Naar inhoud

Doorlopende reis­verzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie of een weekendje weg? Met een doorlopende reisverzekering ga je onbezorgd op reis. Fijne vakantie!

De doorlopende reisverzekering is 1 van de reisverzekeringen van FBTO.

  • Kies zelf je ingangsdatum
  • Verzeker al je reizen, het hele jaar door
  • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar

Dit vergoedt de doorlopende reis­verzekering

Je bent standaard verzekerd van hulp en onverwachte kosten op reis. Ook je bagage is verzekerd. Je kunt deze basisverzekering zelf uitbreiden. 

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Af en toe op reis?

Breid je doorlopende reis­verzekering uit

Standaard ben je voor veel verzekerd, maar niet voor alles. Vul je reisverzekering aan met aanvullende modules.

Modules aanzetten

Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten? Breid je verzekering dan uit met aanvullende modules. Die kun je het hele jaar door aan- en uitzetten. Dat doe je zelf heel makkelijk in MijnFBTO.

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel verstandig. Zo krijg je hulp, dag én nacht. Bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet. Of als er iets is met je bagage. 

Lees er meer over in de blog
Waarom een reisverzekering

Vragen doorlopende reis­verzekering

Oei! Heel vervelend als dit gebeurt. Volg deze 3 stappen zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

  1. Laat een Property Irregularity Report (PIR) opstellen door je luchtvaartmaatschappij. Dit document gebruikt de luchtvaartmaatschappij om je koffer te zoeken en hem bij jou af te leveren. Een PIR vraag je aan in de bagagehal. En anders via de website van je luchtvaartmaatschappij.
  2. Meld je schade in MijnFBTO binnen 14 dagen. De PIR stuur je dan mee als bijlage.
  3. Is je bagage na 30 dagen na het opstellen van de PIR nog niet boven water? Geef het dan door op je bestaande schade in MijnFBTO.

Let op: ben je op de heenreis? Dan krijg je waarschijnlijk van je luchtvaartmaatschappij een vergoeding voor de aankoop van bijvoorbeeld kleding en toiletartikelen. Krijg je die vergoeding niet? Betaal deze dan eerst zelf en geef dit door tijdens het melden van je schade in MijnFBTO. Wij vergoeden deze kosten tot maximaal € 250,- per verzekerde.

Heb je schade aan je mobiele telefoon, laptop of tablet? En is deze schade verzekerd? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf. Dat is je eigen risico. Goed om te weten: Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Voor de rest van je bagage kies je zelf je eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Voor de FBTO Doorlopende reisverzekering geldt:

  • Je boekt minimaal 1 overnachting. Je kunt het boekings-, reserverings-, of betalingsbewijs laten zien.
  • Je gaat maximaal 60 dagen op vakantie. Wil je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af.

Iedereen in je gezin is meeverzekerd. Ook al wonen sommige gezinsleden niet op hetzelfde adres. Zoals je kinderen die studeren en op kamers wonen. Of je kinderen die bij je ex-partner wonen.

Je kunt je bij FBTO op verschillende manieren verzekeren voor zorg in het buitenland. Lees welke zorg je vergoed krijgt uit de FBTO Reisverzekering en de FBTO Zorgverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.