Naar inhoud

Reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie of een weekendje weg? Een reisverzekering vergoedt schade als je op reis bent. In Nederland en in het buitenland.

 • Voor je stedentrip of wereldreis
 • Betaal alleen wat je nodig hebt
 • Heb je schade? App je schade!

Verzeker je reis: kortlopend of doorlopend

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Aanvullende modules voor je reisverzekering

Heb je de reisverzekering gekozen die bij je past? Vul dan je kortlopende of doorlopende reisverzekering aan met aanvullende modules.

Dit vergoedt onze reis­verzekering standaard

Het maakt niet uit of je de kortlopende of doorlopende reisverzekering kiest. Dit zit in het basispakket Reis van je reisverzekering.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Vragen over onze reis­verzekering

Een reisverzekering vergoedt schade en verleent hulp als je op reis bent. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig. Je kunt standaard tot 60 aaneengesloten dagen reizen. Ga je langer op reis? Dan moet je de module Lang op reis afsluiten. Een kortlopende reisverzekering vergoedt schade en verleent hulp voor de duur van 1 reis.

Een reisverzekering verzekert bijvoorbeeld verloren bagage, schade aan je vakantieverblijf en de kosten van vervangende reisdocumenten.

Je kiest voor een dekking in Europa of in de hele wereld. Vanaf het moment dat je uit je woning vertrekt totdat je weer thuis bent, ben je verzekerd. Wil je een verzekering die nog beter bij jouw wensen past? Sluit dan de FBTO reisverzekering (online) af met aanvullende modules.

Standaard ben je met de FBTO Reisverzekering verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op reis? Zet dan de module Wereld aan. Goed om te weten: onder Europa vallen alle Europese landen plus:

 • Algerije
 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Cyprus
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Madeira
 • Marokko
 • Syrië
 • Tunesië
 • Turkije

Heb je de doorlopende reisverzekering? Dan kun je het dekkingsgebied het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Ja, bij het afsluiten van je reisverzekering kun je aangeven hoeveel extra reisgenoten je mee wilt verzekeren. Zelfs als je reisgenoten geen gezinsleden zijn. En dat is uniek! Lees meer over je reisgenoten meeverzekeren en bekijk enkele voorbeelden.

Ja, ook voor vakanties in eigen land is een reisverzekering verstandig. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt met je bagage. Of als je moet annuleren. Je gaat rustiger op vakantie als je goed verzekerd bent. Oók in eigen land!

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering? Dan heb je 2 mogelijkheden:

 1. Je sluit bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de in Nederland geldende tarieven. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.
 2. Je sluit bij je FBTO Reisverzekering de module Aanvullende ziektekosten af. Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig zou hebben in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.


Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.