Naar inhoud
kosten autoverzekering bespaartips

5 tips voor voordelige autoverzekering 

Heb je een autoverzekering of overweeg je er 1? Lees de 5 tips voor een voordelige premie.
14 april 2022
Niemand houdt ervan om teveel te betalen voor een autoverzekering. Want dat is zonde van je geld! Met een paar slimme tips is het mogelijk om te besparen op je premie. Kies bijvoorbeeld kritisch wat je wel en niet nodig hebt. Lees onze 5 tips om te besparen op de kosten van je autoverzekering.

1. Kijk welke dekking je nodig hebt

Hoe hoger de dekking, hoe hoger de kosten van je autoverzekering. Voor een voordelige autoverzekering is het dus slim om te kijken welke dekking bij jouw auto past. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de leeftijd van je auto:

  • WA verzekering: meest gekozen voor auto’s ouder dan 12 jaar
  • WA-Plus verzekering: meest gekozen voor auto’s tussen 7 en 12 jaar
  • WA-Casco verzekering: meest gekozen voor auto’s jonger dan 7 jaar

De leeftijd van de auto speelt natuurlijk niet alleen een rol bij het maken van je keuze. Als het je eerste autootje is, die misschien 8 jaar oud is, kun je nog steeds overwegen om je auto all risk (WA-Casco) te verzekeren. Ben je een ervaren autorijder? En heb jij voldoende middelen om schade zelf te laten repareren en betalen? Dan kun je voor een auto die 8 jaar oud is ook kiezen voor alleen WA. Benieuwd naar de verschillen bij FBTO? Vergelijk dan onze autoverzekeringen.

2. Kies slim je aanvullende modules

Om je autoverzekering zo voordelig mogelijk te houden, kun je voor alleen de basisverzekering kiezen. Wil je ook aanvullende dekkingen? Kijk dan of je misschien een aanvullende module nodig hebt. Bijvoorbeeld voor pechhulp in binnenland of buitenland.

3. Laat kleine schades zelf repareren

Ah nee, een paaltje geschampt! Een kleine schade kan de beste overkomen. Als je schades tot zo’n € 500,- zelf laat repareren, dan behoud je je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie wordt. Uiteindelijk is dat voordeliger dan elke schade door de verzekering laten vergoeden.

Laat je zelf de schade herstellen? Dan hoef je dat niet te doen bij de schadehersteller waar de verzekeraar mee samenwerkt. Bij FBTO moet je daar wel een optie voor aanzetten. Je kunt dan zelf een goed en voordelig herstelbedrijf uitkiezen. Er zijn websites waar je je schade op kunt zetten met foto’s erbij. Daarna sturen herstelbedrijven uit jouw regio jou per e-mail een offerte. De voordeligste keuze is dan zo gemaakt.  

4. Kies een eigen risico

Betaal je je schades zelf? Kies dan ook gelijk voor een eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. De enige situatie waarin je dat eigen risico moet betalen is als je een schade meldt en laat vergoeden door de verzekeraar.

5. Tot 30% premie terug door voorzichtig te rijden

Heb je al gehoord van de FBTO Rijstijlverzekering? Deze beloont je wanneer je netjes rijdt. De verzekering is anders dan onze gewone autoverzekering. Je sluit ‘m niet af via FBTO.nl, maar via de speciale rijstijl app. Daarna hoef je alleen maar je auto te gebruiken zoals je dat altijd al deed. Trek jij vaak te hard op bij stoplichten? Dan krijg je niets of minder terug. Rijd je altijd netjes, dan kan de premie die je terugkrijgt oplopen tot wel 30% per maand!

De autoverzekering van FBTO

De autoverzekering van FBTO stel je precies zo samen als je zelf wilt. De verzekering biedt je 24/7 hulp via FBTO Alarmcentrale, die met een 8,7 wordt gewaardeerd door onze klanten. Heb je schade? Dan kan je die gewoon appen. Wel zo makkelijk! Bereken je premie in 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...