Naar inhoud
woonkamer met moderne designmeubels in wit en geeltinten

Zo voorkom je inbraak tijdens je vakantie

Je tas is ingepakt en je bent klaar om op vakantie te gaan. Maar wacht even, is je huis wel beschermd tegen inbraak?
14 juli 2022
Heerlijk, zo’n vakantie. Even helemaal weg. Of je nu een weekendje, een week of een maand gaat. Het is genieten geblazen! Drankje, goed boek; jij vermaakt je wel. Maar wat gebeurt er ondertussen in je huis? Heb je dat wel goed beveiligd? Met niemand in de buurt, staat inbrekers geen strobreed in de weg. Zorg er daarom voor dat je inbraak voorkomt tijdens je vakantie. Hoe? Nou, zo:

Kleine oplossingen om inbraak te voorkomen

Je hebt natuurlijk een woonverzekering. Maar het zou fijn zijn als je die niet hoeft te gebruiken, omdat er ingebroken is. Het zijn vaak kleine dingen die je huis een stuk moeilijker toegankelijk maakt voor mensen met verkeerde bedoelingen. Kleine moeite dus, om onderstaande checklist even door te nemen voor je op vakantie gaat.

Laat je buren weten dat je met vakantie gaat

Zo kunnen ze een oogje in het zeil houden. Als je lang weg blijft kunnen zij misschien ook de post weghalen. En de tuin op orde houden. Zodat het niet opvalt dat er al een tijdje niemand thuis is.

Zorg voor licht

Zet op verschillende plekken in huis een timer op de verlichting. Zowel boven als beneden. Als zo nu en dan de lampen aanspringen, lijkt het net alsof er iemand thuis is.

Haal containers en ladders weg

Inbrekers gebruiken die graag om naar binnen te klimmen. Een hoog raam is zo ineens makkelijk te bereiken. En wat dacht je van het dakterras? Een ideale plek om de woning binnen te komen. Even extra checken dus.

Sluit alle ramen en deuren goed af

Vergeet het wc-raampje niet! En laat de sleutel niet in het slot zitten. Een veelvoorkomende manier om in te breken is nog steeds via het ijzerdraadje door de brievenbus. Zo kunnen inbrekers vrij gemakkelijk de deur openen als deze niet op het nachtslot zit. Of als de sleutel er nog in zit dus.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Zo maak je het inbrekers nog moeilijker om binnen te komen. De ramen en deuren kunnen dan namelijk niet zo makkelijk kapot gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • verzonken cilinderslot
  • anti-inbraakstrips
  • ramen met sloten

Vermijd social media

Het zal je verbazen hoe makkelijk dieven je adres kunnen achterhalen. Bewaar die mooie foto’s en spannende verhalen voor op social media dus voor als je terug bent van vakantie. Zo weet niemand dat je weg bent. Ook degene met kwade bedoelingen niet.

Heb je een inboedelverzekering?

Dan ben je standaard verzekerd voor diefstal. Je krijgt bij FBTO voor je diefstalgevoelige producten dan een maximale vergoeding van € 35.000,-. Zijn de diefstalgevoelige spullen in je huis meer waard dan dat? Geen zorgen, met een diefstalverzekering ben je ook dan verzekerd. Je moet je huis dan wel goed beveiligen, zodat het een beveiligingscertificaat kan krijgen. Wil je weten hoeveel je betaalt voor die diefstalverzekering? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...