Naar inhoud
vaarroute

De 3 leukste vaarroutes van Nederland

Ben je wel toe aan een nieuw uitzicht vanaf de boot? Onze schippers zochten 3 leuke Nederlandse vaarroutes voor je uit.
14 februari 2024
Zit je veel op het water? Dan heb je het uitzicht van je gebruikelijke vaarroutes inmiddels vaak gezien. En wil je misschien wel eens een nieuwe vaarroute. Snappen we. Daarom namen we contact op met onze schippers. We stuurden ze erop uit om de leukste routes in Nederland te vinden. Bootverzekering klaar? Varen maar!

Vaarroute 1: de Middelseeroute in Friesland

Een prachtige vaarroute in het Noorden! In de Middeleeuwen eindigde deze zeearm al bij Bolsward. Maar nu kun je helemaal via Leeuwarden naar Sneek. De Middelseeroute is gegraven in het midden van de voormalige Middelsee en houdt je een paar dagen zoet.

Route

Je start in IJlst. Via de Weimerts vaar je richting Bolsward. Daarna buig je af naar het noorden richting Wommels. Steek vervolgens het Van Harinxmakanaal over en ga ten noorden van Franeker de Dongjummervaart op. Ga vervolgens langs Berlikum en Menaldum. De vaart loopt dwars door Menaldum! De route gaat verder richting Leeuwarden. Meer vooral even aan bij de Prinsentuin en bekijk het centrum van Leeuwarden. Daarna vaar je vanaf het Van Harinxmakanaal de Zwette op. Vaar via de Mantgummervaart naar Mantgum. Vanuit Mantgum vaar je via de Zwette richting Sneek. Via de Scharnegoutum en de Dompsluis vaar je Sneek in.

Vaarroute 2: dwars door Rotterdam

Vanaf de Nieuwe Maas vaar je dwars door Rotterdam zo de natuur in. Hoewel je beroepsvaart tegen kunt komen, is de tocht zeker de moeite waard. Geniet vanaf het water van de moderne architectuur en hoogbouw op de wal.

Route

De vaarroute begint bij de City Marina Rotterdam. Van daaruit vaar je de Nieuwe Maas af tot je bij de Parksluizen van het groter water af gaat. Je vaart dan recht de stad in. Als eerste kom je aan in Delfshaven. Via de Delfshavense Schie vaar je nog een stukje door de stad langs de Van Nelle Fabriek en Diergaarde Blijdorp. Daarna vaar je via de noordkant van Rotterdam naar de Bergse Plassen. De Rotte brengt je vervolgens naar het Groene Hart tot aan de Eendrachtsluis van de Hennipsloot. Via de Ringvaart van de Zuidplaspolder vaar je richting de Hollandse IJssel terug richting Rotterdam.

Vaarroute 3: onthaasten in Zwolle

Zin in een ontspannen tocht in Zwolle? In Zwolle komen de IJssel, de Vecht en het Zwarte Water samen. Vanuit Zwolle vaar je een mooie route langs Dalfsen naar Ommen. Genieten maar!

Route

Vanuit Zwolle vaar je over de Vecht langs Dalfsen naar Ommen. Zowel in Dalfsen als in Ommen is een passantenhaven. Uitgekeken in Ommen? Vaar dan via de Vecht weer terug richting Zwolle. De kronkelende Vecht maakt de vaarroute afwisselend.

Ontspannen varen met de juiste bootverzekering

Op het water wil je genieten. En je geen zorgen maken over schade, waar je ook vaart. Zo sta je ontspannen aan het roer. Wat je daarvoor nodig hebt? De juiste bootverzekering voor je vaarroute. Bereken je premie en je weet binnen 2 minuten hoeveel een bootverzekering voor jouw boot kost. Afsluiten kan direct online. Wel zo makkelijk. Zo kun jij snel verder varen.

Misschien vind je dit ook interessant...