Naar inhoud

Module Verkeer

Heb je een ongeluk gehad? En wil je dat de andere partij de schade betaalt? Met de module Verkeer kun je hierbij juridische hulp en advies krijgen. Dat kan als automobilist, motorrijder, fietser of voetganger.

Je kunt de module verkeer afsluiten bij de FBTO Rechtsbijstand­verzekering en de FBTO Basis rechtsbijstand­verzekering.

  • Premie vanaf € 4,78 per maand
  • Voor conflicten in het verkeer
  • Direct verzekerd

De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Verkeer

Met de module Verkeer ben je in alle landen van de wereld verzekerd.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Verkeer

Met de module Verkeer krijg je juridische hulp en advies in het verkeer. Heb je (letsel)schade door een ongeluk als fietser, voetganger of in de auto of op de motor? Met de module Verkeer ben je verzekerd van juridische hulp en advies. Ook als iemand anders in je auto rijdt met jouw toestemming. Sluit je de module Verkeer af, dan ben je vanaf de eerste dag verzekerd.

Afsluiten bij je auto- of motorverzekering

Verzeker je je auto of motor bij FBTO? Dan kun je ook kiezen voor de aanvullende module Verkeer. Dat kan gelijk als je je autoverzekering of motorverzekering afsluit.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen 

De allrisk autoverzekering vergoedt alleen schade aan je auto. De module verkeer helpt je om de schade terug te vorderen van een andere partij. Daarmee doet de rechtsbijstandsverzekering iets anders dan de verzekering van je auto.

De module Verkeer geeft juridische hulp bij andere schade, zoals aan vervoerde spullen. Maar bijvoorbeeld ook bij schade aan een aangekoppelde aanhangwagen of caravan. Bovendien krijg je rechtsbijstand als automobilist, (brom)fietser of voetganger. En als je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Zelfs conflicten bij het skiën en zeilen vallen daaronder.

Ja, er zit geen beperking op het aantal voertuigen dat op je naam staat.

Ja, je bent verzekerd in alle verkeerssituaties. Dus ook als je een ongeluk met de auto hebt. Het maakt niet uit waar je je auto hebt verzekerd. En er zit geen beperking op het aantal voertuigen dat op je naam staat.

Je bent voor bijna alles direct verzekerd. Wel zo handig!

Je bent niet direct verzekerd voor scheidings­mediation
Een scheiding is akelig. Gelukkig kunnen we je helpen als je de module Familie, Belasting & Vermogen minstens 1 jaar geleden hebt afgesloten. En als je minimaal 1 jaar getrouwd of geregistreerd partner bent geweest.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.