Naar inhoud

De betaling van je autoverzekering

Je wilt niet te veel bezig zijn met vragen over het betalen van de premie. Goed nieuws: dat begrijpen we! Daarom leggen we op deze pagina alles uit over de betaling van je autoverzekering. Dan weet je precies hoe het zit.

Je betaalt de premie vooraf

De premie van je autoverzekering betaal je altijd van tevoren.

De 1e premie betaal je op de 10e dag na ingangsdatum

De ingangsdatum is de datum vanaf wanneer je verzekering begint. Je betaalt je eerste premie op de 10e dag na ingangsdatum. Voorbeeld: de ingangsdatum van je verzekering is 11 februari. Op 21 februari betaal je eerste premie.

Je betaalt per maand

Je betaalt ongeveer 1 maand na ingangsdatum de 2e premie. De 3e, 4e en volgende premies betaal je ook altijd op ongeveer dezelfde dag in de maand. Begint je autoverzekering bijvoorbeeld op 11 februari? Dan betaal je altijd op ongeveer de 11e van de maand je premie.

Je betaalt per jaar

Kies je om de premie per jaar te betalen? Dan betaal je de premie voor je 2e verzekeringsjaar altijd ongeveer 1 jaar nadat je autoverzekering begon. Bijvoorbeeld: is je verzekering begonnen op 11 februari 2019? Dan betaal je de premie voor je 2e jaar op ongeveer 11 februari 2020.

Soms kan je premie na 2 maanden anders zijn

We berekenen je premie op basis van de schadevrije jaren die je doorgeeft. De schadevrije jaren die je doorgeeft vergelijken we met je schadevrije jaren in een centrale database. Zijn je schadevrije jaren in de database hoger of lager? Dan berekenen we je premie opnieuw.

Zelf premie overmaken op naam van FBTO

Maak je zelf je premie over? Dan doe je dat op naam van FBTO. Goed om te weten: soms krijg je een waarschuwing van je bank. Het rekeningnummer is namelijk officieel van Achmea Schadeverzekeringen NV. FBTO is een merknaam van Achmea Schadeverzekeringen NV. Je kunt deze melding dus negeren.

Meer over betalen

Lees meer over het betalen van je verzekeringen bij FBTO.