Naar inhoud

Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Heeft iemand schade door jouw schuld? Of door je kind, je huisdier of een logé? Daar is een aansprakelijkheids­verzekering voor, dan ben je hiervoor verzekerd.

  • Wereldwijd verzekerd
  • Ook voor schade door huisdieren
  • Studenten op kamers meeverzekeren

Dit vergoedt de aansprakelijkheids­verzekering

Wil je een aansprakelijkheids­verzekering afsluiten? Je krijgt dan de schade vergoed die jij veroorzaakt. Lees wat wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Kijk ook eens naar de andere woonverzekeringen van FBTO:

Extra optie bij je aansprakelijk­heids­verzekering

Kies of deze extra optie bij jou past:

Aansprakelijkheids­verzekering of WA, wat is het verschil?

Het lijkt op elkaar, Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en aansprakelijkheid. Toch is het iets anders. In deze video vertellen we je wat precies de verschillen zijn.

Heb je schade veroorzaakt?

Bij schade wil je goed geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Daar zijn we bij FBTO duidelijk in:

Online schade melden

Ben je aansprakelijk voor schade aan iemand anders? Of aan zijn spullen? Volg onze 3 stappen en meld je schade online.   Meer over schade melden

Hoeveel krijg je vergoed?

Wij vergoeden de dagwaarde van de spullen die zijn beschadigd. Dat is de waarde die spullen hadden op het moment van schade.  Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht, maar wel handig. Een kleine schade kan al zorgen voor hoge kosten. Met de FBTO Aansprakelijkheids­verzekering ben je verzekerd tot € 1.500.000,-. Je kan kiezen om dit te verhogen naar € 2.500.000,-. Heb je een auto, dan ben je wel verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheids­verzekering af te sluiten, een WA-verzekering.

Een aansprakelijkheids­verzekering (AVP) verzekert de schade die je veroorzaakt aan iemand anders. Of de spullen van iemand anders. Je bent wereldwijd verzekerd. Een aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht.

Je kunt de verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je gezinsleden. Denk hierbij ook aan je partner en kinderen. Óók kinderen die voor hun voltijdstudie op kamers wonen. Of je stiefkind of pleegkind die (vaak) bij je woont. Kies de gezinssamenstelling die bij je past als je de aansprakelijkheids­verzekering afsluit. Kies voor 1, 2 of 3 of meer personen.

Nee, bij de FBTO Aansprakelijkheids­verzekering geldt geen eigen risico. Je hoeft dus niet een gedeelte zelf te betalen als je per ongeluk iets van een ander hebt stukgemaakt.

Nee, schade aan je eigen spullen is niet verzekerd. De aansprakelijkheids­verzekering vergoedt schade die je veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de aansprakelijkheids­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Meer lezen over de aansprakelijkheids­verzekering

Wat als je kind iets stuk maakt? Of je kat? En is een aansprakelijkheids­verzekering eigenlijk verplicht? Je leest er alles over in onze blog vol handige tips en informatie.