Naar inhoud

Module Consument & Wonen

Koop je online een laptop, maar krijg je niets geleverd? Of gaat je cv-ketel gaat stuk nadat je hem hebt laten schoonmaken? Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

De module Consument & Wonen hoort bij de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

  • Premie vanaf € 7,33 per maand
  • Juridische hulp bij (online) aankopen
  • Voor huiseigenaren en huurders

De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Consument & Wonen

Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Consument & Wonen?

Met de module Consument & Wonen krijg je juridische hulp en advies bij conflicten met de gemeente, de bank of reisbureaus. Maar ook als je iets koopt bij een (web)winkel en nooit iets opgestuurd krijgt. Of als je een huis koopt en er zijn verborgen gebreken.

Heb je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine gekocht en een conflict met de verkoper over garantie en reparatie? Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

In zo’n situatie krijg je hulp van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. De grootste rechtshulp van Nederland. Daar werken ongeveer 700 juristen aan zo’n 142.000 zaken per jaar. Zij weten wat jouw rechten zijn, adviseren welke stappen je kunt nemen en helpen je bij de uitvoering.

Verandert je situatie? En wil je daardoor een module aan- of uitzetten? Dat doe je makkelijk in MijnFBTO.

3 maanden wachttijd

Je hebt een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van de verzekering. Je hebt geen wachttijd voor de spullen die je koopt en de contracten die je sluit nadat Consument & Wonen in gaat. Bij het kopen van een woning geldt de datum waarop je het voorlopige koopcontract tekent.

Afsluiten bij je woonverzekeringen

Verzeker je je huis of je spullen in huis bij FBTO? Dan kun je ook kiezen voor de aanvullende module Consument & Wonen. Dat kan gelijk als je je opstalverzekering  of inboedelverzekering afsluit. Je kunt de module ook later aanzetten in MijnFBTO.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Voor schade veroorzaakt aan iemand anders ben je verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. Maar heb je zelf schade? En is dat de schuld van iemand anders? Dan helpen we je om de schade terug te krijgen. Daarvoor heb je een rechtsbijstandverzekering nodig.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Ja, je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer verzekeringen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Je kunt de verzekering op elk moment laten ingaan. Je bent vanaf de eerste dag verzekerd met de modules Verkeer en Medisch. Je hebt een wachttijd van 3 maanden voor de module Consument & Wonen, voor de module Werk & Inkomen en voor de module Fiscaal & Vermogen. Dat betekent dat je in deze periode nog niet verzekerd bent voor zaken die onder deze modules vallen.

Je hebt géén wachttijd:

  • Bij een conflict over een overeenkomst. En de overeenkomst is tijdens de verzekering gesloten.
  • Als de nieuwe verzekering aansluit op een vorige rechtsbijstandverzekering en het conflict daar ook verzekerd was.
  • Bij letsel (module Medisch).
  • Bij een conflict in het verkeer (module Verkeer).

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.