Naar inhoud

WA verzekering voor je auto afsluiten

De WA-verzekering auto is de meest gekozen autoverzekering voor je trouwe vierwieler als hij ouder is dan 12 jaar.

  • Kies zelf wat je verzekert
  • Extra auto verzekeren? Krijg 7,5% korting op je 1e én 2e auto
  • Pech onderweg? Krijg 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

De WA verzekering is verplicht

Dat staat in de wet, maar wat is precies verzekerd? En wat niet? Bekijk de video! We noemen ook de belangrijkste voordelen van de autoverzekeringen van FBTO. Die wil je niet missen 😉.

Dit vergoedt de WA- verzekering

Met de WA-autoverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen. En aan spullen van anderen.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Je autoverzekering nog uitgebreider?

Twijfel je nog? Vergelijk onze autoverzekeringen. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Modules voor bij de WA-verzekering auto

Naast de basisverzekering van je auto kun je nóg meer verzekeren. Met onze modules. Zet bijvoorbeeld pechhulp buitenland aan als je op vakantie gaat. Vakantiepret en modules aan? Gáán!

De premie van je WA-autoverzekering

Sluit je nú de WA autoverzekering af? Dan krijg je de premie van vandaag. Sluit je de verzekering later af? Dan kan de premie anders zijn. Bereken nu je premie.

Jij bepaalt wanneer je betaalt

Je premie per maand of per jaar betalen? Het kan allebei! Als je per maand betaalt, betaal je met automatische incasso. Liever je jaarpremie in 1 keer betalen? Dan kun je het bedrag ook zelf aan ons overmaken. Kies vooral wat je nodig hebt. Je betaalt niks extra.

Veelgestelde vragen

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Goed om te weten, een WA-verzekering voor je auto is niet hetzelfde als een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.

WA autoverzekering: verzekert schade als jij of iemand anders met jouw auto per ongeluk schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je een deuk in een andere auto rijdt. Of als iemand gewond raakt bij een botsing. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen auto of spullen. Een WA-verzekering is verplicht. Dat staat in de wet.
Persoonlijke WA-verzekering: verzekert schade als je per ongeluk spullen van een ander beschadigt. Of als iemand door jou gewond raakt. Een persoonlijke aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht, wel handig!

Ja, het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten.

Je kunt je WA autoverzekering het hele jaar aanpassen. Verander je basisdekking en kies bijvoorbeeld voor WA-Plus of WA-Casco voor je auto. Of breid je basisverzekering uit met extra opties en modules. Zo heb je altijd een autoverzekering die het beste bij jou past.

Van alle 3 de basisverzekeringen voor de auto betaal je voor de WA autoverzekering het minst premie. Dat komt omdat je ook minder uitgebreid verzekerd bent. Kies je een hogere dekking? Dan betaal je ook meer.

Uiteraard! Je kunt je auto makkelijk overschrijven via MijnFBTO. Of neem contact met ons op.

Meer lezen over WA-autoverzekeringen?

Op onze blog lees je handige informatie en onze slimme tips over de verzekering voor je auto(‘s). Besparen? Waarom niet! Lees snel verder…

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.