Naar inhoud

Module Lang op reis

Ga je langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis, bijvoorbeeld om te backpacken? Voor je reisverzekering heb je dan de module Lang op reis nodig.

De module Lang op reis hoort bij de doorlopende reisverzekering van FBTO.

Daarom kies je deze module

  • Vanaf € 3,03 per maand
  • De backpackers reisverzekering
  • Geen eigen risico

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Bereken je premie 2 minuten
lang op reis

Vergoeding module Lang op reis

Met de module Lang op reis ben je tot 365 dagen verzekerd voor het basispakket Reis en alle aanvullende modules die je hebt gekozen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Ontdek de wereld op jouw manier

Zie jij een lange vakantie of avontuurlijke wereldreis wel zitten? Lees dan 2 mooie verre reisverhalen van onze klanten.
Verre reisverhalen Lees de blog
verre reis

Veelgestelde vragen

Nee, voor de module Lang op reis heb je geen eigen risico. Let op! In het basispakket heb je wel eigen risico voor je bagage.

Voor een backpacken reisverzekering sluit je de module Lang op Reis af als aanvulling op je doorlopende reisverzekering. Heb je al een doorlopende reisverzekering? Dan kun je de module het hele jaar door aan- en uitzetten in MijnFBTO. Handig!

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering? Dan heb je 2 mogelijkheden:

  1. Je sluit bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de in Nederland geldende tarieven. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.
  2. Je sluit bij je FBTO Reisverzekering de module Aanvullende ziektekosten af. Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig zou hebben in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.


Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor zaken, stage, studie, vakantie- of vrijwilligerswerk? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Je bent dan verzekerd voor reizen van maximaal 60 dagen (aaneengesloten). Met de module Zakenreizen ben je verzekerd voor het basispakket en alle aanvullende modules die je hebt gekozen.

Ga je langer dan 60 dagen (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.