Naar inhoud

Eigen risico voor de FBTO Autoverzekering

Heb je gekozen voor de WA-Plus of WA-Casco verzekering voor je auto? Dan kun je kiezen voor een eigen risico voor je autoverzekering. Je krijgt dan korting op je premie. Heb je schade? Dan betaal je het door jou gekozen eigen risico zelf aan de schadehersteller. De rest van de schade betalen wij. Je kunt het eigen risico bij je FBTO Autoverzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Heb je alleen de verplichte WA verzekering? Dan kun je niet kiezen voor een eigen risico. 

Korting op je premie met eigen risico

Je kiest zelf hoeveel eigen risico je betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Je kunt het eigen risico het hele jaar door aanpassen. Je kiest uit deze bedragen:

  • € 0,- bij schade en ruitvervanging
  • € 150,- bij schade en maximaal € 150,- bij ruitvervanging
  • € 300,- bij schade en maximaal € 150,- bij ruitvervanging

Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt aan de schadehersteller. Het bedrag dat overblijft betalen wij. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een eigen risico van € 150,-? En heb je voor € 500,- schade? Dan betaal je € 150,- zelf. Het bedrag van € 350,- dat overblijft betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade je meldt. Ook voor ruitvervanging. Voor ruitreparaties met hars geldt geen eigen risico.

Extra opties van de FBTO Autoverzekering

Het eigen risico is 1 van de extra opties die je kunt kiezen bij de basisverzekering van de FBTO Autoverzekering. Deze optie kun je alleen kiezen als de WA-Plus of WA-Casco verzekering hebt. Wil je de basisverzekering nog meer uitbreiden? Kies dan bijvoorbeeld ook voor de No-claimbeschermer of voor Eigen keuze herstelbedrijf. Lees meer over de extra opties van de FBTO Autoverzekering.

Veelgestelde vragen

Nee, de optie Eigen risico kun je alleen aanzetten bij de WA-Plus of WA-Casco verzekering.

Je kunt je eigen risico aanpassen in MijnFBTO. Je kan het bedrag het hele jaar door aanpassen.

Nee, voor ruitreparaties met hars geldt geen eigen risico. Moet je ruit vervangen worden? Dan moet je € 150,- eigen risico betalen. Dit geldt niet als je koos voor een bedrag van € 0,-. Dan betaal je geen eigen risico.

Meer weten?