Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Heeft iemand schade door jouw schuld? Of door je kind, je huisdier of een logé? Je bent verzekerd met een aansprakelijkheids­verzekering!

  • Wereldwijd verzekerd
  • Ook voor schade door huisdieren
  • Studenten op kamers meeverzekeren
Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de aansprakelijkheids­verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij veroorzaakt.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Andere woonverzekeringen van FBTO:

Extra opties - Woon aansprakelijkheid

Kies of deze extra optie bij jou past:

Heb je schade veroorzaakt?

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Daar zijn we bij FBTO duidelijk in:

Online schade melden

Ben je aansprakelijk voor schade aan iemand anders? Of aan zijn spullen? Volg onze 3 stappen en meld je schade online.   Meer over schade melden

Hoeveel krijg je vergoed?

Wij vergoeden de dagwaarde van de spullen die zijn beschadigd. Dat is de waarde die spullen hadden op het moment van schade.  Meer over de vergoeding

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert de schade die je veroorzaakt aan iemand anders. Of de spullen van iemand anders. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Je kunt de verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je gezinsleden. Denk hierbij ook aan kinderen die voor hun voltijdstudie op kamers wonen. Je bent wereldwijd verzekerd.

Veelgestelde vragen

Maak je schade? En maak je daarbij spullen van iemand anders kapot? Dan kan die persoon je aansprakelijk stellen voor de schade. Dat geldt ook als je kinderen of huisdieren de schade hebben veroorzaakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering betalen we een vergoeding als je de schade volgens de wet moet betalen. Dan ben je aansprakelijk.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Een kleine schade kan al zorgen voor hoge kosten. Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot € 1.500.000,-. Je kan kiezen om dit te verhogen naar € 2.500.000,-. Heb je een auto, dan ben je wel verlicht om een WA-verzekering af te sluiten.

Lees meer over de verschillen tussen een aansprakelijkheidsverzekering en WA-verzekering voor je auto.

Ja, met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je in de hele wereld verzekerd.

Met de aansprakelijkheidsverzekering kun je anderen niet aansprakelijk stellen. De verzekering vergoedt alleen schade die je hebt veroorzaakt aan anderen. Of aan spullen van anderen. Dus als jij aansprakelijk bent voor de schade.

Hoeveel de aansprakelijkheidsverzekering kost hangt af van:

  • Het aantal personen dat je verzekert
  • Of je wel of geen eigen risico hebt

Benieuwd wat een aansprakelijkheidsverzekering kost? Bereken je premie.

Documenten

Lees alles over de aansprakelijkheids­verzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de aansprakelijkheids­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...