Naar inhoud

Ongevallen­verzekering afsluiten

Raak je door een ongeluk blijvend invalide? Of overlijd je? Een ongevallenverzekering keert dan een bedrag uit. Aan jou of je nabestaanden.

  • Overal ter wereld verzekerd
  • Tandheelkundige hulp bij ongeval
  • Ook voor studerende kinderen

Vergoeding ongevallen­verzekering

Met de FBTO Ongevallenverzekering krijg je een vergoeding als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. In Nederland of in het buitenland.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Als je een ongevallen­verzekering afsluit

Voor het afsluiten van de FBTO ongevallenverzekering hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Wie wil je verzekeren?

Sluit de ongevallenverzekering alleen voor jezelf af. Of voor je partner. Kinderen zijn meestal ook meeverzekerd. Meer over wie je kunt verzekeren

Welke bedrag wil je krijgen?

Je kiest zelf het verzekerd bedrag. Dat is het maximale bedrag dat je krijgt als je invalide raakt of overlijdt door een ongeluk.  Meer over het verzekerd bedrag

We verzekeren niet iedereen

Heb je een gevaarlijk beroep, hobby of sport? Dan kan het zijn dat we je niet verzekeren. Of met voorwaarden. Meer over wie we niet verzekeren

Als je invalide raakt

Wat heb je? En hoe ernstig is het? Daar kijken we naar als je invalide raakt. Hier hebben we afspraken over gemaakt.   Meer over invalide raken

Veelgestelde vragen

Als er écht iets gebeurt, dan wil je je niet druk maken over je verzekering. Daarom kies je voor de ongevallenverzekering van FBTO. Met een ongevallenverzekering krijg je een uitkering als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeluk. Of je nabestaanden krijgen een uitkering.

Bij FBTO maakt het niet uit of je het ongeluk kreeg in Nederland of in het buitenland. Je bent ook verzekerd voor tandheelkundige hulp tot € 1000,- per ongeval. Je kunt de ongevallenverzekering voor je hele gezin afsluiten.

Ben je op reis? Of ben je tijdelijk in het buitenland? Dan ben je over de hele wereld verzekerd tegen ongevallen.

Verhuis je naar het buitenland? Dan stopt je verzekering. De verzekering stopt op de datum dat je naar het buitenland gaat.

Kinderen op de polis kunnen tot hun 27ste worden meeverzekerd op de polis. Dit geldt zowel voor je eigen kinderen als voor stief-, pleeg- en adoptiekinderen. Daarnaast geldt:

  • Dat de kinderen niet zijn getrouwd
  • Dat de kinderen recht hebben op kinderbijslag of een studiefinancieringsuitkering

Dit doet een ongevallenverzekering: Je bent de verzekerde. Je wordt invalide door een ongeluk. Of je overlijdt. Dan betaalt de ongevallenverzekering een vooraf afgesproken bedrag aan jou of je erfgenamen. Het maakt niet uit wie schuld heeft.

Dit doet een aansprakelijkheidsverzekering: Iemand anders heeft schade. Dat is jouw schuld. Dat kan schade zijn:

  • aan de persoon zelf (letselschade)
  • aan zijn of haar spullen (materiële schade)

Dan betaalt de aansprakelijkheidsverzekering de schade aan deze persoon

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds gewoon thuis. Gelukkig zijn het vaak kleine ongelukjes. Maar als er écht wat gebeurt, kun je maar beter goed verzekerd zijn. Want dan kunnen jij of je nabestaanden onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Bijvoorbeeld als je invalide raakt of overlijdt door het ongeluk.

Documenten

Lees alles over de ongevallen­verzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de ongevallen­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.