Naar inhoud

Je hebt autoruitschade

Een sterretje in je autoruit of een grote barst? Autoruitschade is erg vervelend. Je bent voor autoruitschade verzekerd met de WA-Plus of WA-Casco autoverzekering van FBTO. Met autoruitschade bedoelen we schade aan de voorruit, zijruit of achterruit van de auto.

Heb je ruitschade?

Dan hoef je niet eerst contact met FBTO op te nemen om de ruitschade aan je auto te laten repareren. Laat de schade repareren bij één van de garages waar wij afspraken mee hebben. Deze garages zijn aangesloten bij de BOVAG of FOCWA. Wij betalen dan de hele reparatie voor je. Heb je een vrijwillig eigen risico? Dan betaal je de eerste kosten zelf. Bekijk welke garage bij jou in de buurt zit.

Eigen risico bij vervanging van je autoruit

Kan de ruitschade niet gerepareerd worden en moet je hele autoruit worden vervangen? Dan betaal je een eigen risico. De hoogte van je eigen risico vind je in MijnFBTO.

Mijn auto is WA verzekerd

Bij een WA verzekering is ruitschade niet verzekerd. Kies daarvoor voor de WA-Plus verzekering of WA-Casco verzekering.

Vragen over ruitschade

Heb je nog vragen over ruitschade? Bel ons op (058) 234 56 00. Of stuur een appje naar 06 13 50 55 40. We zijn er van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Nood? De FBTO Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar

Bel de FBTO Alarmcentrale als je spoedeisende hulp nodig hebt. Je kunt 24/7 bellen met (058) 234 56 50.