Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Heeft iemand schade door jouw schuld? Of door je kind, je huisdier of een logé? Je bent verzekerd met een aansprakelijkheids­verzekering!

  • Wereldwijd verzekerd
  • Voltijd studenten op kamers meeverzekerd
  • Ook voor schade door huisdieren
Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de aansprakelijkheids­verzekering

De FBTO Aansprakelijkheids­verzekering vergoedt schade tot € 1.500.000,-. Bekijk de vergoedingen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Andere woonverzekeringen van FBTO:

Heb je schade veroorzaakt?

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Daar zijn we bij FBTO duidelijk in:

Online schade melden

Ben je aansprakelijk voor schade aan iemand anders? Of aan zijn spullen? Volg onze 3 stappen en meld je schade online.   Meer over schade melden

Eigen risico

Het eigen risico is € 100. Bij schade betaal je dit bedrag zelf. De rest betalen wij. Liever geen eigen risico? Dan is je premie 10% hoger.  Meer over het eigen risico

Hoeveel krijg je vergoed?

Wij vergoeden de dagwaarde van de spullen die zijn beschadigd. Dat is de waarde die spullen hadden op het moment van schade.  Meer over de vergoeding

Schade in buitenland

Ben je in het buitenland en heb je schade veroorzaakt? Neem dan altijd contact met ons op. Spoed? Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Meer over de alarmcentrale

Veelgestelde vragen

Maak je schade? En maak je daarbij spullen van iemand anders kapot? Dan kan die persoon je aansprakelijk stellen voor de schade. Dat geldt ook als je kinderen of huisdieren de schade hebben veroorzaakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering betalen we een vergoeding als je de schade volgens de wet moet betalen. Dan ben je aansprakelijk.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Een kleine schade kan al zorgen voor hoge kosten. Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot € 1.500.000,-. Heb je een auto, dan ben je wel verlicht om een WA-verzekering af te sluiten.

Lees meer over de verschillen tussen een aansprakelijkheidsverzekering en WA-verzekering voor je auto.

Ja, met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je in de hele wereld verzekerd.

Met de aansprakelijkheidsverzekering kun je anderen niet aansprakelijk stellen. De verzekering vergoedt alleen schade die je hebt veroorzaakt aan anderen. Of aan spullen van anderen. Dus als jij aansprakelijk bent voor de schade.

Hoeveel de aansprakelijkheidsverzekering kost hangt af van:

  • Het aantal personen dat je verzekert
  • Of je wel of geen eigen risico hebt

Benieuwd wat een aansprakelijkheidsverzekering kost? Bereken je premie.

Documenten

Lees alles over de aansprakelijkheids­verzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de aansprakelijkheids­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...