Naar inhoud

Verzeker je aanhangwagen

Met onze aanhangwagenverzekering verzeker je je aanhanger, boot- of paardentrailer tegen schade en diefstal. Onderweg en in de stalling.

Je bent verzekerd in Nederland én in heel Europa, Aziatisch Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

  • Kies zelf je eigen risico
  • Accessoires meeverzekerd
  • Ook verzekerd in de stalling

Bereken je premie

Bereken je premie en sluit je verzekering makkelijk af via chat.

Tip: hou de kentekenpapieren van je aanhanger of COC-verklaring bij de hand.

Dit is verzekerd

Met de aanhangwagenverzekering verzeker je je aanhanger, boot- of paardentrailer tegen schade en diefstal. Lees wat er wel en niet verzekerd is.

Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is. 

Je krijgt het aankoopbedrag terug

Is je aanhanger total loss of gestolen? Dan krijg je in het 1e jaar het bedrag terug wat je voor je aanhanger hebt betaald. Dat geldt voor nieuwe en tweedehands aanhangwagens. Je aanhanger mag niet duurder zijn geweest dan € 12.500,-. Was je aanhanger duurder? Dan vergoeden we de dagwaarde + 10% extra.

Heb je de aanhangwagen langer dan een jaar? Dan krijg je de dagwaarde vergoed. Dat is de waarde die de aanhanger had direct voor de schade.

Kies zelf je eigen risico

Kies zelf of je een eigen risico wilt op je aanhanger verzekering. Je krijgt dan korting op je premie. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger de korting op je premie. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest. En wil je later je eigen risico aanpassen? Dat kan op elk moment. Neem dan even contact met ons op. Zo geregeld!

Beveilig je aanhanger tegen diefstal

Goed om te weten: staat je aanhanger op een niet-afgesloten terrein? Bijvoorbeeld op je oprit of aan de openbare weg? Dan is je aanhangwagen alleen verzekerd als hij op slot staat. Gebruik hiervoor een wielklem, wielslot of disselslot dat is goedgekeurd door Kiwa SCM.

Veelgestelde vragen

Nee, je bent niet verplicht om je aanhanger te verzekeren. Je bent WA verzekerd via de wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het voertuig dat de aanhanger trekt. Hiermee is de schade verzekerd die je met de aanhanger aan anderen veroorzaakt.

Schade aan de aanhanger zelf valt niet onder de WA-dekking. Hiervoor kun je de FBTO Aanhangwagenverzekering afsluiten.

Dan heeft je aanhanger geen eigen kenteken? Dan is hij lichter dan 750 kilo. Je hebt daarom geen groene kaart nodig.

Heeft je aanhanger wél een eigen kenteken? Dan is hij zwaarder is dan 750 kilo. In dit geval heb je een aparte groene kaart nodig. Je vraagt deze kaart aan bij je autoverzekeraar. Is je auto bij FBTO verzekerd? Neem dan contact op en vraag een groene kaart aan bij 1 van onze collega’s. 

Accessoires zijn alle onderdelen die zijn gemonteerd nadat de aanhangwagen nieuw van de dealer kwam. Deze accessoires zijn standaard meeverzekerd.

Met onze aanhangwagenverzekering kun je je aanhanger, boot- of paardentrailer verzekeren. Ook voor een oplegger kun je deze verzekering afsluiten.

Diefstal is alleen verzekerd als de aanhanger op slot stond met een disselslot, wielslot of wielklem. Dit slot is goedgekeurd door het CCV (Centrum voor Criminaliteitsbeveiliging en Preventie). Behalve als je aanhangwagen in een afgesloten stalling stond. Dan hoeft ie niet op slot te staan.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.