Naar inhoud

Direct regelen

Bekijk de polis van je overlijdensrisicoverzekering, pas je gegevens aan of de verzekering.

Veelgestelde vragen

Bel met (058) 234 56 78 om het overlijden van een verzekerde door te geven. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Of mail naar info@fbto.nl. Daarna krijg je van ons een brief waarin staat welke informatie wij nodig hebben. Lees meer over een overlijden doorgeven.

Nee, de premies voor de overlijdensrisicoverzekering zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En dat geldt ook voor de afsluitkosten van € 69,-. Let op! Heb je je overlijdensrisicoverzekering verpand aan je hypotheek? Dan kun je 1 keer je afsluitkosten opgeven bij je belastingaangifte. Lees meer over de belastingregels die gelden.

Je kunt je FBTO Overlijdensrisicoverzekering tijdens de looptijd zelf aanpassen. We hebben dan een ingevuld en ondertekend wijzigingsformulier nodig.

Bekijk alle wijzigingsformulieren van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering.

Wil je de verzekering verlengen of het bedrag verhogen? Dan moet je jonger dan 68 jaar zijn. En we beoordelen de gezondheid van de verzekerde opnieuw. Daarom vragen we om een nieuwe gezondheidsverklaring.

Dan stopt de verzekering. Met de FBTO Overlijdensrisicoverzekering spaar je niet. Deze verzekering keert alleen uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.

Een keuring of medisch onderzoek is soms nodig bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering. Op dit moment zijn er minder onderzoeken en keuringen mogelijk dan normaal. Dat komt door het coronavirus. Hierdoor kan je aanvraag voor een FBTO Overlijdensrisicoverzekering langer duren. Heb je vragen hierover? Bel ons dan gerust op (058) 234 53 90. 

Contact met FBTO

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.
 • Stel je vraag via Facebook

  Reactie van maandag tot en met zaterdag.

  Maandag - vrijdag: 08.00 - 21.00 uur
  Zaterdag: 09.00 - 16:30 uur

 • Stel je vraag via Messenger

  Reactie van maandag tot en met zaterdag.

  Maandag - vrijdag: 08.00 - 21.00 uur
  Zaterdag: 09.00 - 16:30 uur

 • Stel je vraag op Twitter

  Reactie van maandag tot en met zaterdag.

  Maandag - vrijdag: 08.00 - 21.00 uur
  Zaterdag: 09.00 - 16:30 uur

Naar alle contactmogelijkheden

Documenten

Lees alles over de overlijdensrisico­verzekering in de polisvoorwaarden. Hier vind je ook de documenten, zoals de wijzigingsformulieren. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.