Naar inhoud

Schade melden op je reisverzekering

Schade op reis? Door diefstal of een ongeluk? Of je moet je vakantie annuleren. En heb je een FBTO Reisverzekering? Meld hier je schade. 

Je meldt je schade makkelijk op je reisverzekering

Meld je schade het liefst binnen 3 dagen op je reisverzekering. Dat kan bij FBTO op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via MijnFBTO. Of stuur foto's van je schade naar ons via WhatsApp.

Welke schade wil je melden?

Wat moet je doen bij reisschade?

Veelgestelde vragen

Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. Je krijgt onder andere hulp als je:

  • ziek wordt of een ongeluk krijgt
  • naar het ziekenhuis moet
  • komt te overlijden
  • onverwacht terug naar huis moet

Doe in de volgende gevallen altijd aangifte bij de politie waar je bent:
  • Je bagage of reisdocumenten zijn gestolen
  • Je bent je bagage of reisdocumenten kwijt
  • Je bent je bagage of reisdocumenten verloren

Heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies gegeven voor je vakantieland? En kun je daardoor niet op vakantie? Neem dan contact op met je reisorganisatie. Zij moeten een oplossing aanbieden als er voor jouw bestemming een negatief reisadvies geldt. Kijk voor het actuele reisadvies op de website nederlandwereldwijd.nl.

Ga je toch op vakantie naar een land terwijl er een negatief reisadvies was vóór je vertrok? Dan ben je niet verzekerd.

Was je al in het vakantieland op het moment dat er een negatief reisadvies gegeven werd? Dus was er nog geen negatief reisadvies vóór je vertrok? Dan blijf je gewoon verzekerd. Je moet dan wel zo snel mogelijk weggaan uit het land of het gebied. Neem daarvoor contact op met je reisorganisatie.

Heb je een FBTO Kortlopende annuleringsverzekering? Of heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten voor 22 april? Dan heb je andere voorwaarden. Je krijgt in dat geval geen vergoeding als je je vakantie annuleert omdat er een negatief reisadvies is.

Heb je een FBTO Doorlopende annuleringsverzekering afgesloten vanaf 22 april 2020? Dan ben je wel verzekerd als je annuleert door kleurcode oranje of rood. Tenzij deze kleurcodes worden afgegeven als gevolg van een grootschalige epidemie, zoals het coronavirus. Dit is niet verzekerd.


Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste reis hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereenkomst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.