Naar inhoud

Rechtsbijstand bij conflicten over je huis

Een conflict met buren. Of problemen bij de verkoop van je huis. Met de module Consument & Wonen krijg je juridische hulp en advies. De module Consument & Wonen is onderdeel van de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

  • Ruim 500 juristen staan voor je klaar
  • Voor huurders en eigenaren
  • Bij conflicten over je huis

Dit verzekert de module Consument & Wonen

Met de module Consument & Wonen ben je verzekerd als consument, huiseigenaar of huurder. Je krijgt bijvoorbeeld juridische hulp en advies bij:
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Onderdeel van de FBTO Rechtsbijstand­verzekering

De module Consument & Wonen is onderdeel van de FBTO Rechtsbijstand­verzekering. Je kunt rekenen op rechtsbijstand voor je woning. Maar ook op juridische hulp en advies bij de aankoop van producten of diensten. Bijvoorbeeld een conflicten met een (web)winkel, reisbureau of autogarage. Lees meer over de module Consument & Wonen.

Kies je voor deze module bij een woonverzekering van FBTO? Dan sluit je dus ook een rechtsbijstand­verzekering af. Je krijgt hiervan een aparte bevestiging.

Veelgestelde vragen

Wanneer je juridische hulp nodig hebt, kan je terecht bij de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Bij deze Stichting werken ruim 500 juristen. Zij hebben zich gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Als het nodig is, kan de Stichting Achmea Rechtsbijstand vertrouwde advocaten uit hun advocatennetwerk inschakelen.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Voor schade veroorzaakt aan iemand anders ben je verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. Maar heb je zelf schade? En is dat de schuld van iemand anders? Dan helpen we je om de schade terug te krijgen. Daarvoor heb je een rechtsbijstandverzekering nodig.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de woon­verzekeringen op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.