Naar inhoud

Verzeker je aanhangwagen

Met onze aanhangwagenverzekering verzeker je je aanhanger, boot- of paardentrailer tegen schade en diefstal. Onderweg en in de stalling.

Je bent verzekerd in Nederland én in heel Europa, Aziatisch Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

  • Kies zelf je eigen risico
  • Accessoires meeverzekerd
  • Ook verzekerd in de stalling

Bereken je premie

Bereken je premie en sluit je verzekering makkelijk af via chat.
Neem op een andere manier contact op

Dit is verzekerd

Met de aanhangwagenverzekering verzeker je je aanhanger, boot- of paardentrailer tegen schade en diefstal. Lees wat er wel en niet verzekerd is.

Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is. 

Je krijgt het aankoopbedrag terug

Is je aanhanger total loss of gestolen? Dan krijg je in het 1e jaar het bedrag terug wat je voor je aanhanger hebt betaald. Dat geldt voor nieuwe en tweedehands aanhangwagens. Je aanhanger mag niet duurder zijn geweest dan € 12.500,-. Was je aanhanger duurder? Dan vergoeden we de dagwaarde + 10% extra.

Heb je de aanhangwagen langer dan een jaar? Dan krijg je de dagwaarde vergoed. Dat is de waarde die de aanhanger had direct voor de schade.

Kies zelf je eigen risico

Kies zelf of je een eigen risico wilt op je aanhanger verzekering. Je krijgt dan korting op je premie. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger de korting op je premie. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest. En wil je later je eigen risico aanpassen? Dat kan op elk moment. Neem dan even contact met ons op. Zo geregeld!

Voorkom diefstal: zo doe je dat

Zet je aanhanger op slot. Daarmee gaan dieven er minder snel met je aanhanger vandoor. Gebruik hiervoor een wielklem of disselslot die door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) of SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) is goedgekeurd. Kijk voor meer informatie op de site van SCM of CVV.

Goed om te weten: staat je aanhanger op een niet-afgesloten terrein? Bijvoorbeeld op je oprit of aan de openbare weg? Dan is je aanhanger alleen verzekerd als hij op slot staan. Je hebt dan een CCV/SCM goedgekeurd slot nodig.

Veelgestelde vragen

Nee, je bent niet verplicht om je aanhanger te verzekeren. Je bent WA verzekerd via de wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het voertuig dat de aanhanger trekt. Hiermee is de schade verzekerd die je met de aanhanger aan anderen veroorzaakt.

Schade aan de aanhanger zelf valt niet onder de WA-dekking. Hiervoor kun je de FBTO Aanhangwagenverzekering afsluiten.

Is je aanhangwagen lichter dan 750 kilo? Dan heb je geen groene kaart nodig.

Is je aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan heb je een aparte groene kaart nodig. Je vraagt deze kaart aan bij je autoverzekeraar. Is je auto bij FBTO verzekerd? Dan kun je de groene kaart gewoon bij ons aanvragen. Check fbto.nl/contact.

Goed om te weten: vraag je de groene kaart voor maandag aan? Dan ligt hij vrijdag bij je in de bus.

Nee, je bouwt geen no-claimkorting op.

Accessoires zijn alle onderdelen die zijn gemonteerd nadat de aanhangwagen nieuw van de dealer kwam. Deze accessoires zijn standaard meeverzekerd.

Met onze aanhangwagenverzekering kun je je aanhanger, boot- of paardentrailer verzekeren. Ook voor een oplegger kun je deze verzekering afsluiten.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de aanhangwagenverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.
Neem op een andere manier contact op