Naar inhoud

Rechtsbijstand­verzekering afsluiten

Je kunt altijd een conflict krijgen. Bijvoorbeeld met een webshop, je baas of in het verkeer. Met onze FBTO Rechtsbijstandverzekeringen krijg je juridische hulp en advies als je het nodig hebt.

  • Keuze uit 2 verzekeringen
  • 700+ juristen staan voor je klaar
  • Geen eigen risico

Kies je verzekering

FBTO heeft 2 rechtsbijstandverzekeringen. Verzeker de basis met een vast pakket of kies zelf waarvoor je je wilt verzekeren met een uitgebreide verzekering.

Hulp nodig bij je keuze?

Ben je er nog niet helemaal uit? We hebben de belangrijkste verschillen tussen onze rechtsbijstandverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Zo kies jij de verzekering die het beste bij je past.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Bekijk de belangrijkste verschillen tussen de rechtsbijstandverzekeringen van FBTO. Meer informatie

Er staan meer dan 700 juristen voor je klaar

Kies je een FBTO Rechtsbijstandverzekering? Dan staan de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) voor je klaar. SAR werkt met 700 juristen door het hele land. Meer over rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Je hebt waarschijnlijk niet vaak hulp nodig van een jurist. Maar je kunt altijd een conflict krijgen. Bijvoorbeeld als je werkgever je loon niet uitbetaalt, als je huisbaas ineens je huur verhoogt of als je nieuwe keuken in de verkeerde kleur wordt geleverd en de verkoper hier niets aan doet.

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij zulke problemen. Je weet snel wat je rechten en plichten zijn. En hoe je het probleem het beste kunt oplossen. Je hoeft het niet zelf uit te zoeken of een dure advocaat in te huren. Want het uurtarief van een advocaat is al gauw even hoog als de jaarpremie van je verzekering.

Je mag de rechtsbijstandverzekering op ieder moment afsluiten. Maar als je al een juridisch probleem hebt, dan ben je voor dit juridisch probleem niet verzekerd.

Wil je toch juridisch advies? Met LegalGuard ontvang je snel juridische hulp voor een vast laag tarief. Kijk voor meer informatie op de website van LegalGuard.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Heeft iemand schade door jouw schuld? Dan ben je verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als je per ongeluk het dure servies van je schoonouders laat vallen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je als je het niet eens wordt met iemand anders. Bijvoorbeeld met je werkgever over je ontslag, met je verhuurder over een huurverhoging of met een verkoper over de garantie van je laptop Je krijgt juridische hulp en advies om het probleem op te lossen.

Nee, dat betalen wij. Deze kosten zijn verzekerd tot maximaal € 50.000,- per gebeurtenis.

Je kiest zelf voor een advocaat of juridisch deskundige
Besluit Stichting Achmea Rechtsbijstand dat je zelf een advocaat of juridisch deskundige kunt kiezen? Dan krijg je een vergoeding van maximaal € 8.000,-. Goed om te weten: eventuele andere extra kosten vallen ook onder de maximale vergoeding van € 8000,-. Heb je al andere extra kosten gemaakt? En heb je daarvoor een vergoeding gekregen? Dan kan je vergoeding voor een advocaat of juridisch deskundige die je zelf kiest dus lager zijn.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de rechtsbijstand­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.