Naar inhoud

Gezondheids­verklaring overlijdensrisico­verzekering

Je bent de verzekerde op een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert uit als je overlijdt. Wij willen daarom meer weten over je gezondheid. Vul online een gezondheidsverklaring in. Een formulier met allemaal vragen over je gezondheid. Aan de hand van jouw antwoorden bekijken we of de verzekering kan starten.

Medische beoordeling: hoe werkt het?

 1. Je vult online een gezondheidsverklaring in
 2. Soms moet je naar een keuring. Of hebben we meer informatie nodig
 3. Onze Medische Dienst beoordeelt je medische gegevens
 4. Je krijgt de uitslag van de medische beoordeling

Wil je meer weten over de medische beoordeling? Bekijk de brochure Medische beoordeling FBTO Overlijdensrisicoverzekering (pdf). In de video van het Verbond van Verzekeraars krijg je tips over hoe je de gezondheidsverklaring invult. Bekijk de video voordat je de gezondheidsverklaring invult.

Belangrijk om te weten

 • Je krijgt inloggegevens om te starten
  Wij sturen je 2 sms’jes. Hierin staan de inloggegevens. Daarmee kun je de gezondheidsverklaring invullen en aan ons doorsturen.
 • Verzamel je gegevens voordat je de gezondheidsverklaring invult
  We vragen ook om medische informatie van lang geleden. Je kunt de gezondheidsverklaring tussentijds NIET opslaan.
 • Vul de gezondheidsverklaring eerlijk in
  Het is belangrijk dat je eerlijk bent. En geen informatie weg laat. Dit heet mededelingsplicht.
 • Geef veranderingen in je gezondheidssituatie altijd aan ons door
  Verandert je gezondheidstoestand na een keuring of na het invullen van de gezondheidsverklaring? En hebben wij de polis nog niet gestuurd? Of zijn wij nog bezig met de medische beoordeling? Dan moet je dit meteen doorgeven aan onze Medische Dienst. Dit heet mededelingsplicht.
 • Wij kijken anders naar gegevens over je gezondheid dan je arts
  Je arts kijkt als behandelend arts of hij je gezondheid kan verbeteren. Wij als verzekeraar kijken naar de kans op overlijden tijdens de looptijd van de verzekering.
 • Rechten en plichten
  Hier lees je wat de rechten en plichten (pdf) zijn. Voor jou en voor ons.

Alles gelezen? Vul dan de gezondheids­verklaring in

Op deze pagina vind je informatie over de medische beoordeling. Lees eerst de informatie onder ‘De medische beoordeling: wat kun je verwachten’ en ‘Belangrijk om te weten’. Vul daarna de gezondheidsverklaring in. Heb je de gezondheidsverklaring al ingevuld? Dan kun je hieronder je antwoorden en het medisch advies bekijken.

Heb je vragen? Bel met onze Medische Dienst (058) 234 53 90

De Medische Dienst is er op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op feestdagen. Je krijgt meteen een medewerker van de Medische Dienst aan de lijn. Is het druk en moet je wachten? Dan duurt dit maximaal 5 minuten. Wil je teruggebeld worden? Dan kun je dit aangeven. Je betaalt voor het gesprek je normale belkosten. Mailen kan ook: gezondheid@fbto.nl.

Wij doen ons best je zo goed mogelijk te helpen

Wij willen je zo goed mogelijk helpen. Wij horen het graag als je niet tevreden bent over de medische beoordeling. Of als je een klacht hebt. Stuur hiervoor een brief naar:

FBTO Medische Dienst
DPL_MEDISCH ACCEPT
Antwoordnummer 396
5000 WB Tilburg