Naar inhoud

Annulerings­verzekering voor je vakantie

Met de module Annuleringsverzekering ben je verzekerd als je plotseling niet op reis kunt. Of je reis bijvoorbeeld door ziekte moet afbreken.

De annuleringsverzekering kies je bij een reisverzekering van FBTO.

Voordelen annulerings­verzekering

  • Vanaf € 4,44 per maand
  • Geen eigen risico
  • Heb je schade? App je schade

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

annuleringsverzekering

Dit vergoedt de annulerings­verzekering

Met de annuleringsverzekering krijg je tot maximaal € 14.000,- per jaar vergoed.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering (pdf) of kortlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Nieuw! It giet oannulerings­dekking

De it giet oannuleringsdekking is een uitbreiding op onze annuleringsverzekering. Heb jij een geldig startbewijs voor de Elfstedentocht? En klinken de woorden “It giet oan!” als jij op vakantie bent óf net hebt geboekt? Dan vergoeden wij de annuleringskosten van je geboekte vakantie. Lees meer over de it giet oannuleringsdekking.

Vragen over de annulerings­verzekering

De module Annuleringsverzekering is een aanvulling op je kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering van FBTO. Heb je de module aan staan? En kun je plotseling niet op reis of moet je eerder naar huis? Dan vergoeden wij de kosten tot € 14.000,- per verzekeringsjaar.

Zet de module Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis aan. Alleen dan krijg je een vergoeding. Latere boekingen zijn automatisch meeverzekerd zolang je de modules aan hebt staan. Je hebt voor deze module geen eigen risico.

Nee, voor de module Annuleringsverzekering heb je geen eigen risico. Let op! In het basispakket heb je wel eigen risico voor je bagage.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste reis hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereenkomst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Dat kan. Dat is een aanvullende verzekering, naast het basispakket van je kortlopende reisverzekering. Deze annuleringsverzekering sluit je binnen 14 dagen na het boeken van de reis af.

Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft, kun je beter thuisblijven of een andere vakantiebestemming zoeken. Ga je toch op vakantie naar een land waar het volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet veilig is? Dan ben je niet verzekerd.

Download de app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om op de hoogte te blijven van actuele reisadviezen.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.