Naar inhoud

WA-Casco verzekering voor je auto afsluiten

Heb je net een spiksplinternieuwe bolide en wil je het liefst een allrisk verzekering? Kies dan de WA-Casco autoverzekering. Je krijgt dan namelijk ook schade aan je eigen auto vergoed. De WA-Casco verzekering is de meest gekozen autoverzekering voor auto’s jonger dan 7 jaar.

  • De meest uitgebreide autoverzekering
  • Makkelijk zelf online samenstellen
  • Extra auto? 7,5% korting op de premie van je 1e én 2e auto

Voordelen van de WA-Casco allrisk verzekering

Met de WA-Casco verzekering ben je het meest uitgebreid verzekerd van alle FBTO Autoverzekeringen! Ook voor schade die je zelf veroorzaakt. Bekijk de video, we vertellen je er alles over.

Dit vergoedt de WA-Casco verzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met de WA-Casco verzekering ben je verzekerd voor veel schades. Ook eigen schade door een aanrijding. Met het tuinhekje van de buren bijvoorbeeld 😉.

In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Toch een andere auto­verzekering?

Natuurlijk, dat kan altijd. Bij FBTO kies je voor de verzekering die bij jou past. Eerst nog even onze autoverzekeringen vergelijken voor je een keuze maakt? Slim!

Extra opties bij je WA-Casco auto­verzekering?

Kies bijvoorbeeld voor een hoger of lager eigen risico. Maar ook voor wie je schade herstelt.

Eigen risico

Hoger eigen risico? Meer korting! Bij schade betaal je het eigen risico zelf, wij de rest.
Meer over het eigen risico

Aanschafwaarde­regeling

Je auto total loss of gestolen? Krijg met de aanschafwaarderegeling het aankoopbedrag van je auto terug. Meer over de regeling

Eigen keuze herstelbedrijf

Liever naar je eigen garage? Of zelf je garage kiezen? Met de optie Eigen keuze herstel­bedrijf kan dat. Wij vergoeden het hele schadebedrag. Meer over Eigen keuze herstelbedrijf

Schadeherstellers FBTO

Laat je auto repareren door professionele schade­herstellers waar wij mee samenwerken. Natuurlijk overal in Nederland! Meer over Schadeherstellers FBTO

Modules bij de WA-Casco verzekering

Met de WA-Casco autoverzekering ben je voor veel dingen verzekerd, maar niet voor alles! Kies voor bij je autoverzekering uit onze aanvullende modules. Bijvoorbeeld voor pechhulp onderweg.

De premie van je WA-Casco auto­verzekering

Sluit je nú de WA autoverzekering af? Dan krijg je de premie van vandaag. Sluit je de verzekering later af? Dan kan de premie anders zijn. Bereken nu je premie.

Jij bepaalt wanneer je betaalt

Je premie per maand of per jaar betalen? Het kan allebei! Als je per maand betaalt, betaal je met automatische incasso. Liever je jaarpremie in 1 keer betalen? Dan kun je het bedrag ook zelf aan ons overmaken. Kies vooral wat je nodig hebt. Je betaalt niks extra.

Veelgestelde vragen

Nederlandse verzekeraars hebben verschillende namen voor de dekkingen van autoverzekeringen. Ben je op zoek naar een allrisk verzekering voor je auto? Dan vind je dat bij FBTO in de WA-Casco verzekering. De WA-Casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering van FBTO. Je kiest deze verzekering meestal als je een jonge auto tot 7 jaar hebt.

Ja. Je bepaalt zelf de ingangsdatum van je autoverzekering. Vanaf dat moment ben je verzekerd. 

Ja. Je mag zelf weten wie er in je auto rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit gevolgen hebben voor je premie en eigen risico. Rijdt er altijd iemand anders in jouw auto? Laat het ons dan even weten.

Je kunt je verzekering het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Bijvoorbeeld van WA-Casco naar WA-Plus. Je nieuwe basisverzekering gaat direct in.

We bepalen de premie op basis van de gegevens die jij invult. We kijken bijvoorbeeld naar:

  • Geboortedatum van de hoofdbestuurder
  • Postcode van de hoofdbestuurder
  • Bouwjaar van de auto
  • Gewicht van de auto
  • Type brandstof van de auto
  • Merk en/of type van de auto
  • Cataloguswaarde van de auto

Sluit je nú de autoverzekering af? Dan krijg je de premie die in de berekening staat. Dat is de premie van vandaag. Sluit je de verzekering later af? Dan kan de premie anders zijn. Bereken nu je premie.

Lees meer over de WA-Casco verzekering

Op onze blog lees je handige informatie en slimme tips over de verzekering voor je auto.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.