Naar inhoud

Basis rechtsbijstand­verzekering afsluiten

Heb je een juridisch conflict? Dan wil je snel weten wat je kunt doen. Met de FBTO Basis rechtsbijstand­verzekering staan 700+ juristen klaar om je te helpen.

  • Verzekerd voor veelvoorkomende conflicten
  • Geschikt voor jongeren en starters
  • Scherpe jaarpremie

Dit vergoedt de FBTO Basis rechtsbijstand­verzekering

Kies je voor basis? Dan kies je voor een vast verzekeringspakket. Je krijgt hulp bij conflicten die vaak voorkomen.

Verzeker je ook in het verkeer

Je kunt je basispakket uitbreiden met de module Verkeer. Voor juridische hulp als je in de auto, op de fiets of als voetganger een ongeluk krijgt. Handig als je veel op pad bent.

Ben je liever uitgebreid verzekerd

Ga je je koophuis verbouwen, bijna met pensioen of wil je hulp bij conflicten met je familie? Dan past de FBTO Rechtsbijstandverzekering bij jou.

Hulp nodig bij je keuze?

Ben je er nog niet helemaal uit? We hebben de belangrijkste verschillen tussen onze rechtsbijstandverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Zo kies jij de verzekering die het beste bij je past.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Bekijk de belangrijkste verschillen tussen de rechtsbijstandverzekeringen van FBTO. Meer informatie

Veelgestelde vragen

Ja, als je vandaag je verzekering afsluit, helpen we je direct. Bestond je probleem al voordat je je verzekering afsloot? Dan ben je niet verzekerd.

De FBTO Basis rechtsbijstandverzekering verzekert veelvoorkomende conflicten. Bijvoorbeeld conflicten op je werk of opleiding, met je huurbaas of bij een winkel.

Conflicten die minder vaak voorkomen zijn niet verzekerd. Dit zijn dingen waar jongeren en starters vaak minder mee te maken hebben. Bijvoorbeeld conflicten over een erfenis, over beleggingen of met buren .

Heb je een basis rechtsbijstandverzekering? Dan kunnen we je helpen met allerlei vervelende problemen. Een paar voorbeelden:

  • Problemen met je verhuurder over een onterechte huurverhoging of ingehouden borg.
  • Problemen op je werk of opleiding. Zoals ingehouden loon. Of onenigheid over een hertentamen waardoor je van je opleiding af moet.
  • Problemen met de makelaar, bank of hypotheekadviseur over je 1e koophuis. Bijvoorbeeld als je vindt dat de makelaar je niet duidelijk heeft verteld dat er dingen stuk zijn aan het huis.
  • Problemen als je iets koopt, bijvoorbeeld als je laptop binnen een maand kapot is en de verkoper geen garantie wil geven. Of als je pakketbezorger je pakketje kwijtraakt en geen schade wil vergoeden.

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij zulke problemen. Je weet snel wat je rechten en plichten zijn. En hoe je het probleem het beste kunt oplossen. Je hoeft het niet zelf uit te zoeken of een dure advocaat in te huren. Want het uurtarief van een advocaat is al gauw even hoog als de jaarpremie van je verzekering.

Ja, je bent verzekerd als je iets in de Europese Unie, Zwitserland of Noorwegen koopt.

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.