Naar inhoud

Overlijdensrisico­verzekering en je huurhuis

Je woont samen in een huurwoning. De vaste lasten kunnen jullie prima betalen. Maar hoe is dat als jij of je partner overlijdt? Met deze verzekering kies je voor financiƫle zekerheid voor je nabestaanden.

  • Al vanaf een paar euro per maand
  • FinanciĆ«le zekerheid voor je nabestaanden
  • Voor huur of andere vaste lasten

Ook slim als je huurt

Vaak is het logisch om een overlijdens­risico­verzekering af te sluiten bij een hypotheek. Maar ook als je huurt is het slim om deze verzekering af te sluiten.

Je wilt er liever niet aan denken... Als jij of je partner overlijdt, valt een deel van jullie inkomen weg. Met de uitkering van deze verzekering kunnen de vaste lasten betaald worden. Denk aan huur, elektriciteit, gas en verzekeringen. Zo zorg je ervoor dat de nabestaanden thuis kunnen blijven wonen. Wel zo’n fijn gevoel toch?

Tip: Koop je later een huis?

Dan kun je de verzekering makkelijk aanpassen en gewoon door laten lopen.

Wat kost een overlijdens­risico­verzekering?

Je sluit onze verzekering al af voor een paar euro per maand.

Hier zie je een voorbeeld van een overlijdens­risico­verzekering met een vaste premie en een verzekerd bedrag van €  120.000,-. Dit is voor een gelijkblijvende verzekering:

Leeftijd Looptijd Premie per maand
20 - 30 30 jaar Tussen 3 en 6 euro
30 - 40 30 jaar Tussen 6 en 14 euro
40 - 50 20 jaar Tussen 10 en 25 euro

Bereken je premie

De premie hangt onder andere af van het bedrag dat je wilt verzekeren, de looptijd, je leeftijd en je gezondheid. Weten wat je precies betaalt? Bereken je premie.

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet verplicht.

Ja, dat kan gevolgen hebben voor je huurtoeslag. En ook voor je zorgtoeslag. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met de Dienst Toeslagen.

Goed om te weten, je hoeft geen inkomsten­belasting te betalen over de uitkering van de overlijdens­risico­verzekering.

Je kunt de huur betalen met de uitkering van de overlijdens­risico­verzekering. Hoe lang je kunt blijven wonen hangt natuurlijk af van het bedrag dat je verzekert. Of jij of je gezin in jullie huis kunnen blijven wonen, hangt ook af van het huurcontract. Meer informatie kun je lezen op de site van de overheid.

De uitkering kan gebruikt worden om in de 1e periode de huur en andere vaste lasten van te betalen. Maar bijvoorbeeld ook voor:

  • Onbetaald verlof
  • Kinderopvang
  • Hulp bij het huishouden
  • De studie van je kinderen