Naar inhoud

Wintersport­verzekering afsluiten bij FBTO

Ga je op wintersport? Vul je FBTO Doorlopende of Tijdelijke reisverzekering aan met de module Winter- en Onderwatersport.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor bijvoorbeeld skipassen, skihuur en skilessen. Stel je krijgt een ongeluk tijdens je wintersport. Of je wordt plotseling ziek. Daardoor kun je niet skiën. Dan betalen wij voor:

  • skipassen
  • skihuur, ook skistokken en skischoenen
  • skilessen

Ook diefstal van gehuurde skispullen is verzekerd. En je bent met de aanvullende module Winter- en Onderwatersport niet alleen goed verzekerd voor je wintersportvakanties. Maar ook voor je duikvakanties. Wil je meer weten? Lees meer over de aanvullende module Winter- en Onderwatersport.

Soms krijg je geen vergoeding

Als je buiten de piste skiet (off piste). En je hebt geen begeleiding van een skileraar. Dan ben je niet verzekerd. Ook als je slordig omgaat met je spullen ben je niet verzekerd. In de polisvoorwaarden van de Doorlopende of Tijdelijke reisverzekering lees je precies wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Winter- en onderwatersport.

Je hebt eigen risico

Huur je spullen? En worden ze gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je € 100,- per gebeurtenis. Dat is je eigen risico. Let op! In het basispakket heb je ook een eigen risico voor je bagage.

Kies de aanvullende modules die jij nodig hebt

Naast de module Winter- en Onderwatersport zijn er nog 7 aanvullende modules. Hiermee kun je het basispakket van je doorlopende of tijdelijke reisverzekering uitbreiden. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt. En betaal je niet teveel. Zet bijvoorbeeld de module Wereld aan. Dan ben je ook buiten Europa verzekerd.

Veelgestelde vragen

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering
Sluit dan bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. 
Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering
Sluit dan bij je FBTO Reisverzekering de module Zorg op reis of Aanvullende ziektekosten af. 
Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis of Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.

Vanuit de zorgverzekering krijg je alleen een vergoeding voor medische kosten. Je krijg geen vergoeding voor je spullen. Ben je in het buitenland en heb je met spoed medische zorg nodig? Dan ben je met de basisverzekering van de zorgverzekering verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. De kosten in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland.  Die extra kosten moet je dan zelf betalen.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basis verzekering van de reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Een reisverzekering  verzekert onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage en reispapieren of persoonlijke hulp. En heb je de module Winter- en onderwatersport afgesloten bij je reisverzekering? Dan krijg je ook een vergoeding voor de huur van je ski’s, je skilessen en skipas als je een ongeluk krijgt of ziek wordt. Maar ook als je medische kosten hebt als gevolg van een skiongeluk. Of gerepatrieerd of gered moet worden als gevolg van een skiongeluk.

Doe je aan paraskiën of een andere extreme vorm van wintersport? Dan ben je niet verzekerd.