Naar inhoud

Je hebt autoruitschade

Heb je ruitschade? Dan hoef je niet eerst contact met FBTO op te nemen om de ruitschade aan je auto te laten repareren. Laat de schade repareren bij één van de garages waar wij afspraken mee hebben. Deze garages zijn aangesloten bij de BOVAG of FOCWA.

Zo wordt ruitschade snel gerepareerd

Hiervoor hoef je niet eerst contact op te nemen met FBTO. Je kunt zelf een afspraak maken bij de schadehersteller die je kiest.

Via de informatie op je groene kaart kan de schadehersteller precies zien hoe je verzekerd bent. En wat je dus vergoed krijgt.

Hoe lang het duurt voor je ruit weer helemaal klaar is, verschilt per schadehersteller. Vaak is het geen ingewikkelde ingreep en kun je zo weer de weg op.

Nood? De FBTO Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar

Kun je niet meer verder rijden? Of heb je direct hulp nodig? Dan staan we voor je klaar, dag én nacht.

Veelgestelde vragen

Heb je ruitschade? Dan hoef je dit niet eerst te melden bij FBTO. Je kunt direct een afspraak maken met 1 van de schadeherstellers waar wij een contract mee hebben. De garage neemt dan contact op met FBTO. 

Kan de ruitschade niet gerepareerd worden en moet je hele autoruit worden vervangen? Dan betaal je een eigen risico. De hoogte van je eigen risico vind je in MijnFBTO.

De groene kaart staat bij de laatste verlengingsdatum van je autoverzekering op de Tijdlijn in MijnFBTO. Je krijgt de groene kaart niet meer met de post. Heb je de groene kaart nodig op reis? Download deze dan vanaf de Tijdlijn. In de meeste landen is de groene kaart niet verplicht.

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade met een WA-plus of WA-Casco autoverzekering. Bijvoorbeeld bij een sterretje in je voorruit. Maar ook als de ruit helemaal moet worden vervangen. Bij een WA autoverzekering is ruitschade niet verzekerd. Weet je niet zeker welke verzekering je hebt? Bekijk dan je verzekering op MijnFBTO.

Nee. Wordt de reparatie van ruitschade vergoed door FBTO? Dan heeft dit geen invloed op je schadevrije jaren of no-claimkorting. De premie die je betaalt voor je autoverzekering verandert dus niet door deze schade.

Kosten en vergoeding van ruitschade

Meestal betaalt FBTO de kosten voor het repareren van de schade aan je autoruit. Hoe dat precies zit? Dat lees je hier.

Vragen over ruitschade

Heb je niet gevonden wat je zocht? Of spreek je toch liever een medewerker? Dan kun je hier contact opnemen met ons.