Naar inhoud

Module Lang op reis

Wil je een half jaar backpacken door Azië? Kies dan de FBTO Doorlopende reisverzekering met de module Lang op reis.

  • Vanaf € 0,65 per maand
  • De backpackers reisverzekering
  • Geen eigen risico
De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Lang op reis verzekeren

Meestal duurt een vakantie een paar weken. Ga je 60 dagen of langer op vakantie? Kies dan voor Lang op reis bij je FBTO Doorlopende reisverzekering. Je kunt kiezen uit:

  • 60 dagen
  • 180 dagen
  • 365 dagen

Hoeveel dagen? Dat kies je zelf

Plannen om maximaal 6 maanden op reis te gaan? Dan zit je met de keuze voor 180 dagen goed. Maar een reisverzekering voor backpacken (of een andere lange reis) afsluiten kan lastig zijn. Want je reis kan zomaar veranderen. Wil je je reis verlengen? Bijvoorbeeld naar een jaar. Pas het aantal dagen dan zelf aan in MijnFBTO.

Vergoeding module Lang op reis

Met de module Lang op reis ben je 60, 180 of 365 dagen verzekerd voor het basispakket Reis en alle aanvullende modules die je hebt gekozen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden  van de doorlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Ontdek de wereld op jouw manier

Zie jij een lange vakantie of avontuurlijke wereldreis wel zitten? Lees dan 2 mooie verre reisverhalen van onze klanten.
Verre reisverhalen Lees de blog
verre reis

Veelgestelde vragen

Nee, voor de module Lang op reis heb je geen eigen risico.

Voor een backpacken reisverzekering kies je Lang op Reis als aanvulling op je doorlopende reisverzekering. Heb je een doorlopende reisverzekering al? Dan kun je Lang op Reis het hele jaar door aanzetten in MijnFBTO. Handig!

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering
Sluit dan bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. 
Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering
Sluit dan bij je FBTO Reisverzekering de module Zorg op reis of Aanvullende ziektekosten af. 
Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis of Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Je bent standaard ook verzekerd voor vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.