Naar inhoud

Module Consument & Wonen

Koop je online een laptop, maar krijg je niets geleverd? Of gaat je cv-ketel gaat stuk nadat je hem hebt laten schoonmaken? Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

De module Consument & Wonen hoort bij de FBTO Rechtsbijstand­verzekering.

  • Premie vanaf € 8,98 per maand
  • Juridische hulp bij (online) aankopen
  • Voor huiseigenaren en huurders

De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Consument & Wonen

Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Consument & Wonen?

Met de module Consument & Wonen krijg je juridische hulp en advies bij conflicten met de gemeente, de bank of reisbureaus. Maar ook als je iets koopt bij een (web)winkel en nooit iets opgestuurd krijgt. Of als je een huis koopt en er zijn verborgen gebreken.

Heb je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine gekocht en een conflict met de verkoper over garantie en reparatie? Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

Je krijgt hulp van SAR

SAR is Stichting Achmea Rechtbijstand. De grootste rechtshulpverlener van Nederland. Er werken ongeveer 700 juristen aan zo’n 142.000 zaken per jaar. Zij weten wat jouw rechten zijn, adviseren welke stappen je kunt nemen en helpen je bij de uitvoering.

Verandert je situatie? En wil je daarom een module aan- of uitzetten? Dat doe je makkelijk in MijnFBTO.

Afsluiten bij je woonverzekeringen

Verzeker je je huis of je spullen in huis bij FBTO? Dan kun je ook kiezen voor de aanvullende module Consument & Wonen. Dat kan gelijk als je je opstalverzekering of inboedelverzekering afsluit. Je kunt de module ook later aanzetten in MijnFBTO.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Heeft iemand schade door jouw schuld? Dan ben je verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als je per ongeluk het dure servies van je schoonouders laat vallen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je als je het niet eens wordt met iemand anders. Bijvoorbeeld met je werkgever over je ontslag, met je verhuurder over een huurverhoging of met een verkoper over de garantie van je laptop Je krijgt juridische hulp en advies om het probleem op te lossen.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Ja, je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer verzekeringen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Je bent voor bijna alles direct verzekerd. Wel zo handig!

Je bent niet direct verzekerd voor scheidings­mediation
Een scheiding is akelig. Gelukkig kunnen we je helpen als je de module Familie, Belasting & Vermogen minstens 1 jaar geleden hebt afgesloten. En als je minimaal 1 jaar getrouwd of geregistreerd partner bent geweest.

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.