Naar inhoud

Ongevallen­verzekering afsluiten

Wat is een ongevallenverzekering? Raak je door een ongeluk blijvend invalide? Of overlijd je? Een ongevallenverzekering keert dan een bedrag uit. Aan jou of je nabestaanden.

  • Overal ter wereld verzekerd
  • Voor ongevallen in of buiten huis
  • Geen eigen risico

Vergoeding ongevallen­verzekering

Krijg je thuis een ongeluk of ergens anders? Bijvoorbeeld tijdens sporten of in het verkeer? Met de FBTO Ongevallenverzekering krijg je een vergoeding als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. In Nederland of in het buitenland.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Breid je ongevallen­verzekering uit

Met de ongevallenverzekering ben je voor veel verzekerd. Maar niet voor alles. Kies met de aanvullende modules wat je nog meer wilt verzekeren.

Als je een ongevallen­verzekering afsluit

Voor het afsluiten van de FBTO Ongevallenverzekering hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Wie wil je verzekeren?

Sluit de ongevallenverzekering alleen voor jezelf af. Of voor je partner. Kinderen zijn meestal ook meeverzekerd. Meer over wie je kunt verzekeren

Welke bedrag wil je krijgen?

Je kiest zelf het verzekerd bedrag. Dat is het maximale bedrag dat je krijgt als je invalide raakt of overlijdt door een ongeluk.  Meer over het verzekerd bedrag

Wat vergoeden we niet?

Heb je een gevaarlijk beroep, hobby? Dan kan het zijn dat we niet vergoeden.  Meer over wat we niet vergoeden

Als je invalide raakt

Wat heb je? En hoe ernstig is het? Daar kijken we naar als je invalide raakt. Hier hebben we afspraken over gemaakt.   Meer over invalide raken

Veelgestelde vragen

Als er écht iets gebeurt, dan wil je je niet druk maken over je verzekering. Daarom kies je voor de ongevallenverzekering van FBTO. Met een ongevallenverzekering krijg je een uitkering als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeluk. Als je overlijdt door een ongeluk krijgen je nabestaanden een uitkering.

Ben je op reis? Of ben je tijdelijk in het buitenland? Dan ben je over de hele wereld verzekerd tegen ongevallen. Bij FBTO maakt het niet uit of je het ongeluk kreeg in Nederland of in het buitenland.

Verhuis je naar het buitenland? Dan stopt je verzekering. De verzekering stopt op de datum dat je naar het buitenland gaat.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds gewoon thuis. Gelukkig zijn het vaak kleine ongelukjes. Maar als er écht wat gebeurt, kun je maar beter goed verzekerd zijn. Want dan kunnen jij of je nabestaanden onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Bijvoorbeeld als je invalide raakt of overlijdt door het ongeluk.

Heb je de module Extra zorgkosten aangezet? Dan krijg je een vergoeding voor je bezoeken aan de fysiotherapeut. En heb je krukken nodig? Die vergoeden we ook. Je krijgt een vergoeding voor maximaal € 1.000,- voor deze extra zorgkosten.

Op je reisverzekering ben je alleen verzekerd als je buitenshuis of in het verkeer een ongeval krijgt. Bij de ongevallenverzekering ben je hiervoor ook verzekerd. Bovendien ben je met de ongevallenverzekering óók verzekerd voor ongevallen die binnenhuis gebeuren. Wil je altijd en overal goed verzekerd zijn? Dan is het verstandig om een losse ongevallenverzekering af te sluiten in plaats van Ongevallen op je reisverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de ongevallen­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.