Overstappen naar de FBTO Zorgverzekering

1 keer per jaar mag je wisselen van zorgverzekering. Dat doe je vóór 1 januari. Je kunt dan overstappen naar de FBTO Zorgverzekering. En wij zeggen je oude verzekering automatisch voor je op. Handig!

Bereken je premie 2 minuten

Wordt mijn oude verzekering wel op tijd gestopt?

Kies je ervoor om over te stappen naar de FBTO Zorgverzekering? Dan zegt FBTO je oude verzekering voor je op. Je hoeft zelf niets te doen. Zorgverzekeraars hebben hier afspraken over gemaakt. Je kunt dus nooit dubbel verzekerd zijn! Je krijgt zelf bericht van je oude verzekeraar dat de verzekering is gestopt.

Heb je voor 1 januari een zorgverzekering aangevraagd bij een andere verzekeraar? En besluit je voor 1 januari dat je toch liever bij FBTO verzekerd wilt zijn? Dan kunnen wij de eerder afgesloten verzekering niet voor je opzeggen. Dit moet je dan zelf regelen. Neem contact op met deze zorgverzekeraar. Zeg dat je de aanvraag per 1 januari niet door wilt laten gaan. Heb je dat voor 1 januari gedaan? Dan kun je een FBTO Zorgverzekering afsluiten.

Kies je ervoor om in december over te stappen? Houd er dan rekening mee dat je oude verzekeraar de premie nog wel kan afschrijven, omdat dit al in de administratie staat. Dit bedrag krijg je natuurlijk terug.

Je sluit in januari een FBTO Zorgverzekering af

Wil je in januari een FBTO Zorgverzekering afsluiten die dat jaar ingaat? Dat kan alleen als je zelf je oude zorgverzekering al hebt opgezegd. In januari kan FBTO je oude verzekering niet meer voor je opzeggen. Het opzeggen van je oude zorgverzekering moet je voor januari hebben gedaan. Heb je dat gedaan? Dan kun je in januari een FBTO Zorgverzekering afsluiten. Doe dit vóór 1 februari en de ingangsdatum van je FBTO Zorgverzekering wordt 1 januari van dat jaar. Dat heet terugwerkende kracht. 

Heb je je oude zorgverzekering niet opgezegd voor 1 januari? Dan kun je niet meer wisselen van zorgverzekeraar. Je houdt dit jaar je oude zorgverzekering. Je kunt de FBTO Zorgverzekering voor dit jaar niet meer afsluiten.

Hoe zeg je je oude zorgverzekering op?

Kijk in de voorwaarden van je oude zorgverzekering hoe je precies moet opzeggen. Vaak kun je met een brief je verzekering stoppen. Zorg ervoor dat je opzegging voor januari bij je zorgverzekeraar binnen is.

Zeg je oude zorgverzekering op voor 1 januari. Daarna heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe verzekering aan te vragen. Deze verzekering gaat dan altijd per 1 januari in. Je bent dus altijd verzekerd.

Soms kun je je zorgverzekering eerder opzeggen of afsluiten

Soms kun je ook na januari een FBTO Zorgverzekering afsluiten of opzeggen. Dat kan alleen in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld:

  • Je gaat scheiden en je bent niet de hoofdverzekerde.
  • Je wordt 18. Dan moet je jezelf verzekeren.
  • Wij veranderen de polisvoorwaarden in jouw nadeel. Behalve als dit een verandering is volgens artikel 11 van de Algemene Voorwaarden van de FBTO Zorgverzekering.