Naar inhoud

Direct regelen

Bekijk de polis van je overlijdensrisicoverzekering, pas je gegevens aan of de verzekering.

Veelgestelde vragen

Neem contact met ons op om het overlijden van een verzekerde door te geven. Daarna krijg je van ons een brief waarin staat welke informatie wij nodig hebben. Lees meer over een overlijden doorgeven.

Nee, de premies voor de overlijdensrisicoverzekering zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En dat geldt ook voor de afsluitkosten van € 69,-. Let op! Heb je je overlijdensrisicoverzekering verpand aan je hypotheek? Dan kun je 1 keer je afsluitkosten opgeven bij je belastingaangifte. Lees meer over de belastingregels die gelden.

Soms verandert er iets in je leven en is het verstandig om je FBTO Overlijdensrisicoverzekering aan te passen. Dat kun je tijdens de looptijd zelf doen. We hebben dan een ingevuld en ondertekend wijzigingsformulier (pdf) nodig.

Wil je de verzekering verlengen of het bedrag verhogen? Dan moet je jonger dan 68 jaar zijn. En we beoordelen de gezondheid van de verzekerde opnieuw. Daarom vragen we om een nieuwe gezondheidsverklaring.

Dan stopt de verzekering. Met de FBTO Overlijdensrisicoverzekering spaar je niet. Deze verzekering keert alleen uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.

Nee, we betalen het verzekerd bedrag alleen uit als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Overlijdt de verzekerde na de einddatum van de verzekering? Of stop je de verzekering voor het einde van de looptijd? Dan betalen we het verzekerde bedrag niet uit. Je bouwt met deze verzekering dus geen spaartegoed of kapitaal op.

Contact met FBTO

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

  • Van maandag tot en met vrijdag.

    Maandag - vrijdag: 08.00 - 18.00 uur

    Let op! Sommige afdelingen zijn tot 12.00 of 17.30 uur bereikbaar.

    Spoedeisende hulp nodig?

    Bel dan met onze alarmcentrale:+31 (58) 234 56 50

Naar alle contactmogelijkheden

Documenten

Alle voorwaarden en formulieren vind je bij de documenten. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.