Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden. Je nabestaanden hebben dan minder financiële zorgen. 

  • Al vanaf € 1,30 per maand
  • Rust voor jou en je gezin
  • Zekerheid voor nabestaanden

Vergelijk onze vormen

Je hebt keuze uit 3 vormen overlijdensrisico­verzekering. Je kunt hier de verschillen tussen de vormen vergelijken.

Afsluiten overlijdensrisico­verzekering

Heb je een keuze gemaakt? Voor de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering willen we nog een paar dingen van je weten:

Voor wie is de verzekering?

De FBTO Overlijdensrisico­verzekering sluit je af op het leven van jezelf. Of op het leven van een ander. Meer over wie verzekerd is

Het bedrag bij overlijden

Kies zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Het verzekerd bedrag ligt tussen de € 10.000,- en € 750.000,-.   Hulp bij je keuze

Looptijd van de verzekering

Je sluit de FBTO Overlijdensrisico­verzekering af voor minimaal 1 jaar. De looptijd aanpassen is meestal mogelijk.  Meer over de looptijd

Gezondheids­verklaring

Na het aanvragen van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering vul je de online gezondheids­verklaring in.  Meer over de gezondheidsverklaring

Daarom een overlijdensrisico­verzekering

Waarom kiezen onze klanten voor de FBTO Overlijdensrisico­verzekering. Voor hun kind bijvoorbeeld. Of omdat een overlijdensrisicoverzekering verplicht is voor de hypotheek.
Bekijk de voorbeelden
2 mannen laten bij een steiger brandende kaarsen in het water

FBTO geeft geen advies

Je stelt bij FBTO zelf je verzekering samen. Wij geven je geen advies, maar wel genoeg informatie zodat je de beste keuze kunt maken. Jij bepaalt hoe jouw FBTO Overlijdensrisicoverzekering eruit ziet. Verandert er iets in je leven? Dan pas je de overlijdensrisicoverzekering makkelijk aan. Je hoeft hiervoor geen extra kosten te betalen.

In het dienstverleningsdocument Risico's afdekken (pdf) leest u wat wij voor u doen en wat het kost.

Veelgestelde vragen

Is de verzekerde langer dan 2 jaar geleden gestopt met roken? De verzekerde kan jij of iemand anders zijn. Dan wordt de premie lager. Wat je moet doen om die lagere premie te krijgen, dat lees je hieronder.

Met roken bedoelen we:

  • het roken van middelen met tabak (sigaretten, sigaren, pijp) of wiet
  • het gebruik van andere middelen met nicotine, zoals kauwgom, pleisters, tabletten en inhalers
  • het gebruik van elektronische-sigaretten

Vul de niet-rokersverklaring in
Ben jij of is de verzekerde langer dan 2 jaar geleden gestopt met roken? Vul de niet-rokersverklaring (pdf) in. Dan krijg je een lagere premie. Is iemand anders de verzekerde? Vul dan samen het formulier in.

Ben jij of de verzekerde (weer) begonnen met roken?
Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Je betaalt meer premie als de verzekerde rookt. Als je ons dit niet laat weten heeft dit gevolgen voor de uitkering. Wij keren dan maar 50% van het verzekerd bedrag uit.

Nee. Er komen steeds nieuwe verzekeringen op de markt. Waarbij andere premies en voorwaarden horen. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn in sommige gevallen lager geworden. Of dat dit voor jou geldt, hangt af van je persoonlijke situatie. Bereken hier je premie.

Of lees meer informatie over het oversluiten van je oude overlijdensrisicoverzekering naar een nieuwe FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Je betaalt elke maand dezelfde premie. 

  • Hoewel het risico dat de verzekerde overlijdt steeds groter wordt, blijft de premie gelijk. Je betaalt dan in het begin eigenlijk een te hoge premie. Terwijl je op het einde juist een te lage premie betaalt. De premie die je betaalt is dus een gemiddelde premie.
  • De premie die je in het begin te veel betaalt, gebruiken we om de te lage premie aan het einde aan te vullen.
  • Kies je voor een verzekerd bedrag dat daalt (lineair of annuïtair)? Dan betaal je minder lang premie. Hoe lang je premie betaalt, weet je als je je premie berekent.

Nee, we betalen het verzekerd bedrag alleen uit als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Overlijdt de verzekerde na de einddatum van de verzekering? Of stop je de verzekering voor het einde van de looptijd? Dan betalen we het verzekerde bedrag niet uit. Je bouwt met deze verzekering dus geen spaartegoed of kapitaal op.

Naast het verdriet moet er na een overlijden nagedacht worden over allerlei financiële zaken. Wat is er allemaal geregeld? Veel mensen gaan ervan uit dat er wel ‘iets’ is geregeld. Dat valt vaak tegen.

Uit onderzoek blijkt dat het overlijden van één van de partners vaak een achteruitgang in de financiële situatie betekent. Soms komen er onverwachts kostenposten bij. Zoals hulp in de huishouding of het regelen van extra kinderopvang. Misschien moet de achtergebleven ouder meer gaan werken. Het gevolg van een overlijden van een partner kan ook betekenen dat vakanties of hobby’s er even niet meer inzitten. Of dat de studie van de kinderen niet meer kan worden betaald.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat er even financiële ruimte ontstaat om het leven weer op de rit te krijgen.

Documenten

Alle voorwaarden en formulieren vind je bij de documenten. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de overlijdensrisico­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.
Neem op een andere manier contact op