Naar inhoud

Eigen risico voor je reisverzekering

Bij de FBTO Reisverzekeringen kun je kiezen voor een eigen risico. Heb je dat liever niet? Geen probleem, dat kan ook.

Eigen risico

Onze reisverzekeringen hebben verschillende eigen risico's. We leggen je graag uit hoe dat precies zit.

1. Doorlopende reisverzekering

Je spullen zijn met de doorlopende reisverzekering standaard verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Wat je wel kunt kiezen, is je eigen risico. Je kunt kiezen uit verschillende bedragen. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de korting op je premie. 

Kies zelf je eigen risico voor je bagage

Je kunt kiezen uit:

  • € 0,-
  • € 150,-
  • € 300,-

Je kunt het bedrag heel makkelijk zelf in MijnFBTO aanpassen. Dat kan op ieder moment.

Altijd € 50,- eigen risico voor je smartphone

Heb je schade aan je telefoon, laptop of tablet? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf. Ook als je koos voor € 0,- voor je bagage.

Heb je bij de rest van je bagage voor een bedrag van € 150,- of € 300,- gekozen? Dan is dat ook het eigen risico voor je mobiele telefoon, laptop of tablet.

2. Kortlopende reisverzekering

Heb je schade aan je bagage? Dan betaal je altijd een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Ook voor de module Winter- en onderwatersport heb je bij de kortlopende reisverzekering een eigen risico. Huur je spullen? En worden ze gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je € 100,- per gebeurtenis.

Bij schade betaal je de eerste kosten zelf

Heb je een eigen risico? Dan betaal je bij schade de eerste kosten zelf. Bijvoorbeeld: je bagage is kwijtgeraakt. De schade: € 450,-. Heb je gekozen voor een eigen risico van € 150,-? Dan betaal je € 150,- zelf. De € 300,- die overblijft betalen wij.

 

Veelgestelde vragen

Bij de doorlopende reisverzekering heb je altijd een eigen risico van € 50,- op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Dat is een verplicht eigen risico. Krijg je schade? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf.

Je kunt ook een vrijwillig eigen risico kiezen bij je bagagedekking. Je kunt kiezen uit € 0,-, € 150,- of € 300,- . Kies je voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie.

Bij de kortlopende reisverzekering heb je standaard een eigen risico van € 100,-.

Kies je bij de doorlopende reisverzekering voor een hoger eigen risico bij bagage, bijvoorbeeld € 150,- of € 300,-? Dan wordt je premie lager.
Goed om te weten: kies je voor een hoger bedrag? Dan betekent dat wel dat de kosten die je zelf moet betalen ook hoger zijn.

Je kunt het bedrag heel makkelijk zelf in MijnFBTO aanpassen. Dat kan op ieder moment. Wanneer jij wilt. De wijziging gaat direct in. Heb je nog geen MijnFBTO? Maak dan een account aan. Dat regel je in een paar makkelijke stappen.