer zijn van een bank die in Nederland gevestigd is.
  • Bekijk de vergoedingen voor zorgkosten in het buitenland

Heb je een vraag? WhatsApp ons dan

Heb je een vraag over een vergoeding, declaratie of je eigen risico? En kun je het antwoord niet vinden via onze vergoedingenzoeker? Dan kun je een appje sturen naar 06 82 88 05 08. We zijn er op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.

Zo werkt de FBTO Zorg app

Heb je een zorgnota gekregen? Bekijk de video en ontdek hoe makkelijk je zorgnota's declareert met de FBTO Zorg app.