Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden. Je nabestaanden hebben dan minder financiële zorgen. 

 • Al vanaf € 1,30 per maand
 • Rust voor jou en je gezin
 • Zekerheid voor nabestaanden
FBTO valt in de prijzen. MoneyView beoordeelt onze annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering met maar liefst 5 sterren.

Vergelijk onze vormen

Je hebt keuze uit 3 vormen overlijdensrisico­verzekering. Je kunt hier de verschillen tussen de vormen vergelijken.

Dit vergoedt de overlijdens­risico­verzekering

Overlijdt de verzekerde voor de einddatum van de verzekering? Dan krijgen de nabestaanden het verzekerde bedrag. Lees wat er wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Afsluiten overlijdensrisico­verzekering

Heb je een keuze gemaakt? Voor de aanvraag van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering willen we nog een paar dingen van je weten:

Voor wie is de verzekering?

De FBTO Overlijdensrisico­verzekering sluit je af op het leven van jezelf. Of op het leven van een ander. Meer over wie verzekerd is

Het bedrag bij overlijden

Kies zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Het verzekerd bedrag ligt tussen de € 10.000,- en € 750.000,-.   Hulp bij je keuze

Wie krijgt het bedrag

Als je overlijdt, krijgen je nabestaanden het verzekerd bedrag. We noemen ze begunstigden.  Meer over begunstiging

Kies je premie

Je kiest voor een vaste of variabele premie. Check welke premie het beste bij jou past.  Meer over de premie

Gezondheids­verklaring

Na het aanvragen van de FBTO Overlijdensrisico­verzekering vul je de online gezondheids­verklaring in.  Meer over de gezondheidsverklaring

Voorlopige dekking

Nadat je de gezondheidsverklaring hebt ingevuld, ben je direct verzekerd bij overlijden door een ongeval. Meer over de voorlopige dekking

Daarom een overlijdensrisico­verzekering

Om de vaste lasten te kunnen blijven betalen. Zoals de hypotheek, huur gas en elektriciteit. Maar bijvoorbeeld ook voor de studie van je kind.
Bekijk de voorbeelden
2 mannen laten bij een steiger brandende kaarsen in het water

FBTO geeft geen advies

Je stelt bij FBTO zelf je verzekering samen. Wij geven je geen advies, maar wel genoeg informatie zodat je de beste keuze kunt maken. Jij bepaalt hoe jouw FBTO Overlijdensrisico­verzekering eruit ziet. Verandert er iets in je leven? Dan pas je de overlijdensrisico­verzekering makkelijk aan. Je hoeft hiervoor geen extra kosten te betalen.

In de Vergelijkingskaart risico's afdekken (pdf) lees je wat wij voor je doen en wat het kost.

Veelgestelde vragen

Is de verzekerde langer dan 2 jaar geleden gestopt met roken? De verzekerde kan jij of iemand anders zijn. Dan wordt de premie lager. Wat je moet doen om die lagere premie te krijgen, dat lees je hieronder.

Met roken bedoelen we:

 •  Het roken of gebruik van middelen met tabak of nicotine, zoals:
  • sigaretten, shag, sigaren, pijp, snus, joints
  • vapers, elektronische sigaretten, shisha-pen
  • waterpijp, shisha
  • nicotinepleisters, nicotine kauwgom, nicotine tabletten
 • Het roken of inhaleren van middelen zónder tabak of nicotine, zoals:
  • wiet, cannabis, hasj, marihuana
  • vapers, elektronische sigaretten
  • shisha, shisha-pen

Dit geldt óók als de verzekerde af en toe rookt of deze middelen gebruikt of inhaleert.

Vul het wijzigingsformulier in
Ben jij of is de verzekerde langer dan 2 jaar geleden gestopt met roken? Vul dan het wijzigingsformulier (pdf) in. Dan krijg je een lagere premie. Is iemand anders de verzekerde? Vul dan samen het formulier in.

Ben jij of de verzekerde (weer) begonnen met roken?
Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Je betaalt meer premie als de verzekerde rookt. Als je ons dit niet laat weten heeft dit gevolgen voor de uitkering. Wij keren dan maar 50% van het verzekerd bedrag uit.

Nee. Er komen steeds nieuwe verzekeringen op de markt. Waarbij andere premies en voorwaarden horen. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn in sommige gevallen lager geworden. Of dat dit voor jou geldt, hangt af van je persoonlijke situatie. Bereken hier je premie.
Of lees meer informatie over het oversluiten van je oude overlijdensrisicoverzekering naar een nieuwe FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Je betaalt iedere maand premie. De premie hangt af van het verzekerd bedrag, de looptijd en de gezondheid van de verzekerde. Bij het afsluiten betaal je 1 keer afsluitkosten.
Je kunt kiezen voor een variabele óf een vaste premie. Kies je voor een vaste premie? Dan betaal je elke maand hetzelfde. Liever een variabele premie? Dan is de premie iedere maand anders. Wat je ook kiest, we vertellen je bij de start van de verzekering precies wat je elke maand betaalt.
Lees meer over de kosten van je premie. Of bereken direct je premie.

Nee, we betalen het verzekerd bedrag alleen uit als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Overlijdt de verzekerde na de einddatum van de verzekering? Of stop je de verzekering voor het einde van de looptijd? Dan betalen we het verzekerde bedrag niet uit. Je bouwt met deze verzekering dus geen spaartegoed of kapitaal op.

Naast het verdriet moet er na een overlijden nagedacht worden over allerlei financiële zaken. Wat is er allemaal geregeld? Veel mensen gaan ervan uit dat er wel ‘iets’ is geregeld. Dat valt vaak tegen.

Uit onderzoek blijkt dat het overlijden van één van de partners vaak een achteruitgang in de financiële situatie betekent. Soms komen er onverwachts kostenposten bij. Zoals hulp in de huishouding of het regelen van extra kinderopvang. Misschien moet de achtergebleven ouder meer gaan werken. Het gevolg van een overlijden van een partner kan ook betekenen dat vakanties of hobby’s er even niet meer inzitten. Of dat de studie van de kinderen niet meer kan worden betaald.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat er even financiële ruimte ontstaat om het leven weer op de rit te krijgen.

Documenten

Alle voorwaarden en formulieren vind je bij de documenten. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de overlijdensrisico­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.