Naar inhoud

Hulp na een ongeval

De module Praktische hulp vergoedt de extra kosten voor hulp na een ongeval. Zoals vervoerskosten of extra kinderopvang.

Kies de module Praktische hulp bij het online afsluiten van je FBTO Ongevallenverzekering. De aanvullende module kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

  • Vanaf € 0,55 per maand
  • Vergoeding voor hulp
  • Zet de module aan wanneer je wilt

Wat is de module Praktische hulp?

Soms kun je door een ongeluk tijdelijk minder dingen zelf. En heb je hulp na een ongeval nodig. Bijvoorbeeld een oppas voor de kinderen of iemand die het huis schoonmaakt. Misschien kun je zelf niet meer met de auto naar het ziekenhuis of de dokter rijden.

Dan moet je hulp inschakelen zoals een taxi, extra kinderopvang of huishoudelijke hulp. Met de module Praktische hulp zijn deze kosten verzekerd.

Dit vergoedt de module Praktische hulp

We vergoeden de extra kosten tot maximaal € 2.000,- die je maakt voor extra hulp na een ongeval.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Zo declareer je nota’s bij FBTO

Heb je bijvoorbeeld een rekening van de taxi gekregen? Of een nota van de extra kinderopvang? Declareer die dan online via MijnFBTO. Als je recht hebt op vergoeding, betalen we de nota uiterlijk binnen 5 werkdagen aan je uit. In de praktijk gaat het vaak sneller. FBTO betaalt meestal binnen 3 werkdagen.

Andere modules bij je ongevallen­verzekering

Wil je meer verzekeren? Vul je ongevallen­verzekering dan aan met andere aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Heb je de module Praktische hulp aangezet? Dan krijg je een vergoeding tot € 2.000,-.

Ja, je kunt zelf je hulp regelen. Bijvoorbeeld een taxi naar het ziekenhuis of extra kinderopvang. Wij vergoeden de nota’s. Natuurlijk kijken we wel in hoeverre de kosten redelijk zijn.

Nee. Je hebt geen wachttijd, je bent direct verzekerd. Voor een vergoeding moet je de module wel hebben aangezet voordat je het ongeval kreeg.

Nee, je hebt geen eigen risico.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.