Naar inhoud

Wintersport­verzekering afsluiten bij FBTO

Ga je op wintersport? Of je nu gaat skiën of snowboarden, een wintersportverzekering is belangrijk. Vul je reisverzekering aan met de module Winter- en Onderwatersport, de wintersportdekking van FBTO. Zo kun je met een goed gevoel de piste op.

Wat verzekert een wintersportverzekering?

Stel je krijgt een ongeluk tijdens je wintersport. Of je wordt plotseling ziek. Daardoor kun je niet meer de piste op om te skiën of snowboarden. Met een wintersportverzekering kun je een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld:

  • skipassen
  • skihuur, ook skistokken en skischoenen
  • skilessen

En je bent met de aanvullende module Winter- en Onderwatersport niet alleen verzekerd voor je wintersportvakanties. Maar ook voor je duikvakanties. Wil je meer weten? Lees meer over deze wintersportdekking.

Diefstal van je spullen

Zonder ski’s is het lastig skiën. Die heb je wel nodig. Daarom is het goed om te weten dat je met de FBTO Reisverzekering ook verzekerd bent voor diefstal van gehuurde skispullen. Dit zit gewoon in het basispakket, je hoeft daar dus geen aanvullende verzekering voor af te sluiten. Goed om te weten: als je slordig omgaat met je spullen ben je niet verzekerd.

Off piste skiën

Zoek je het graag buiten de gebaande paden? Dan wil je misschien wel off piste skiën. Je bent dan alleen verzekerd als je dit doet onder begeleiding van een officieel gecertificeerde skileraar. Ga dus niet zelf buiten de piste. Lees voor vertrek de polisvoorwaarden goed door en je weet precies waar je aan toe bent.

Wintersporten buiten Europa

Veruit de meeste Nederlanders gaan op wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië of Zwitserland. Ga je liever verder weg, buiten Europa? Dat kan. Zorg er dan wel voor dat je werelddekking aanzet op je reisverzekering. Dan ben je ook verzekerd als je buiten Europa op wintersport gaat.

Eigen risico bij je reisverzekering

Worden je spullen gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je soms een eigen risico. Of je dit betaalt, kies je bij het afsluiten van je reisverzekering. Je kunt dan kiezen tussen € 150,- of € 300,-. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Goed om te weten: heb je gekozen voor € 0,- eigen risico? Dan betaal je bij schade aan en verlies of diefstal van elektronica zoals mobiele telefoons, laptops of tablets wel € 50,- eigen risico.

Met de auto op wintersport

Met zoveel spullen, is het vaak het makkelijkst om met de auto op wintersport te gaan. Er zijn dan wel een aantal dingen die je het beste voor vertrek even kunt checken. Denk bijvoorbeeld aan de staat van je auto. Heb je winterbanden? En zijn die goed opgepompt? Heb je sneeuwkettingen en ruitenwisservloeistof met antivries? Goed om te weten: je kunt je auto naar de garage brengen voor een speciale wintercheck.

Wat betreft verzekeringen is het verstandig om de module Vervoer aan te zetten voor vervangend vervoer en pechhulp in het buitenland. Zo word je snel geholpen als je met pech tot je knieën in de sneeuw langs de weg staat. En dat is wel zo’n fijn idee.

Stel zelf je reisverzekering samen

Naast de module Winter- en Onderwatersport zijn er nog 7 aanvullende modules. Hiermee kun je het basispakket van je doorlopende of tijdelijke reisverzekering uitbreiden. Zo kun je zelf je reisverzekering samenstellen. Verzeker alleen wat jij nodig hebt en betaal alleen voor wat je kiest.

Veelgestelde vragen

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering? 
Sluit dan bij je zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basis­zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering? 
Sluit dan bij je reisverzekering de module Zorg op reis af. Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis in de polisvoorwaarden.

Vanuit de zorgverzekering krijg je alleen een vergoeding voor medische kosten. Je krijg geen vergoeding voor je spullen. Ben je in het buitenland en heb je met spoed medische zorg nodig? Dan ben je met de basisverzekering van de zorgverzekering verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. De kosten in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland.  Die extra kosten moet je dan zelf betalen.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basisverzekering van je reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Een reisverzekering  verzekert onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage en reispapieren of persoonlijke hulp. En heb je de module Winter- en onderwatersport afgesloten bij je reisverzekering? Dan krijg je ook een vergoeding voor de huur van je ski’s, je skilessen en skipas als je een ongeluk krijgt of ziek wordt. Maar ook als je medische kosten hebt als gevolg van een skiongeluk. Of gerepatrieerd of gered moet worden als gevolg van een skiongeluk.

En wil je ook verzekerd zijn voor medische kosten als gevolg van een skiongeluk? Dan moet je ook de module Zorg op reis hebben. 

Doe je aan paraskiën of een andere extreme vorm van wintersport? Dan ben je niet verzekerd.

Misschien vind je dit ook interessant...