Naar inhoud

Autoverzekering online afsluiten

Kies voor gaan met onze autoverzekering. Met extra opties en modules stel je jouw persoonlijke verzekering samen. Zo heb jij het stuur in handen. En gebeurt er iets onderweg? Dan zijn we er voor je.

  • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar
  • Ook voor je inzittenden kun je het goed regelen
  • Een online autoverzekering in MijnFBTO

Autoverzekering afsluiten? Kies je basisdekking

We hebben 3 opties. Je hebt minimaal een WA-verzekering nodig, dat is verplicht als je auto-eigenaar bent 😉. Hulp nodig? Maak de beste keuze door de verzekeringen te vergelijken!

Kies extra opties voor je autoverzekering

Breid je WA-Casco of WA-Plus autoverzekering uit met extra opties. Kies bijvoorbeeld voor wie de schade herstelt bij en ongelukje. Da’s handig als je liever bij je eigen garage blijft!

Eigen risico

Hoger eigen risico? Meer korting! Bij schade betaal je het eigen risico zelf, wij de rest.
Meer over het eigen risico

Aanschafwaarde­regeling

Je auto total loss of gestolen? Krijg met de aanschafwaarderegeling het aankoopbedrag van je auto terug. Meer over de regeling

Eigen keuze herstelbedrijf

Liever naar je eigen garage? Of zelf je garage kiezen? Met de optie Eigen keuze herstel­bedrijf kan dat. Wij vergoeden het hele schadebedrag. Meer over Eigen keuze herstelbedrijf

Schadeherstellers FBTO

Laat je auto repareren door professionele schade­herstellers waar wij mee samenwerken. Natuurlijk overal in Nederland! Meer over Schadeherstellers FBTO

En breid je autoverzekering uit met modules

Met je autoverzekering ben je voor veel dingen verzekerd. Maar niet voor alles. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid jouw verzekering is. Kies voor onze modules als je méér wilt verzekeren.

Veelgestelde vragen

We hebben geen bonus-malus tabel of no-claimkorting meer. Maar we houden wel je schadevrije jaren bij. Want zo werkt het nog steeds: hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Dit hebben we gedaan omdat bonus-malus heel erg ingewikkeld is. De tabel heeft allemaal  verschillende treden, kortingen- en toeslagenpercentages. En bij elke verzekeraar werkt het weer anders. En ga je naar een andere verzekeraar? Dan betaal je meestal een hogere premie. Want je kunt vaak niet alle schadevrije jaren meenemen.

Snap jij het nog…? De regeling is vaak onduidelijk. En daarnaast kregen sommige klanten te veel korting en andere te weinig. Niet iedereen betaalde daardoor de juiste premie. Daarom heeft FBTO afscheid genomen van de bonus-malusregeling.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-Plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld als je een sterretje in de voorruit hebt. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Wij werken samen met professionele autoruitspecialisten in heel Nederland. Let op: laat de schade repareren bij een garage die aangesloten is bij de BOVAG of FOCWA. Soms betaal je een eigen risico. Lees meer in de polisvoorwaarden. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd.

Heb je schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd? En ga je een autoverzekering afsluiten bij FBTO? Dan nemen wij deze jaren over. Je oude verzekeraar geeft dit aantal door aan Roy-data. Dit is een Nederlandse databank waarin verzekeraars het aantal schadevrije jaren van hun verzekerden zetten. Wij zien dit. En verwerken het automatisch in je polis. Je hoeft zelf dus niks te doen!

Vroeger werd er een royementsverklaring naar je gestuurd als je een autoverzekering opzegde. Dat is dus nu niet meer nodig. Je nieuwe verzekeraar haalt deze gegevens rechtstreeks uit Roy-data.

Op 21 september 2022 is onze autoverzekering vernieuwd. Zo hebben we afscheid genomen van de bonus-malusregeling en de no-claimkorting. Heb je nog een verzekering met een bonus-malus? Dan vind je hier alle informatie die voor jou belangrijk is.

Samen met schadeherstellers werken we aan verduurzaming. Dat doen we door bij het maken van afspraken eisen te stellen aan onze schadeherstellers.
Onze partners tekenen ervoor dat zij zowel de duurzaamheids­verklaring van Achmea volgen en een ISO 14001 certificering hebben. Bedrijven met een ISO 14001 certificaat werken volgens een duurzaamheidsbeleid.
Daarnaast willen we dat onze schadeherstellers op het gebied van mobiliteit het BOVAG keurmerk Erkend Duurzaam of het GroenGedaan keurmerk van de Stichting Duurzaam behalen.

Meer over je autoverzekering

Op onze blog vind je slimme tips over autoverzekeringen. Bijvoorbeeld over hoe je kosten kunt besparen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de autoverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...