Naar inhoud

Annulerings­verzekering voor je vakantie

Kun je plotseling niet op vakantie? Of moet je eerder naar huis terug? Dan krijg je met de annuleringsverzekering de reissom of een deel terug. Voor een nieuwe vakantie!

De annuleringsverzekering kies je bij de reisverzekeringen van FBTO.

  • Vanaf € 2,76 per maand
  • Geen eigen risico
  • Heb je schade? App je schade
De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Zo werkt het

Kun je plotseling niet op vakantie of moet je eerder terug naar huis? Hoe verzeker je dat? Bekijk de video.

Corona: wat is verzekerd?

Heb je je wintersport in Oostenrijk of een winterzon vakantie geboekt? Maar kun je niet op reis door het coronavirus? Omdat je het land niet in mag. Of omdat je zelf ziek bent bijvoorbeeld. Wat is er dan eigenlijk wel en niet verzekerd? En hoe zit het met een inreisverbod? Lees het in onze blog over het coronavirus en je reisverzekering.

Dit vergoedt de annulerings­verzekering

Kies met de doorlopende annuleringsverzekering zelf voor welk bedrag je je vakantie wilt verzekeren. Je kunt kiezen uit een maximale vergoeding van € 1.500,-, € 3.000,- of € 4.500,- per persoon.

Moet je je vakantie afzeggen of eerder naar huis? Bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid of een goede vriend(in)? Dan krijg je de reissom helemaal of een deel daarvan terug.

Bekijk ook de polisvoorwaarden  van de doorlopende reisverzekering. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Waarom een annuleringsverzekering?

Soms gebeurt er iets net vóór of tijdens je vakantie. Hierdoor kun je niet meer op vakantie gaan. Of moet je eerder terug naar huis. Je moet je vakantie helaas annuleren. Denk aan het overlijden van een familielid of goede vriend(in). Of je krijgt ineens een nieuwe baan of huis. Dan kun je een beroep doen op je annuleringsverzekering.

Af en toe op reis?

Vragen over de annulerings­verzekering

Wat moet je doen als je vakantieland kleurcode geel, oranje of rood krijgt? En wat als je op reis of vlak voor je reis besmet raakt met corona? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in onze blog over het coronavirus en je reisverzekering.

De module Annuleringsverzekering is een aanvulling op je kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering van FBTO. Deze verzekering geldt voor je vakanties in de hele wereld. Heb je de module aan staan? En kun je plotseling niet op reis of moet je eerder naar huis? Dan vergoeden wij de hele reissom of een gedeelte daarvan.

Heb je een annulering bij je kortlopende reisverzekering gesloten? Dan vergoeden wij de kosten tot € 14.000,- per verzekeringsjaar. Kies zelf voor welk bedrag je je vakantie wilt verzekeren. Bij de doorlopende reisverzekering kun je kiezen uit € 1.500,-, € 3.000,- of € 4.500,-. per verzekerde. Zo kun je voor dat bedrag een nieuwe vakantie boeken.

Zet de module Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis aan. Alleen dan krijg je een vergoeding. Latere boekingen zijn automatisch meeverzekerd zolang je de modules aan hebt staan. Je hebt voor deze module geen eigen risico.

Heb je een annuleringsverzekering bij FBTO afgesloten en moet je je reis annuleren? Dan krijg je je reissom of een gedeelte daarvan terug, als je een geldige annuleringsreden hebt.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste reis hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereenkomst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Dat kan. Dat is een aanvullende verzekering, naast de basis verzekering van je reisverzekering. Deze annuleringsverzekering sluit je binnen 14 dagen na het boeken van de reis af.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.