Naar inhoud

De FBTO Alarmcentrale voor hulp op reis

Het team van de FBTO Alarmcentrale helpt je bij onverwachte gebeurtenissen op reis. Ze staan 24/7 voor je klaar met hulp en advies. Bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet, je tent door een storm is weggewaaid of als je pinpas kwijt is.

 • 24/7 bereikbaar
 • Snel hulp en advies van getrainde experts
 • Ook als er geen noodsituatie is

Noodsituatie? Bel de alarmcentrale: +31 58 234 56 60

Je krijgt snel iemand aan de telefoon die met je meekijkt, meedenkt en dingen voor je regelt. Medewerkers hebben medische kennis, een groot netwerk en spreken vaak de lokale taal.

Bel altijd als:

 • je naar een dokter of ziekenhuis moet
 • je eerder naar huis moet of juist langer moet blijven
 • je extra kosten hebt

Goed om te weten, voor een vergoeding heb je soms eerst toestemming nodig van de FBTO Alarmcentrale. Bel daarom altijd voordat je zelf iets regelt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Geen nood, wel hulp nodig?

Dan mag je ook bellen. Bijvoorbeeld als:

 • je pinpas kwijt is en je niet weet wat je moet doen
 • je de bijsluiter van je medicijnen niet begrijpt
 • je hulp wilt bij aangifte doen van diefstal, omdat je de taal niet spreekt

Waarmee helpt de FBTO Alarm­centrale jou?

Moet je met spoed naar het ziekenhuis? Bel dan eerst 112 en daarna de FBTO Alarmcentrale.

De alarmcentrale biedt een luisterend oor en neemt je veel praktische zorgen uit handen. De hulpverleners helpen je bijvoorbeeld met:

 • praktische zaken, zoals de betaling aan het ziekenhuis of een overplaatsing als dat nodig is
 • vertalen als je de taal van de artsen niet spreekt
 • je familie op de hoogte houden
 • je terugreis als dat nodig is

Met het Digitaal Dossier blijf je 24/7 op de hoogte van alles wat de alarmcentrale voor je doet. En je kunt gemakkelijk gegevens doorsturen.

Word je op reis zo ziek dat je niet verder kunt reizen? Of gebeurt er iets ernstigs met een dierbare thuis? Dan wil je terug naar huis. Met je FBTO Annuleringsverzekering kun je een vergoeding krijgen voor je gemiste vakantiedagen en extra kosten.

Goed om te weten, voor een vergoeding heb je eerst toestemming nodig van de FBTO Alarmcentrale. Bel daarom altijd voordat je naar huis gaat. Ze kunnen je ook helpen. Met het omboeken van je vlucht bijvoorbeeld.

Soms kun je niet naar huis. Bijvoorbeeld als jij of je partner in het ziekenhuis ligt. De alarmcentrale kan je adviseren over het boeken van extra overnachtingen. En ze helpen je met je reis terug naar huis. Bijvoorbeeld als je je vlucht moet omboeken. Of als je niet met de auto terug kunt rijden.

Goed om te weten, voor een vergoeding heb je eerst toestemming nodig van de FBTO Alarmcentrale. Bel daarom altijd voordat je iets regelt.

Gebeurt onderweg iets met je auto, motor, camper, caravan of aanhanger? De FBTO Alarmcentrale staat klaar voor iedereen met de module Vervoer van de FBTO Reisverzekering en de module Pechhulp buitenland van de FBTO Autoverzekering. Ze regelen bijvoorbeeld:

 • monteurs voor reparatie langs de weg of in de garage
 • het wegslepen van je voertuig
 • vervangend vervoer tot je vakantie is afgelopen
 • verblijf als je reparatie binnen 48 uur geregeld is

We zijn er dag & nacht voor je 

Maak in deze video kennis met onze collega’s van de FBTO Alarmcentrale (Eurocross). Ze helpen je in spoedgevallen. Bij autopech, ongeluk, ziekte, schade aan je huis of op reis bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen

Het is handig als je je polisnummer bij de hand hebt als je de alarmcentrale belt. Weet je dat niet of kun je het nummer niet vinden? Geen probleem! We komen er ook wel uit met andere gegevens.

Bel in noodgevallen altijd zelf de plaatselijke hulpdiensten. In alle EU-landen kun je bellen naar 112. Dan word je het snelst geholpen.

Bel daarna zo snel mogelijk de FBTO Alarmcentrale. Zij helpen je verder met dingen die geregeld moeten worden.

Ja, ook tijdens je vakantie in Nederland helpt de FBTO Alarmcentrale. Behalve als je medische hulp nodig hebt. Dit regel je met je zorgverzekering.

De alarmcentrale helpt je als je verzekerd bent. Je bent met de FBTO Reisverzekering altijd verzekerd van persoonlijke hulp als op vakantie iets onverwachts gebeurt.

Met aanvullende modules krijg je extra hulp. Kies je bijvoorbeeld de module Vervoer, dan helpen we je ook bij pech onderweg op reis. Behalve de annuleringsverzekering kun je alle modules vlak voor je reis nog aanzetten. Zelfs als je al op het vliegveld staat of in de auto zit.

Misschien vind je dit ook interessant...