Naar inhoud

10 dagen extra vakantie… in het ziekenhuis

Oef, een acute hernia op vakantie. Wat een geluk dat je een goede verzekering hebt. Je bent in goede handen.
3 februari 2016

Het zal je gebeuren; tijdens je vakantie met spoed naar het ziekenhuis. Je zit er niet op te wachten. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Dat maakte Meindert mee tijdens zijn vakantie op Malta. De vakantie werd verplicht 10 dagen langer. Maar wel 10 dagen langer in het ziekenhuis!

Een acute hernia op vakantie

"Na het ontbijt op onze 1 na laatste dag, liepen we terug naar onze hotelkamer. De sleutel viel op de grond en die zou ik even oppakken. Toen ik op mijn hurken zat, kwam ik niet meer omhoog. Wat bleek: een acute hernia. Ik moest gelijk naar het ziekenhuis." Via de FBTO Alarmcentrale werden de afspraken met het ziekenhuis gemaakt. Ze hadden daar geen extra zorgen van. Er werd zelfs geregeld dat de vrouw van Meindert in dezelfde kamer in het ziekenhuis mocht slapen!

Zo snel mogelijk in het vliegtuig naar Nederland

In het ziekenhuis werd voor Meindert gelijk een heel plan gemaakt om zo snel mogelijk op te knappen. "Een operatie op Malta zat er niet in. Dat moest in Nederland gebeuren. In het ziekenhuis ben ik alleen maar bezig geweest met herstellen. Ik kreeg 2x per dag de fysiotherapeut naast mijn bed. Het was heel zwaar. Na 10 dagen mocht ik naar huis. Eerst liggend in het vliegtuig, daarna liggend in de ambulance van Schiphol naar huis."

Je verzekering goed geregeld

Zorg er altijd voor dat je kunt laten zien dat je verzekerd bent. Dat doe je met je EHIC. "Omdat ik al mijn hele leven rug patiënt ben, zorg ik er altijd voor dat ik mijn verzekering goed geregeld heb. Zowel in het binnen- als buitenland. Gelukkig werden de kosten van mijn ziekenhuisopname op Malta vergoed. En zelfs het eten dat mijn vrouw haalde werd uitbetaald!"

Moet je op vakantie met spoed naar een dokter of ziekenhuis? Dan krijg je met de module Aanvullende Ziektekosten van de FBTO Doorlopende reisverzekering de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Misschien vind je dit ook interessant...