Naar inhoud

3 tips om te besparen op de kosten van je autoverzekering

Je hebt een autoverzekering nodig. Maar het is niet nodig om te veel premie te betalen. Lees hier hoe je dat voorkomt.
30 november 2018

Veel mensen betalen teveel voor hun autoverzekering. En dat is zonde van je geld. Je kunt namelijk vaak veel geld op je premie besparen. Betaal jij ook teveel? Lees onze 3 tips om te besparen op de kosten van je autoverzekering. En dat is vaak makkelijker dan je denkt.

Kijk welke dekking je nodig hebt

Hoe beter je dekking, hoe hoger de kosten van je autoverzekering. Kijk daarom goed welke dekking jij nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, maar ook niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Heb je een (vrij) nieuwe auto? Dan is het fijn om een hoge dekking te hebben. Een WA-Casco verzekering is dan geen overbodige luxe. De WA-Casco is namelijk onze allrisk autoverzekering. Rijd je in een auto van 7 jaar of ouder? Kies dan voor een WA of WA plus dekking. Pas de verzekering aan op de leeftijd en waarde van je auto. Zo bespaar je veel geld op je verzekering.

Kijk ook of je misschien een aanvullende module nodig hebt. Bijvoorbeeld voor pechhulp. Pechhulp via je verzekeraar is vaak een stuk goedkoper dan de Wegenwacht. Zo ga jij goed voorbereid op weg, zonder een hoop extra kosten. Wist je dat onze klanten de FBTO Pechhulp waarderen met een 8,6?

Voorkom hoge kosten autoverzekering: betaal kleine schades zelf

Heb je schade? Kijk dan eerst hoe groot de schade is. Bij kleine schades is het vaak goedkoper om de kosten van het herstel zelf te betalen. Claim je de schade bij de verzekeraar? Dan verlies je meestal je no-claim korting. En dat heeft effect op de kosten van je autoverzekering. Maak daarom niet bij elke schade gebruik van je verzekering en neem kleine schades voor eigen rekening. Zo voorkom je een hogere premie.

Wil je liever alle schades melden? Zet dan onze No-claimbeschermer aan. Zo houd je je no-claimkorting, ook na een kleine schade. De premie die je voor je autoverzekering betaalt blijft dus gelijk. Dit geldt alleen als je maximaal 1 schade per jaar meldt. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt, passen we wel aan.

Eigen risico = lagere premie

Is je auto WA plus of WA-Casco allrisk verzekerd? Dan kun je je FBTO Autoverzekering uitbreiden met een eigen risico. Heb je schade? Dan betaal je de eerste kosten zelf aan de schadehersteller. Het bedrag dat overblijft nemen wij voor onze rekening. Dit geldt voor iedere schade die je meldt. Ook voor ruitvervanging. Je kiest zelf hoeveel eigen risico je betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Een simpele aanpassing, die veel geld kan besparen.

Kies slim en houd meer geld over voor leukere dingen. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om geld te besparen op de autoverzekering. Ook voor jou.

Misschien vind je dit ook interessant...