Naar inhoud

Diefstal­verzekering

Heb je dure spullen in huis? Een merkhorloge of bijzondere kunst? Of misschien heb je een hobby waar dure dingen bij komen kijken, zoals een platenspeler of instrument. Dan kan het verstandig zijn om een diefstal­verzekering af te sluiten. Dat doe je door je inboedelverzekering aan te vullen met de optie Diefstal plus.

Verzekerd bedrag

Met de inboedelverzekering krijg je standaard een maximale vergoeding van € 35.000,- als je diefstalgevoelige spullen gestolen worden. Wil je je verzekering uitbreiden met de optie Diefstal plus, de diefstalverzekering? Dan kies je zelf met welk bedrag je deze maximale vergoeding verhoogt. Je kunt kiezen uit:

 • € 50.000,-
 • € 75.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-

Goed om te weten: je kunt de optie Diefstal plus alleen afsluiten bij een FBTO Inboedelverzekering. Niet bij een Basis Inboedelverzekering.

Diefstalgevoelige spullen

Onder je diefstalgevoelige inboedel vallen kostbare spullen die je mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, laptops, schilderijen, verzamelingen, muziekinstrumenten en fotocamera’s. Het zijn spullen die vaak gestolen worden en die je mee kunt nemen. Het is dus niets dat vastzit aan je huis, daar heb je een opstalverzekering voor.

Keurmerken en certificaten

Omdat je diefstalgevoelige spullen in huis hebt, is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Niet alleen voor jezelf, ook voor je verzekering. Zonder een goede beveiliging krijg je namelijk geen vergoeding als er spullen gestolen worden of beschadigen tijdens een inbraak. Je hebt bepaalde certificaten of keurmerken nodig om te bewijzen dat je woning goed beveiligd is. Welke je precies nodig hebt, hangt af van het bedrag dat je wilt verzekeren. Lees hier meer over de certificaten en keurmerken bij de diefstalverzekering.

Maximale vergoeding

Goed om te weten: voor sommige spullen krijg je een maximaal bedrag vergoed als ze gestolen zijn. Het is daarom verstandig om op te zoeken hoe dat zit bij de spullen die jij extra wilt verzekeren met een diefstalverzekering. Op basis daarvan kun je bepalen welk bedrag je wilt verzekeren. Dingen waarbij je te maken hebt met een maximale vergoeding zijn bijvoorbeeld sieraden, edelstenen of dieren. In de polisvoorwaarden zie je precies welke vergoeding je krijgt.

Veelgestelde vragen

Je bent met de FBTO Inboedelverzekering verzekerd voor schade aan je spullen door brand, schroeien, diefstal en water. Je spullen in je huis zijn standaard verzekerd tot € 150.000,-.
Heb je een schade die gerepareerd kan? Dan betalen we de kosten van de reparatie. Kan de schade niet meer gemaakt worden? Dan krijg je een vergoeding. Dat is de nieuwwaarde of de dagwaarde. We gebruiken de afschrijvingslijst om de dagwaarde te bepalen.
Naast de inboedelverzekering kun je voor je huis en spullen ook kiezen voor de opstalverzekeringof aansprakelijkheidsverzekering.

Onder diefstalgevoelige inboedel valt:

 • Audiovisuele apparatuur, computerapparatuur en telefoons
  Zoals smartphones, laptops en tablets.
 • Foto en filmapparatuur
  En spullen die daarbij horen. Zoals de tas van de fotocamera. Of de lens.
 • Kunst, schilderijen, antiek en verzamelingen
  Maar niet: antieke meubels.
 • Motorrijtuigen zonder kenteken
  Zoals de motor zonder kenteken die je in je garage aan het opknappen bent.
 • Muziekinstrumenten
 • Navigatieapparatuur
  En de spullen die daarbij horen, zoals een oplaadkabel.
 • Optische instrumenten
  Bijvoorbeeld een verrekijker.

Kan de schade aan je spullen niet meer gerepareerd worden? Dan krijg je in veel gevallen met de FBTO Inboedelverzekering de nieuwwaarde vergoed. De nieuwwaarde is het bedrag dat je moet betalen om de spullen nu nieuw te kopen. We kijken dan naar de prijs wat de spullen op dit moment kosten. En niet wat je er toen voor hebt betaald. Zijn de spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan krijg je de dagwaarde vergoed. Lees meer over de vergoeding bij de inboedelverzekering.

Doe aangifte bij de politie. En meld de diefstal binnen 3 dagen bij ons. We kunnen een expert langssturen om de schade te bepalen.

Je betaalt standaard € 150,- eigen risico per gebeurtenis. Je kunt je eigen risico aanpassen naar € 300,- in MijnFBTO. Goed om te weten: heb je bij het afsluiten van de inboedelverzekering gekozen voor een eigen risico van € 300,-? Dan is je eigen risico voor de module All risk ook € 300,-.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de inboedelverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Meer lezen over de diefstal­verzekering

Bekijk onze blogs vol slimme tips en handige informatie over je woonverzekering.