Naar inhoud

Zo declareer je zorgnota's

Bij FBTO hoef je zorgnota's niet voor te schieten. Zorgverleners waar wij een contract mee hebben, bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen en GGZ-zorgverleners, sturen direct hun nota naar FBTO. Heb je toch een nota gekregen? Dan kun je de nota naar ons sturen. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen.

Zo declareer je zorgnota's bij FBTO

Heb je bijvoorbeeld een nota gekregen van je tandarts? Stuur die dan naar ons. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen. Jij kiest hoe je de nota naar ons stuurt:

Soms heb je een formulier nodig voor je declaratie

Voor het declareren van je PGB (persoonsgebonden budget), medische kosten in het buitenland of vervoerskosten heb je een formulier nodig. Die vind je hier:

Vul het declaratieformulier helemaal in. Alleen dan kunnen we je declaratie verwerken.

Buitenlandse nota's declareren

  • Vraag je zorgverlener om een nota met daarop duidelijke informatie over je behandeling.
  • Je betaalt net als bij zorg in Nederland eigen risico over medische kosten die je maakt vanuit de basisverzekering.
  • We gebruiken de dagelijkse omrekenkoers van de Europese Centrale Bank. We rekenen met de koers van de factuurdatum.
  • We behandelen nota's in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. Is je nota in een andere taal? Dan kunnen wij je vragen om die te laten vertalen door een beëdigd vertaler. Stuur daarna beide nota's naar ons op. De kosten voor de vertaling vergoeden wij niet.
  • Je (verzekeringsnemer) krijgt je vergoeding in euro’s op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Dit moet een rekeningnummer zijn van een bank die in Nederland gevestigd is.
  • Bekijk de vergoedingen voor zorgkosten in het buitenland.
  • Bewaar de nota's minimaal 2 jaar nadat wij deze van je hebben ontvangen.
  • Bewaar ook het betaalbewijs 2 jaar.

Goed om te weten: het geld staat binnen 20 werkdagen op je rekening. Dit is langer dan normaal doordat we veel buitenlandse rekeningen krijgen. Onze collega’s doen hun best om je vergoeding zo snel mogelijk aan je te betalen.

Heb je een vraag? WhatsApp ons dan

Heb je een vraag over een vergoeding, declaratie of je eigen risico? En kun je het antwoord niet vinden via onze vergoedingenzoeker? Dan kun je een appje sturen naar 06 82 88 05 08. We zijn er op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!