Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden. Je nabestaanden hebben dan minder financiële zorgen. 

 • Rust voor jou en je gezin
 • Zekerheid voor nabestaanden
 • Duidelijkheid voor jullie toekomst
Bereken je premie  2 minuten

Kies de vorm van de verzekering

Je hebt keuze uit 3 vormen overlijdensrisico­verzekering. Je kunt hier de verschillen tussen de vormen vergelijken.

Afsluiten overlijdensrisico­verzekering

Heb je een keuze gemaakt? Voor de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering willen we nog een paar dingen van je weten:

Voor wie is de verzekering?

De FBTO Overlijdensrisico­verzekering sluit je af op het leven van jezelf. Of op het leven van een ander. Meer over wie verzekerd is

Het bedrag bij overlijden

Kies zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Het verzekerd bedrag ligt tussen de € 10.000,- en € 750.000,-.   Hulp bij je keuze

Looptijd van de verzekering

Je sluit de FBTO Overlijdensrisico­verzekering af voor minimaal 1 jaar. De looptijd aanpassen is meestal mogelijk.  Meer over de looptijd

Gezondheids­verklaring

Na het aanvragen van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering vul je de online gezondheids­verklaring in.  Meer over de gezondheidsverklaring

Daarom een overlijdensrisico­verzekering

Er zijn verschillende redenen waarom onze klanten kiezen voor de FBTO Overlijdensrisico­verzekering.
Bekijk de voorbeelden
Overlijdensrisicoverzekering

Veelgestelde vragen

Je betaalt een lagere premie als je langer dan 2 jaar bent gestopt met roken:

 • Stop je voor je 43e verjaardag?
  Dan passen we dit op je verzekering aan.
 • Stop je na je 43e verjaardag?
  Dan moet je een nieuwe overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Je vult dan ook weer de gezondheidsverklaring in.
 • Minder dan 2 jaar geleden gestopt?
  Dan betaal je nog steeds de hogere premie
 • Meer dan 2 jaar gestopt?
  En op het moment van stoppen jonger dan 43 jaar? Vul de Niet-rokersverklaring (pdf) in en laat het ons weten. je krijgt dan een lagere premie.

Je krijgt alleen de lagere premie als de verzekerde in de maand nadat je de verandering doorgeeft nog geen 45 jaar is.

 • Je moet dan een nieuwe verzekering aanvragen.
 • Wij vragen dan weer om medische gegevens van de verzekerde.

Ben je (weer) begonnen met roken?
Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Je betaalt meer premie als je rookt. Bel ons dan. Dat is erg belangrijk. Als je ons dit niet laat weten heeft dit gevolgen voor de uitkering als je overlijdt. Wij keren dan maar 50% van het verzekerd bedrag uit aan de nabestaanden.

Nee. Er komen steeds nieuwe verzekeringen op de markt. Waarbij andere premies en voorwaarden horen. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn in sommige gevallen lager geworden. Of dat dit voor jou geldt, hangt af van je persoonlijke situatie. Bereken hier je premie.

Of lees meer informatie over het oversluiten van je oude overlijdensrisicoverzekering naar een nieuwe FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Nee, we betalen het verzekerd bedrag alleen uit als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Overlijd de verzekerde na de einddatum van de verzekering? Of stop je de verzekering voor het einde van de looptijd? Dan betalen we het verzekerde bedrag niet uit. Je bouwt met deze verzekering dus geen spaartegoed of kapitaal op.

Bel met (058) 234 56 78 om het overlijden van een verzekerde door te geven. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Of mail naar info@fbto.nl. Daarna krijg je van ons een brief waarin staat welke informatie wij nodig hebben. Lees meer over een overlijden doorgeven.

Naast het verdriet moet er na een overlijden nagedacht worden over allerlei financiële zaken. Wat is er allemaal geregeld? Veel mensen gaan ervan uit dat er wel ‘iets’ is geregeld. Dat valt vaak tegen.

Uit onderzoek blijkt dat het overlijden van één van de partners vaak een achteruitgang in de financiële situatie betekent. Soms komen er onverwachts kostenposten bij. Zoals hulp in de huishouding of het regelen van extra kinderopvang. Misschien moet de achtergebleven ouder meer gaan werken. Het gevolg van een overlijden van een partner kan ook betekenen dat vakanties of hobby’s er even niet meer inzitten. Of dat de studie van de kinderen niet meer kan worden betaald.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat er even financiële ruimte ontstaat om het leven weer op de rit te krijgen.

Documenten

Lees alles over de overlijdensrisico­verzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de overlijdensrisico­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.
Neem op een andere manier contact op