Naar inhoud

Je hebt autoruitschade

Heb je ruitschade? Dan hoef je niet eerst contact met FBTO op te nemen om de ruitschade aan je auto te laten repareren. Laat de schade repareren bij één van de garages waar wij afspraken mee hebben. Deze garages zijn aangesloten bij de BOVAG of FOCWA.

Eigen risico en no-claimkorting bij ruitschade

Heb je ruitschade en wordt dit gerepareerd met hars? Dan betaal je hiervoor geen eigen risico. Moet je ruit helemaal vervangen worden? Dan betaal je een eigen risico van € 150,-. Behalve als je voor geen eigen risico hebt gekozen bij het afsluiten van je autoverzekering. In MijnFBTO zie je of je wel of niet hebt gekozen voor een eigen risico. Heb je alleen ruitschade? Dan heeft dat geen invloed op de no-claimkorting die je hebt opgebouwd.

Ruitschade met WA, WA-Plus of WA-Casco verzekering

Heb je ruitschade, bijvoorbeeld een sterretje in je voorruit, zijruit of achterruit? En heb je een WA-plus of WA-Casco autoverzekering? Dan krijg je hiervoor een vergoeding. Ook als de ruit helemaal vervangen moet worden. Heb je een WA verzekering? Dan krijg je geen vergoeding. Weet je niet zeker welke autoverzekering je precies hebt? Je kunt dit gemakkelijk vinden in MijnFBTO.