Naar inhoud

WA verzekering voor je auto

Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen. En aan de spullen van een ander. Een WA autoverzekering is verplicht.

De WA verzekering auto is de meest gekozen autoverzekering voor auto’s ouder dan 10 jaar.
Moneyview waardeert de voorwaarden van onze WA verzekering met 5 sterren!

Voordelen WA verzekering auto

  • Tot 75% no-claimkorting
  • Zelfde korting voor je 2e auto
  • 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale
Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de WA verzekering

In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Je auto uitgebreider verzekeren?

Voor hulp bij kiezen kun je onze autoverzekeringen vergelijken.

Je no-claimkorting houden bij schade

Als we geen schade betalen, krijg je voor ieder schadevrij jaar korting op je premie. Dat is je no-claimkorting. Betalen we een schade, dan daalt je percentage no-claimkorting. En betaal je meer premie. Kies je bij je WA verzekering voor je auto de extra optie No-claimbeschermer? Dan houd je je percentage no-claimkorting als je maximaal 1 schade per jaar hebt. We passen wel je schadevrije jaren aan.

Modules bij de WA verzekering auto

Wil je meer verzekeren voor je auto? Vul je WA verzekering aan met onze aanvullende modules.

Premie van je WA autoverzekering

Sluit je nú de WA autoverzekering af? Dan krijg je de premie die in de berekening staat. Dat is de premie van vandaag. Sluit je de verzekering later af? Dan kan de premie anders zijn. Bereken nu je premie.

Betaal je WA autoverzekering per maand of per jaar

Je kunt de premie per jaar of per maand betalen. Betaal je per jaar? Dan kan dat automatisch of met een acceptgiro. Wil je per maand betalen? Dat kan alleen met een automatische incasso. Je betaalt geen extra kosten.

Veelgestelde vragen

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je bent verplicht om een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Je bent verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen auto of eigen spullen. Vaak kies je alleen voor een WA autoverzekering als je auto ouder is dan 10 jaar.

Ja, het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.

Je kunt je WA autoverzekering het hele jaar aanpassen. Verander je basisdekking en kies bijvoorbeeld voor WA-Plus of WA-Casco voor je auto. Of breid je basisverzekering uit met extra opties en modules. Zo heb je altijd een autoverzekering die het beste bij jou past.

Van alle 3 de basisverzekeringen voor de auto betaal je voor de WA autoverzekering het minst premie. Dat komt omdat je ook minder uitgebreid verzekerd bent. Kies je een hogere dekking? Dan betaal je ook meer.

Uiteraard! Je kunt je auto makkelijk overschrijven via MijnFBTO. Of neem contact met ons op.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.