Naar inhoud

WA-Casco verzekering voor je auto

Wil je een allrisk verzekering? Kies dan de WA-Casco verzekering van FBTO. Je krijgt schade vergoed die je met je auto veroorzaakt aan iemand anders. Of de spullen van een ander. Maar ook schade aan je eigen auto.

De WA Casco verzekering is de meest gekozen autoverzekering voor auto’s jonger dan 7 jaar.

Voordelen WA-Casco allrisk verzekering

  • Meest uitgebreide autoverzekering
  • Makkelijk zelf samenstellen
  • Net zo voordelig voor je 2e auto
Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de WA-Casco verzekering

Meer of minder verzekeren?

Voor hulp bij kiezen kun je onze autoverzekeringen vergelijken.

Kies extra opties bij je basisverzekering

Vul je basis autoverzekering aan met extra opties. Kies bijvoorbeeld voor een eigen risico. Maar ook wie je schade herstelt.

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg je korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest.
Meer over het eigen risico

No-claimbeschermer

Betalen we maximaal 1 schade per jaar? Dan blijft het percentage korting op je premie gelijk als je kiest voor de no-claimbeschermer. Meer over de no-claimbeschermer

Eigen keuze herstelbedrijf

Liever naar je eigen garage? Of zelf je garage kiezen? Met de optie Eigen keuze herstel­bedrijf kan dat. Wij vergoeden het hele schadebedrag. Meer over Eigen keuze herstelbedrijf

Schadeherstellers FBTO

Laat je auto repareren door de schade­herstellers waar wij mee samenwerken. Je  kunt terecht bij de beste garages in Nederland. Meer over Schadeherstellers FBTO

Modules bij de WA-Casco verzekering

Bij FBTO stel je zelf je autoverzekering samen. Vul je WA-Casco verzekering aan met onze aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Ja. Je bepaalt zelf de ingangsdatum van je autoverzekering. Vanaf dat moment ben je verzekerd. 

Ja. Je mag zelf weten wie er in je auto rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit gevolgen hebben voor je no-claimkorting en eigen risico. Rijdt er altijd iemand anders in jouw auto? Laat het ons dan even weten.

Je kunt je verzekering het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Bijvoorbeeld van WA-Casco naar WA-Plus. Je nieuwe basisverzekering gaat direct in.

We bepalen de premie op basis van de gegevens die jij invult. We kijken bijvoorbeeld naar:

  • Geboortedatum van de hoofdbestuurder
  • Postcode van de hoofdbestuurder
  • Bouwjaar van de auto
  • Gewicht van de auto
  • Type brandstof van de auto
  • Merk en/of type van de auto
  • Cataloguswaarde van de auto

Sluit je nú de autoverzekering af? Dan krijg je de premie die in de berekening staat. Dat is de premie van vandaag. Sluit je de verzekering later af? Dan kan de premie anders zijn. Bereken nu je premie.

Nederlandse verzekeraars hebben verschillende namen voor de dekkingen van autoverzekeringen. Ben je op zoek naar een allrisk verzekering voor je auto? Dan vind je dat bij FBTO in de WA-Casco verzekering. De WA-Casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering van FBTO. Je kiest deze verzekering meestal als je een jonge auto tot 7 jaar hebt.

Meer weten?

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.