Naar inhoud
Twee skiërs op de piste

Wintersportverzekering voor je vakantie

Skiën, snowboarden, langlaufen of gewoon genieten van de sneeuw. Je gaat op wintersport! Lees hier hoe je dat goed regelt.
25 mei 2022

Alle tips verzameld

Voor veel mensen is het dé favoriete vakantie: wintersport. Skiën of snowboarden door meters sneeuw in de frisse lucht, genieten van het zonnetje en misschien nog even de sauna in. Maar hoe zit het eigenlijk met je verzekering? Heb je een aparte wintersportverzekering? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Wintersport en je reisverzekering

Een wintersport is niet zomaar een vakantie. Je hebt waarschijnlijk skipassen, gehuurde spullen en lessen nodig. Dat maakt het een stuk kostbaarder dan een gemiddelde stedentrip. Daarom sluit je voor je wintersport bij je reisverzekering een aanvullende wintersportverzekering af. Bij FBTO is dat de module Winter- en onderwatersport. Je krijgt dan onder meer een vergoeding voor:

  • de kosten van skipassen, skihuur en lessen als je niet meer kunt wintersporten door ziekte of een ongeluk
  • de kosten voor opsporing, redding en vervoer na een ongeval

Welke online reis­verzekering is voordeliger?

Ga je langer dan 2 weken per jaar op vakantie? Denk ook aan je weekendjes weg. Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Twijfel je? Je kunt hier gemakkelijk je reisverzekering vergelijken.

Op wintersport buiten Europa

Heb je Frankrijk en Oostenrijk nu wel gezien? En kies je voor een tripje naar Amerikaanse bergen? Of ga je bijvoorbeeld naar Canada? Dan is het belangrijk om voor vertrek de module Wereld aan te zetten.

Met de auto op wintersport

Snowboards, skischoenen, dikke kleding… je moet nogal wat meenemen voor zo’n weekje wintersport. Het is daarom vaak handiger om met de auto te gaan in plaats van met het vliegtuig. Met de module Vervoer krijg je een vergoeding voor:

  • pechhulp
  • kosten van de reparatie
  • verblijfskosten tijdens de reparatie binnen 2 werkdagen
  • vervangend vervoer voor maximaal 5 dagen

Off-piste: hoe zit dat?

Verse sneeuw waar jij de 1e sporen in zet. Heerlijk! Maar off-piste gaan is alleen verzekerd onder voorwaarden. Check dus goed hoe dat precies zit voor je de ongebaande paden opzoekt.
Lees de blog
off piste verzekering

Zorg nodig in het buitenland

Is er iets gebeurd op de piste? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Met de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden, het marktconforme tarief. En in het buitenland zijn behandelingen soms duurder. Met de module Zorg op reis bij je reisverzekering krijg je ziektekosten terug die je basisverzekering niet volledig vergoedt.

Heb je een zorgverzekering bij FBTO? Dan kun je er ook voor kiezen om de module Zorg in het buitenland aan te zetten. Hiermee krijg je onder meer een vergoeding voor:

  • spoedeisende zorg in het buitenland
  • persoonlijke hulpverlening
  • de reis naar huis als jij en je meeverzekerde gezinsleden terug moeten door het ongeval

Heb je met spoed iemand nodig? Dan staat de FBTO Alarmcentrale altijd voor je klaar. 7 dagen per week, 24 uur per dag. Sla het nummer vast op je in je telefoon, dan hoef je daar niet meer over na te denken. Kun jij weer verder met de vakantievoorbereidingen. Veel plezier!

Geen spoed, wel medische hulp

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Neem dan een dokter mee op reis. De Dokter op zak app helpt als je een dikke knie hebt of een andere niet-spoedeisende klacht. Stuur een foto of omschrijving van je probleem en je krijgt direct contact met een verpleegkundige. Ook in het weekend en op feestdagen.

Veelgestelde vragen

Een reisverzekering  verzekert onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage en reispapieren of persoonlijke hulp. En heb je de module Winter- en onderwatersport afgesloten bij je reisverzekering? Dan krijg je ook een vergoeding voor de huur van je ski’s, je skilessen en skipas als je een ongeluk krijgt of ziek wordt. Maar ook als je medische kosten hebt als gevolg van een skiongeluk. Of gerepatrieerd of gered moet worden als gevolg van een skiongeluk.

En wil je ook verzekerd zijn voor medische kosten als gevolg van een skiongeluk? Dan moet je ook de module Zorg op reis hebben. 

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basisverzekering van je reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Vanuit de zorgverzekering krijg je alleen een vergoeding voor medische kosten. Je krijg geen vergoeding voor je spullen. Ben je in het buitenland en heb je met spoed medische zorg nodig? Dan ben je met de basisverzekering van de zorgverzekering verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. De kosten in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland.  Die extra kosten moet je dan zelf betalen.

Doe je aan paraskiën of een andere extreme vorm van wintersport? Dan ben je niet verzekerd.

De beste tips voor een fijne reis

Hoe pak je efficiënt je koffer in? Wat is de fijnste manier van reizen? Wij helpen je met blogs vol slimme tips en handige informatie.