Naar inhoud
Vrouw ligt in hangmat te chillen

Zo helpt de Dokter op Zak app op vakantie

Oorpijn, huiduitslag of iets verkeerds gegeten. Liever niet op vakantie. Gebeurt het toch, dan is er de Dokter op Zak app!
Stel je voor: je geniet van een heerlijke vakantie in het buitenland. Maar plotseling krijg je last van oorpijn, maagpijn of een vreemde huiduitslag die steeds erger lijkt te worden. Ziek op vakantie, het is geen pretje. Naar de dokter wil je liever niet. Je spreekt de taal niet en voor de deur van de plaatselijke huisarts staat een flinke rij. Wat doe je dan? Gelukkig kun je via je zorgverzekering gratis de Dokter op Zak app gebruiken.

Zo werkt Dokter op Zak

Klinkt ideaal! Maar hoe werkt dat dan precies? De Dokter op Zak app is gratis voor iedereen met een FBTO Zorgverzekering. Je kunt hem downloaden in de App store of de Google Play Store. Tip: doe dat voor vertrek, dan kost het je niet onnodig veel mobiele data.

De app beveilig je gemakkelijk met een persoonlijke pincode. Zo kan niet iedereen met jouw telefoon bij je gegevens. Ook niet als je hem kwijtraakt. Of je telefoon gestolen wordt. Gedaan? Dan kun je direct je vraag stellen. Waar je op dat moment ook bent, hoe laat het ook is. Gewoon in het Nederlands!

Advies als je ziek wordt op vakantie

Je vraag wordt beantwoord door een verpleegkundige, arts of medisch specialist. Dat gebeurt binnen een paar uur. Vaak zelfs al binnen een paar minuten. Ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen. De Dokter op Zak staat voor je klaar op werkdagen van 7:00 tot 23:00 uur en in het weekend of op feestdagen van 9:00 tot 21:00 uur. Wel zo handig, zeker als je te maken hebt met een flink tijdverschil en ziek wordt op vakantie.

Tip: stel je vraag zo uitgebreid mogelijk. Beschrijf je klachten duidelijk en zeg er ook bij hoe vaak of hoe erg het is. Je kunt daarnaast foto’s toevoegen. Bijvoorbeeld van die ene bijsluiter die je niet goed begrijpt. Of de vreemde uitslag waar je een vraag over hebt. Zo krijgt degene die je vraag in behandeling neemt een compleet beeld van wat er aan de hand is.

Ziek in Nederland

Word je ziek op vakantie in Nederland? Of wil je liever niet naar de huisarts, ook al ben je gewoon thuis? Ook dan staan de medisch deskundigen van de Dokter op Zak app voor je klaar.

Zorg op vakantie

Ga je op vakantie? Bekijk dan of je de aanvullende module Zorg in het buitenland nodig hebt. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je opeens spoedeisende hulp nodig hebt in het buitenland. Of met spoed naar de tandarts moet. Wel zo fijn om dat goed geregeld te hebben, als je ziek wordt op vakantie.

Andere handige zorgtools tijdens je reis

Ben je een doorgewinterde zonaanbidder? Download dan de SkinVision app. Met deze app laat je verdachte plekjes op je huid checken. . Ook goed om te weten: als FBTO-klant zijn er meer apps en online cursussen waar je gebruik van kunt maken. Lees hierover meer op de pagina over online zorgtools.

Misschien vind je dit ook interessant...