Naar inhoud

Schade melden auto

Je hebt schade aan je auto. Er zit bijvoorbeeld een deuk in je auto door een aanrijding. Of er is een tak op gevallen tijdens een storm. Heb je de FBTO Autoverzekering? Meld je schade het liefst binnen 3 dagen. We helpen je zo snel mogelijk. 

Schade melden auto

Wat moet je doen bij autoschade?

Veelgestelde vragen

Meld je schade zo snel mogelijk, het liefst binnen 3 dagen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via MijnFBTO. Maar je kan ook schade melden via Whatsapp. We vertellen je graag hoe je online schade kunt melden.

Ja, je no-claimkorting wordt lager als we de je schade vergoeden. Hoeveel de korting die je op je premie krijgt daalt, hangt af van je aantal schadevrije jaren. En het aantal schades dat wij betalen. In de polisvoorwaarden (pdf) staat hoeveel de korting op je premie daalt in de bonus-malus tabel. Goed om te weten: je houdt je no-claimkorting bij schade als je de extra optie No-claimbeschermer aan hebt staan. En als de schade niet je eigen schuld is, heeft dit in de meeste gevallen geen invloed op je no-claimkorting.

Je schadevrije jaren worden lager als we je schade vergoeden. Hoeveel jaren er af gaan, hangt af van hoeveel schadevrije jaren je hebt. En het aantal schades dat wij betalen. Op de polis staat hoeveel schadevrije jaren je hebt. In de polisvoorwaarden (pdf) lees je wat je schadevrije jaren worden als we 1, 2, 3 of 4 schades betalen. Als de schade niet je eigen schuld is, heeft dit in de meeste gevallen geen invloed op je schadevrije jaren.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Een schade melden kan effect hebben op je schadevrije jaren en no-claimkorting. Soms is het daarom voordeliger om een schade zelf te betalen. Bijvoorbeeld als de reparaties minder dan € 500,- kosten. Of als het bedrag dat je betaalt aan eigen risico en de hogere premie meer is dan de reparatie.

Meer weten?