Naar inhoud

Doorlopende reis­verzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie of een weekendje weg? Met een doorlopende reisverzekering ga je altijd onbezorgd op reis. Fijne vakantie!

De doorlopende reisverzekering is 1 van de reisverzekeringen van FBTO.

  • Kies zelf je ingangsdatum
  • Verzeker al je reizen, het hele jaar door
  • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar

Dit vergoedt de doorlopende reis­verzekering

Je bent standaard verzekerd van hulp en onverwachte kosten op reis. Ook je bagage is verzekerd. Je kunt deze basisverzekering zelf uitbreiden. 

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Corona: wat is verzekerd?

Heb je een vakantie of weekendje weg geboekt? Maar kun je niet op reis door het coronavirus? Omdat je het land niet in mag. Of omdat je zelf ziek bent bijvoorbeeld. Wat is er dan eigenlijk wel en niet verzekerd? En hoe zit het met een inreisverbod? Lees meer over het coronavirus en je reisverzekering.

Af en toe op reis?

Breid je doorlopende reis­verzekering uit

Standaard ben je voor veel verzekerd, maar niet voor alles. Vul je reisverzekering aan met aanvullende modules.

Modules aanzetten

Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten? Breid je verzekering dan uit met aanvullende modules. Die kun je het hele jaar door aan- en uitzetten. Dat doe je zelf heel makkelijk in MijnFBTO.

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Zo krijg je hulp, dag én nacht. Bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet. Of als er iets is met je bagage. 

Lees er meer over in de blog
Waarom een reisverzekering

Vragen doorlopende reis­verzekering

Mijn bagage raakt op de terugreis vermist
Je kunt dan terecht bij de maatschappij waarmee je gevlogen hebt. Zij moeten ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk je bagage ontvangt. Om dit te kunnen doen, moet je een PIR (Property Irregularity Report) laten opstellen. Dit kan bij de bagage-afhandelaar in de bagagehal, maar ook online op de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit document gebruikt de luchtvaartmaatschappij om je koffer te zoeken en hem bij jou af te leveren.

Heb je 60 dagen na het opstellen van de PIR  je bagage nog niet  terug? Dan heb je recht op een vergoeding uit de FBTO Reisverzekering. Je kunt online schade bij ons melden, waarbij je het PIR upload en een beschrijving geeft van de inhoud van je koffer of tas.

Mijn bagage raakt op de heenreis vermist
Je krijgt dan waarschijnlijk van je luchtvaartmaatschappij een vergoeding voor de aankoop van bijvoorbeeld kleding en toiletartikelen. Krijg je die vergoeding niet? Betaal deze dan eerst zelf. Je kunt dan je schade melden bij de FBTO Reisverzekering. Wij vergoeden deze kosten tot maximaal € 250,- per verzekerde.

Heb je schade aan je mobiele telefoon, laptop of tablet? En is deze schade verzekerd? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf. Dat is je eigen risico. Goed om te weten: Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Voor de rest van je bagage kies je zelf je eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Voor de FBTO Doorlopende reisverzekering geldt:

  • Je boekt minimaal 1 overnachting. Je kunt het boekings-, reserverings-, of betalingsbewijs laten zien.
  • Je gaat maximaal 60 dagen op vakantie. Wil je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af.

Iedereen in je gezin is meeverzekerd. Ook al wonen sommige gezinsleden niet op hetzelfde adres. Zoals je kinderen die studeren en op kamers wonen. Of je kinderen die bij je ex-partner wonen.

Wat moet je doen als je vakantieland kleurcode geel, oranje of rood krijgt? En wat als je tijdens je vakantie of vlak voor je vakantie besmet raakt met corona? Lees meer over het coronavirus en je reisverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.