Naar inhoud

Bootverzekering afsluiten

Met een FBTO Bootverzekering ga je met een gerust gevoel het water op. Waar je ook vaart. Je kiest zelf hoe uitgebreid je je boot verzekert. 

  • Tot 50% no-claimkorting
  • Kies of je verhuur wilt verzekeren
  • Je kunt ook opvarenden meeverzekeren

Dit vergoedt de bootverzekering standaard

Met Aansprakelijkheid & Hulpverlening ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen tot € 10.000.000,-. En voor hulp na een ongeluk. Dit onderdeel is verplicht.

Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Stel zelf je boot­verzekering samen

Meer verzekeren voor je boot? Breid je verzekering dan uit met deze modules.
Wil je een module aanzetten? Je bent direct verzekerd.

Kies deze opties bij je bootverzekering

Pas je verzekering met opties aan naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld of je een eigen risico wilt en waar je wilt varen.

Vaargebied

Waar ga je varen? Blijf je in Nederland of zeil je de wereld rond? Kies zelf je vaargebied.    Meer over de vaargebieden

Particuliere verhuur

Af en toe je boot verhuren? Verzeker schade dan tijdens de verhuur mee. Een gerust gevoel. Meer over particuliere verhuur

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Meer over het eigen risico

Schadevrije jaren als je geen schade hebt

Hoe meer jaren je zonder schade vaart, hoe meer no-claimkorting je krijgt. Deze korting kan zelfs oplopen tot 50%.

Beveilig je boot

Om verzekerd te zijn bij diefstal is het noodzakelijk dat je je boot goed beveiligt. Gebruik een goedgekeurde ketting of kabel en slot. Check de site van KIWA. Hier vind je meer informatie over beveiliging. En een lijst met voorbeelden die goedgekeurd zijn.

Goed om te weten: ligt je boot in Amsterdam, Utrecht, Leiden of Den Haag? En niet in een jachthaven of op een afgesloten terrein? Dan stellen wij extra beveiligingseisen.

10% korting

FBTO heeft afspraken gemaakt met watersportbeveiliging.com. Hier krijg je 10% korting op alle aankopen. Bijvoorbeeld op een goedgekeurd slot, ketting of kabel.

Tip: registreer je boot met de registratiekaart

Is je boot gestolen of vermist? Met een uitgebreide beschrijving kan de politie vaak sneller en beter zoeken. Vul daarom gratis de registratiekaart in.

Krijg tot 3 jaar aanschafwaarde terug

Is je boot gestolen of total loss? En is je boot niet ouder dan 8 jaar? Dan krijg je terug wat je voor de boot hebt betaald. Dat heet de aanschafwaarderegeling.

Veelgestelde vragen

Volgens de Nederlandse wet hoef je je boot niet verplicht te verzekeren. Het is wel verstandig om je boot minimaal voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening te verzekeren. Dit is namelijk vaak niet verzekerd als je alleen een gewone aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebt. Daarnaast stellen jachthavens en winterstallingen het vaak verplicht om je boot voor minimaal aansprakelijkheid te verzekeren. En ook in het buitenland is dit vaak verplicht.

Met Aansprakelijkheid & Hulpverlening ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan (spullen van) anderen tot € 10.000.000,-. En voor hulp na een ongeluk.

Ja, dat kan. We kunnen je surfplank verzekeren in Nederland en op de Europese binnenwateren tot 5 mijl uit de kust. Maar helaas niet op de Canarische eilanden, de  Azoren en Madeira. Stuur ons even een Whatsappje 06 82 75 67 58. Dan regelen wij de verzekering voor je.

Goed om te weten: het gaat hierbij om windsurfen. Je kitesurfboard kun je niet bij ons verzekeren.

Je bijboot en bijbehorende motor zijn gratis meeverzekerd als:

  • Je een motorkruiser, motorzeiler, of kajuitzeiljacht hebt verzekerd.
  • Je bijboot een open toer- of rubberboot is.
  • De lengte maximaal 35% van de hoofdboot is.
  • Je bijboot niet sneller kan dan 20 km per uur.

Als je bijboot en motor zijn meeverzekerd, staan ze niet apart vermeld op je polis. Dit is geregeld in de voorwaarden.

Je kunt je boottrailer niet op de bootverzekering verzekeren. Sluit hiervoor een FBTO Aanhangwagenverzekering af. Dan ben je verzekerd tegen diefstal en schade. Onderweg en in de stalling. 

Meer over je bootverzekering

Meer lezen over je boot verzekeren? Of over verhalen van FBTO-klanten en hun boot? Bekijk onze blogs met slimme tips en handige informatie.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Chatten

Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent. Komen jullie er niet uit? Dan zit een collega voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Anderen bekeken ook...