Naar inhoud

Module Zorg in het buitenland

Krijg je te maken met ziektekosten in het buitenland, zorg die niet kan wachten? Met de basis zorgverzekering krijg je de zorgkosten vergoed tot het bedrag dat de behandeling in Nederland kost. Zijn de tarieven in het buitenland hoger? Met deze module krijg je ook de hogere kosten vergoed.

Goed om te weten, het is belangrijk dat je dan met de FBTO Alarmcentrale belt op +31 (0)58 234 56 50.

  • Premie vanaf: € 1,25 per maand
  • Verzekerd voor spoedeisende zorg
  • Kies voor ‘Europa’ of ‘Wereld'

De module Zorg in het buitenland hoort bij de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Daarom kies je deze module

Dit vergoedt de module Zorg in het buitenland

Met de module Zorg in het buitenland krijg je spoedeisende zorg in het buitenland boven het Nederlandse tarief vergoed.

In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Zorgkosten boven het Nederlandse tarief

Met alleen de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland voor spoedeisende zorg verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. De kosten in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland. Die extra kosten moet je zelf betalen. Of je kiest ervoor om in het buitenland goed verzekerd te zijn voor medische kosten. Bij FBTO kan dat op 2 manieren.

  1. Module Zorg in het buitenland van de FBTO Zorgverzekering
  2. Module Zorg op reis van de FBTO Reisverzekering

Met beide modules ben je verzekerd voor de vergoeding van spoedeisende zorg op reis. Lees meer over welke zorg we per module vergoeden.

Vergoeding verplichte eigen risico

Kreeg je tijdens je vakantie spoedeisende medische hulp? Dan betaal je zelf het verplicht eigen risico van € 385,-.

Goed om te weten: als je een reisverzekering van FBTO hebt, betalen we wel je verplichte eigen risico. Het vrijwillig eigen risico betaal je altijd zelf.

Spoedeisende zorg of geplande zorg in het buitenland?

Spoedeisende medische zorg is zorg die je direct nodig hebt door een ongeval of plotselinge ernstige ziekte. Deze zorg kan niet wachten tot je weer in Nederland bent. En de behandeling kun je niet plannen. Lees meer over spoedeisende zorg in het buitenland.

Spoedeisende zorg in het buitenland is dus niet hetzelfde als geplande zorg in het buitenland. Heb je zorg in het buitenland nodig die je van tevoren kunt plannen? Lees dan meer over de vergoedingen en afspraken van planbare zorg in het buitenland.

Word je ziek of krijg je een ongeluk tijdens je vakantie? Bel dan direct de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. De FBTO Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt de module Zorg in het buitenland op ieder moment in het jaar aanzetten in MijnFBTO. De ingangsdatum van de module is de 1e van de volgende maand.

Zet je de module de 23e aan van deze maand? Dan ben je vanaf de 1e van de volgende maand hiervoor verzekerd. Wil je de module meeverzekeren als je op vakantie gaat in juni. Je betaalt tot die tijd dan ook geen premie. De module blijft doorlopen tot het einde van het jaar.

Ga je buiten Europa op reis? Zet dan werelddekking aan bij de module Zorg in het Buitenland. Je regelt dit via MijnFBTO. Tips:

  • Heb je hulp nodig in het buitenland? Bel de FBTO Alarmcentrale op (058) 234 56 50
  • Voorkom verrassingen en sluit ook een reisverzekering met werelddekking af. Goed om te weten, check of je de module Zorg in het Buitenland ook aan hebt staan. Want dan heb je deze reisdekking niet nodig.  
  • Check Zorg verzekeren op reis voor de vergoedingen van de reis- en zorgverzekering

Je zorgverzekering is ook in het buitenland gewoon geldig als je op vakantie gaat. Pas als je echt verhuist naar het buitenland en geen inkomen meer hebt uit Nederland, stopt je zorgverzekering. Wel kan het verstandig zijn om je aanvullend te verzekeren. Je kunt dan de module Zorg in het buitenland aanzetten bij je FBTO Zorgverzekering.

Ga je in het buitenland wonen en heb je geen inkomen meer uit Nederland? Zit je niet in de ziektewet en krijg je geen WW-uitkering? Dan stopt je Nederlandse zorgverzekering. Je kunt een nieuwe zorgverzekering afsluiten in het land waar je woont. Lees meer over wonen, werken of studeren in het buitenland.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.