Naar inhoud

Wintersport­verzekering afsluiten bij FBTO

Ga je op wintersport? Vul je FBTO Doorlopende of Tijdelijke reisverzekering aan met de module Winter- en Onderwatersport.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor bijvoorbeeld skipassen, skihuur en skilessen. Stel je krijgt een ongeluk tijdens je wintersport. Of je wordt plotseling ziek. Daardoor kun je niet skiën. Dan betalen wij voor:

  • skipassen
  • skihuur, ook skistokken en skischoenen
  • skilessen

Ook diefstal van gehuurde skispullen is verzekerd. En je bent met de aanvullende module Winter- en Onderwatersport niet alleen goed verzekerd voor je wintersportvakanties. Maar ook voor je duikvakanties. Wil je meer weten? Lees meer over de aanvullende module Winter- en Onderwatersport.

Soms krijg je geen vergoeding

Als je buiten de piste skiet (off piste). En je hebt geen begeleiding van een skileraar. Dan ben je niet verzekerd. Ook als je slordig omgaat met je spullen ben je niet verzekerd. In de polisvoorwaarden van de Doorlopende of Tijdelijke reisverzekering lees je precies wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Winter- en onderwatersport.

Je hebt eigen risico

Huur je spullen? En worden ze gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je € 100,- per gebeurtenis. Dat is je eigen risico. Let op! In het basispakket heb je ook een eigen risico voor je bagage.

Kies de aanvullende modules die jij nodig hebt

Naast de module Winter- en Onderwatersport zijn er nog 7 aanvullende modules. Hiermee kun je het basispakket van je doorlopende of tijdelijke reisverzekering uitbreiden. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt. En betaal je niet teveel. Zet bijvoorbeeld de module Wereld aan. Dan ben je ook buiten Europa verzekerd.