Naar inhoud

Studenten­verzekering afsluiten

Wil je een studenten­verzekering als je op kamers gaat? Kies dan voor de inboedelverzekering van FBTO. Je spullen in je kamer zijn dan verzekerd bij schade door brand, water, diefstal of inbraak. Denk bijvoorbeeld aan je meubels en kleding. En heb je schade? Dan word je snel geholpen. Ook 's nachts en in het weekend.

Je kunt zelf je inboedel­verzekering samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de module All risk. Ook je eigen risico kies je zelf met de optie Eigen risico.

Kies zelf je eigen risico

Je kiest zelf of je een eigen risico wilt op je inboedelverzekering. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger de korting op je premie. Wil je later je eigen risico aanpassen? Dat kan in MijnFBTO.

Je betaalt bij schade de eerste kosten zelf

Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Het bedrag dat overblijft betalen wij. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een eigen risico van € 150,- per schade? En kost het € 500,- om de schade te repareren? Dan betaal je € 150,- zelf. De € 350,- die overblijft betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade die je meldt bij je inboedelverzekering.

Eigen risico All risk verandert mee

Heb je ook de module All risk van de inboedelverzekering? Standaard is het eigen risico voor de module All risk € 150,-. Goed om te weten: kies je voor een eigen risico van € 300,- voor de inboedelverzekering? Dan heb je automatisch ook een eigen risico van € 300,- voor de module All risk. Kies je een eigen risico van € 0,- bij je inboedelverzekering? Dan heb je een standaard eigen risico van € 150,- voor de module All risk.

Heb je je aansprakelijkheids­verzekering al geregeld?

De aansprakelijkheidsverzekering is voor als je schade veroorzaakt aan de spullen van iemand anders. De verzekering is niet verplicht. De kleine bedragen kun je vaak zelf wel betalen. Maar voor de grote bedragen kies je de aansprakelijkheids­verzekering. Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering kun je kiezen tussen een verzekerd bedrag van € 1.500.000,- of € 2.500.000,- en ben je overal ter wereld verzekerd.

Soms ben je nog verzekerd met de aansprakelijkheids­verzekering van je ouders. Hebben je ouders een FBTO Aansprakelijkheids­verzekering? Dan ben je als uitwonende student gratis meeverzekerd op de polis van je ouders. Vraag het ze nog even voor je deze verzekering afsluit.

Andere woonverzekering?

Heb je ook andere woonverzekeringen bij FBTO? Check of je ook een eigen risico hebt bij deze woonverzekeringen: