Naar inhoud

Je moet je vakantie annuleren

Wat vervelend dat je je reis moet annuleren. Je kunt hiervoor een vergoeding krijgen. Of je die krijgt, is afhankelijk van de verzekering die je hebt.

Vergoeding voor annuleren

  • Heb je een annuleringsverzekering? Dan kun je een vergoeding krijgen voor de gemaakte kosten.
  • Heb je geen annuleringsverzekering, maar wel een kortlopende reisverzekering voor de reis die niet doorgaat? Dan kun je de kortlopende reisverzekering opzeggen via MijnFBTO. Je krijgt de premie die je hebt betaald dan van ons terug.
  • Heb je een doorlopende reisverzekering zonder annuleringsverzekering? Dan krijg je geen vergoeding. Je hoeft niet aan ons te melden dat je reis niet doorgaat.

Laat ons weten als je reis niet doorgaat

Meld je annulering zo snel mogelijk bij ons. In elk geval binnen 2 weken. Via MijnFBTO regel je het gemakkelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Goed om te weten, soms heb je een bewijs nodig om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld een ontslagbrief. Of een verklaring van een medisch specialist als je ziek wordt op reis en naar huis gaat. Twijfel je of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan eerst contact met ons op.

Bel de FBTO Alarmcentrale als je eerder naar huis moet

Je moet eerder naar huis. Bel dan de FBTO Alarmcentrale op +31 58 234 56 50. Je kunt 24/7 bellen. Ook in het buitenland. We helpen direct!

Veelgestelde vragen

Ja, je krijgt een vergoeding als je er niets aan kan doen dat je geen visum krijgt. En als je je visum op tijd hebt aangevraagd. Check daarom altijd vooraf hoe lang de wachttijd voor je visum is.

Tip: Reis je naar Amerika? Dan kun je in plaats van een visum vaak een ESTA aanvragen. Dat is goedkoper en een stuk sneller. Je regelt je ESTA online. Je hoeft niet naar een ambassade.

Heb je wel een visum nodig? Bijvoorbeeld als je langer dan 3 maanden in Amerika wilt blijven? Vraag dit dan op tijd aan. De wachttijden voor een afspraak zijn nu erg lang.

Dat is balen! Je kunt je wintersportvakantie niet annuleren op je annuleringsverzekering omdat er geen sneeuw ligt. Dit is geen verzekerde reden. Tip: neem contact op met je reisorganisatie. Misschien kunnen zij iets voor je doen? Want soms heb je een skigarantie waarmee je je wintersport kunt omboeken.

Meer vragen over je wintersport? App onze App-reski collega’s op 06 82 75 67 58. Zij helpen je graag. 

Nee, dit is geen geldige annuleringsreden. Neem contact op met je reisorganisatie, verhuurder of vervoersmaatschappij. Misschien kunnen zij iets voor je betekenen.