Naar inhoud

Annulerings­verzekering voor je vakantie

Gebeurt er iets vóór of tijdens je vakantie waardoor je niet op reis kunt? Of je eerder terug moet? Met de annulerings­verzekering krijg je de reissom of een deel terug.

De annuleringsverzekering kun je kiezen bij een reisverzekering van FBTO. Je kunt hem ook apart afsluiten. Kies dan voor de kortlopende verzekering.

 • Geen eigen risico
 • Ook voor je concerten en evenementen
 • Heb je schade? App je schade

Je vakantie annuleren

Kun je plotseling niet op vakantie of moet je eerder terug naar huis? Hoe werkt dat? Bekijk de video.

Tip: laat je verzekering direct ingaan

Het is slim om je annuleringsverzekering direct in te laten gaan. Zo ben je ook bij het annuleren vóór je vertrek verzekerd. Maar sluit de verzekering in ieder geval binnen 14 dagen nadat je de reis hebt geboekt af.

Goed om te weten: je hoeft geen extra premie te betalen als je je kortlopende annulerings­verzekering eerder in laat gaan. Je verzekert immers de reissom. Het maakt niet uit met hoeveel personen je op reis gaat. 

Wat krijg je vergoed?

 • Vergoeding doorlopende annulerings­verzekering
  Kies zelf voor welk bedrag je je vakantie wilt verzekeren. Je kunt kiezen uit een maximale vergoeding van € 1.500,-, € 3.000,- of € 4.500,- per persoon per reis.

Tip: heb je een reis geboekt die meer kost dan € 4.500,- per persoon? Dan krijg je niet het hele bedrag terug als je moet annuleren. Je kunt het hogere bedrag verzekeren met een losse kortlopende annulerings­verzekering.

 • Vergoeding kortlopende annulerings­verzekering
  Je vult zelf je reissom in. De reissom bestaat uit de kosten die je vóór vertrek maakt, voor alle personen. Je reis is dan voor dit bedrag verzekerd.

Geldige redenen om je reis te annuleren

Moet je je vakantie of evenement afzeggen. Of eerder naar huis? Dan krijg je een vergoeding. Hier zie je wat wel en niet verzekerd is. Dit zijn niet alle redenen. Je vindt de hele lijst in de voorwaarden.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Corona en je annulerings­verzekering

Yes! Geen coronaregels meer in Nederland. Krijg je nou toch corona voor of tijdens je reis? En ben je te ziek om je vakantie door te laten gaan? Dat is balen. Gelukkig hoef je je niet druk te maken over de kosten. Wij helpen je. Goed om te weten, je hebt wel een bevestiging nodig van een arts.

Vragen over de annulerings­verzekering

De annulering­verzekering is een aanvulling op je reisverzekering. Deze verzekering geldt voor je vakanties in de hele wereld. Heb je annuleren aan staan? En kun je plotseling niet op vakantie of moet je eerder naar huis? Dan vergoeden wij de hele reissom of een gedeelte daarvan.

 • Bij de doorlopende annuleringsverzekering kun je kiezen uit € 1.500,-, € 3.000,- of € 4.500,-. per verzekerde.
 • Bij de kortlopende annuleringsverzekering kies je je eigen reisbedrag. Zo kun je voor dat bedrag een nieuwe vakantie boeken. 

Goed om te weten: zet de module Annulerings­verzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis aan. Alleen dan krijg je een vergoeding. Heb je een doorlopende annulerings­verzekering? Dan zijn latere boekingen automatisch meeverzekerd zolang je de modules aan hebt staan.

Heb je een annulerings­verzekering bij FBTO afgesloten en moet je je vakantie annuleren? Dan krijg je je reissom of een gedeelte daarvan terug, als je een geldige annulerings­reden hebt. Deze redenen vind je in de voorwaarden.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste vakantie hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereen­komst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Dat kan. Deze annulerings­verzekering sluit je binnen 14 dagen na het boeken van de vakantie af.

Ja, zelfs je uitwonende kinderen zijn verzekerd. Je verzekert de reissom, het aantal personen maakt niet uit. 

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.