Naar inhoud

Kortlopende reis­verzekering afsluiten

Een verzekering voor 1 vakantie of een weekendje weg? Met een tijdelijke of kortlopende reisverzekering betaal je alleen voor wat je nodig hebt.

De kortlopende reisverzekering is een reisverzekering van FBTO.

  • Verzekerd tijdens 1 reis
  • Kies alleen wat je nodig hebt
  • Losse annulerings­verzekering mogelijk

Dit vergoedt de kortlopende reisverzekering

Met de basisverzekering van je kortlopende reisverzekering ga je standaard goed verzekerd op reis.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Vaker per jaar op reis?

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Breid je kortlopende reis­verzekering uit

Is de kortlopende reisverzekering iets voor jou? Vul je basisverzekering aan met aanvullende modules.

Je betaalt je premie met iDeal

Dat regel je snel en makkelijk online via je eigen bank. Je kortlopende reisverzekering is meteen geregeld.

Vragen kortlopende reis­verzekering

Oei! Heel vervelend als dit gebeurt. Volg deze 3 stappen zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

  1. Laat een Property Irregularity Report (PIR) opstellen door je luchtvaartmaatschappij. Dit document gebruikt de luchtvaartmaatschappij om je koffer te zoeken en hem bij jou af te leveren. Een PIR vraag je aan in de bagagehal. En anders via de website van je luchtvaartmaatschappij.
  2. Meld je schade in MijnFBTO binnen 14 dagen. De PIR stuur je dan mee als bijlage.
  3. Is je bagage na 30 dagen na het opstellen van de PIR nog niet boven water? Geef het dan door op je bestaande schade in MijnFBTO.

Let op: ben je op de heenreis? Dan krijg je waarschijnlijk van je luchtvaartmaatschappij een vergoeding voor de aankoop van bijvoorbeeld kleding en toiletartikelen. Krijg je die vergoeding niet? Betaal deze dan eerst zelf en geef dit door tijdens het melden van je schade in MijnFBTO. Wij vergoeden deze kosten tot maximaal € 250,- per verzekerde.

Heb je schade aan je mobiele telefoon, laptop of tablet? En is deze schade verzekerd met de basisverzekering? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf. Dat is je eigen risico. Goed om te weten: Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Voor de rest van je bagage kies je zelf je eigen risico. Je kunt kiezen uit € 0, € 150 of € 300 per gebeurtenis. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Ja, je kunt je vrienden op dezelfde polis meeverzekeren. Sluit je de verzekering af voor meerdere personen? Je hoeft de namen van je reisgenoten niet aan ons door te geven. Wel geldt het ‘samen uit, samen thuis’-principe: je moet met elkaar op vakantie zijn. En de extra reisgenoten zijn alleen meeverzekerd als de persoon die de verzekering heeft afgesloten (verzekeringnemer) mee is tijdens de reis.

Met de basisverzekering van je kortlopende reisverzekering ben je goed verzekerd als je op vakantie gaat. De verzekering geldt voor alle reizen in Nederland en in Europa. Je boekt minimaal 1 overnachting. Je moet van elke overnachting het boekingsbewijs, reserverings­bewijs of de rekening van de reisorganisatie of accommodatie aan ons kunnen laten zien. Je bent verzekerd vanaf het moment dat je uit huis vertrekt tot het moment dat je je huis weer instapt voor bijvoorbeeld reisbagage, persoonlijke hulpverlening en reis­documenten. Lees meer over het basisverzekering voor je vakantie.

Je kunt je bij FBTO op verschillende manieren verzekeren voor zorg in het buitenland. Lees welke zorg je vergoed krijgt uit de FBTO Reisverzekering en de FBTO Zorgverzekering.

Meer over de reis­verzekering

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.