Naar inhoud
leukste jachthaven

De leukste jachthavens om aan te meren

Aanmeren in een gezellige haven is bijna net zo belangrijk als varen op het water. Ontdek de leukste jachthavens. 
17 april 2023
Eropuit met de boot. Je bootverzekering is geregeld dus je kunt op pad. Na een lange vaartocht wil je aanmeren op een leuke plek, om daar nog even verder te genieten. Wat zijn de leukste jachthavens die je niet mag missen? Je leest het hier.

Wat doe je in de jachthaven?

In de jachthaven maak je je klaar voor een nieuwe vaartocht. Maar dat is niet de enige functie van deze leuke aanmeerplek. Zo kun je er:

  • Je opfrissen in het toiletgebouw, lekker warm en schoon.
  • Je voorraad boodschappen aanvullen. Bezoek het winkeltje en je kunt weer vooruit.
  • Romantisch dineren in een restaurant. Mét uitzicht op de boten. Wat wil je nog meer?
  • Een lekkere wandeling maken. Geniet bijvoorbeeld van de ondergaande zon.
  • Een fiets huren, zodat je ook de omgeving kunt verkennen.
  • Gebruikmaken van de walstroom. Bijvoorbeeld om even de was in de wasmachine te stoppen. En de accu op te laden.

Bezoek de leukste jachthavens

Als je toch op zoek bent naar een plek om aan te meren, dan kun je maar beter een van de leukste jachthavens kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan een van deze:

Marina Volendam

Dit is een van de nieuwste jachthavens in Nederland. De jachthaven heeft 500 ligplaatsen voor zeil- of motorboten van 6 tot 20 meter lang. De haven ligt heel centraal direct aan het Markermeer. Ideaal dus. Plak er meteen even een dagje Volendam aan vast voor de complete ervaring.

Stadshaven Medemblik

Een perfecte haven aan het IJsselmeer, op fietsafstand van Enkhuizen. Bezoekers prijzen de gastvrije havenmeester. En zeggen dat er altijd wel iets te doen is. Het historische Medemblik is zeker een bezoekje waard.

Michiel de Ruijterhaven in Vlissingen

In elke steeg van Vlissingen ruik en voel je de haven. De haven heeft ongeveer 90 vaste ligplaatsen. In de zomer komen er honderden passanten. Voor het uitzicht op de Westerschelde is maar 1 woord: genieten. In Vlissingen speel je de toerist in eigen land. Loop over de boulevard en plof neer bij een van de vele visrestaurants. Laat tijdens je wandeling je boot even onderhouden. Dan ben je zo weer klaar voor vertrek. Bijvoorbeeld richting Antwerpen of Oostende of misschien steek je wel over naar Engeland.

Passantenhaven Terschelling

Zin in een vakantiegevoel? De Waddeneilanden hebben altijd een aantrekkingskracht voor watersporters gehad. Steek de Waddenzee over naar Terschelling. Daar vind je een veilige, schone en duurzame haven. Mét de nodige voorzieningen. Draai er bijvoorbeeld een wasje. Zo droog in de wind! Loop je vanaf de haven even het dorp West Terschelling in? Dan zie je de winkels, restaurants en cafés. Zin om meer te ontdekken? Huur een fiets en bekijk de rest van het eiland.

Prinsentuin Leeuwarden

Niet echt een jachthaven, maar wel een pareltje die we jullie niet kunnen onthouden: de Prinsentuin. We kijken er op uit vanuit het FBTO-kantoor in Leeuwarden. De Prinsentuin is zelf al een heerlijke plek waar je kunt genieten van een hapje en een drankje of een wandeling door het park. Nog geen 5 minuten verder lopen en je staat in het gezellige centrum van de stad. Aanrader!

Klaar voor dit seizoen?

Ben je er helemaal klaar voor om erop uit te gaan met je boot dit seizoen? Check nog even of je boot vaarklaar is. En kijk even of het zonnetje buiten schijnt. Ja? Klaar om te gaan!

Misschien vind je dit ook interessant...