Naar inhoud

Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Heeft iemand schade door jouw schuld? Of door je kind, je huisdier of een logé? Daar is een aansprakelijkheidsverzekering voor, dan ben je hiervoor verzekerd. 

  • Wereldwijd verzekerd
  • Ook voor schade door huisdieren
  • Studenten op kamers meeverzekeren

Dit vergoedt de aansprakelijkheids­verzekering

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Je krijgt dan de schade vergoed die jij veroorzaakt. Lees wat wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Kijk ook eens naar de andere woonverzekeringen van FBTO:

Extra opties

Kies of deze extra optie bij jou past:

Aansprakelijkheidsverzekering of WA, wat is het verschil?

Het lijkt op elkaar, Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en aansprakelijkheid. Toch is het iets anders. In deze video vertellen we je wat precies de verschillen zijn.

Heb je schade veroorzaakt?

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Daar zijn we bij FBTO duidelijk in:

Online schade melden

Ben je aansprakelijk voor schade aan iemand anders? Of aan zijn spullen? Volg onze 3 stappen en meld je schade online.   Meer over schade melden

Hoeveel krijg je vergoed?

Wij vergoeden de dagwaarde van de spullen die zijn beschadigd. Dat is de waarde die spullen hadden op het moment van schade.  Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Een kleine schade kan al zorgen voor hoge kosten. Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tot € 1.500.000,-. Je kan kiezen om dit te verhogen naar € 2.500.000,-. Heb je een auto, dan ben je wel verlicht om een WA-verzekering af te sluiten.

Lees meer over de verschillen tussen een aansprakelijkheidsverzekering en WA-verzekering voor je auto.

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert de schade die je veroorzaakt aan iemand anders. Of de spullen van iemand anders. Je bent wereldwijd verzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht.

Je kunt de verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je gezinsleden. Denk hierbij ook aan je partner en kinderen. Óók kinderen die voor hun voltijdstudie op kamers wonen. Of je stiefkind of pleegkind die (vaak) bij je woont. Kies de gezinssamenstelling die bij je past als je de aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Kies voor 1, 2 of 3 of meer personen.

Het is verstandig om te checken welke woonverzekeringen jij en je partner al hebben. Jullie hebben bijvoorbeeld niet allebei een inboedel- of opstalverzekering nodig. Je past je woonverzekeringen makkelijk aan in MijnFBTO. Je kunt daar ook je gezinssamenstelling aanpassen. Dan geldt je inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering meteen voor 2 personen!

Nee, schade aan je eigen spullen is niet verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de aansprakelijkheids­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Meer lezen over de aansprakelijkheids-verzekering

Wat als je kind iets stuk maakt? Of je kat? En is een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk verplicht? Je leest er alles over in onze blog vol handige tips en informatie.