Naar inhoud

Bootverzekering afsluiten

Met een FBTO Bootverzekering ga je met een gerust gevoel het water op. Waar je ook vaart. Je kiest zelf hoe uitgebreid je je boot verzekert. 

  • Persoonlijk contact met specialisten
  • Kies zelf je vaargebied
  • Met gerust gevoel het water op

Boot verzekeren? Kies je bootverzekering

We hebben 2 verzekeringen voor je boot. Hulp nodig bij het kiezen? Vergelijk onze bootverzekeringen.

Kies je vaargebied

Als je de WA-bootverzekering van FBTO afsluit kies je zelf waar je op het water bent verzekerd. Kies uit 4 vaargebieden. Andere vaarplannen? Neem dan contact met ons op.

1. Nederlandse binnenwateren

Verzekerd op Nederlandse binnenwateren, Randmeren, vaart van Muiden naar Eemmeer en vaart van Eemmeer naar Muiden.  Lees meer over vaargebied 1

2. Europese binnenwateren

Verzekerd op de binnenwateren van Europa, Europese territoriale wateren van de Middellandse Zee en tot 5 mijl uit de kust van de Europese landen.  Lees meer over vaargebied 2

3. Klein vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het kleine vierkant begrensd door 48° tot 62° N.B. en 6° W.L. tot 25° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant.  Lees meer over vaargebied 3

4. Groot vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het grote vierkant begrensd door 27° tot 72° N.B. en 32° W.L. tot 40° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant. Lees meer over vaargebied 4

Als een vis in het water...

Folkert weet alles van boten. Hij verzorgt al 27 jaar bootverzekeringen bij FBTO. Lees meer over zijn passie en avonturen.
Lees het hele bericht
bootspecialist folkert

No-claimkorting op je bootverzekering

Voor de bootverzekering is de maximale no-claimkorting 35%. Heb je 8 of meer schadevrije jaren? Dan houd je je no-claimkorting na 1 geclaimde schade. Heb je minder dan 6 jaren schadevrij gevaren en claim je een schade? Dan krijg je wel minder no-claimkorting. Bekijk de voorwaarden bootverzekering (pdf) voor meer informatie over de no-claimtabel.

Veelgestelde vragen

Volgens de Nederlandse wet hoef je je boot niet te verzekeren. Het is wel verstandig je boot minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Dit wordt namelijk vaak niet verzekerd als je een gewone aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebt. Daarnaast stellen jachthavens en winterstallingen het vaak verplicht om je boot minimaal WA te verzekeren. Ook in het buitenland is het vaak verplicht. Met een WA-verzekering is de schade die je veroorzaakt aan iemand anders of aan zijn of haar spullen verzekerd.

De FBTO Bootverzekering is het hele jaar geldig, ook als je niet vaart. Of je er nou voor kiest om je boot in het water te laten of te stallen op de kant of in een winterstalling. In deze gevallen ben je gewoon verzekerd.

Ja. Ook wanneer je de boot af en toe uitleent, is de boot gewoon verzekerd. Met uitlenen bedoelen we dat je geen vergoeding ontvangt van degene die je boot leent. Verhuur valt hier dus niet onder.

Dit kan in overleg met FBTO. Je inboedel is dan meeverzekerd tot 20% van de verzekerde waarde van je boot. Heb je plannen om aan boord te gaan wonen? Bel ons dan op (058) 234 56 66.

Je kunt je Jetski of waterscooter niet verzekeren bij FBTO.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de boot­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.