Naar inhoud
huis online verhuren

Als Yoshi reist, verhuurt hij zijn huis

Welkom op Kerkstraat 6. Als Yoshi en Jan op reis zijn, verhuren ze hun huis. Hun huis en spullen zijn gewoon verzekerd.
15 augustus 2018
Welkom op Kerkstraat 6 in Utrecht. Yoshi woont hier nu ruim 2 jaar met zijn partner Jan. Ze houden enorm van reizen en willen de hele wereld zien. Zijn Yoshi en Jan op reis? Dan kunnen toeristen die naar Nederland komen hun huis online huren. Dat is gewoon verzekerd met de FBTO Opstalverzekering.

Liefde op het eerste gezicht

Het is 10 jaar geleden dat Yoshi en Jan elkaar tegen het lijf lopen in een drukke bar in Tokio. Yoshi vroeg aan Jan of hij wilde dansen en tijdens dit avondje stappen slaat de vonk over en de 2 worden verliefd. Het vrolijke stel deelt samen de passie voor reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Jan vliegt af en toe naar Japan zodat ze elkaar kunnen zien. Maar de afstand is groot en de liefde te sterk. Yoshi besluit na een aantal jaar om te verhuizen naar Nederland. Inmiddels wonen ze ruim 2 jaar op Kerkstraat 6, in het centrum van Utrecht. Ook bij de woning was het liefde op het eerste gezicht.

De karakteristieke woning helemaal eigen gemaakt

Yoshi en Jan zijn erg gelukkig in hun paleisje. De karakteristieke woning ligt voor hun op een perfecte locatie: op een steenworp afstand van gezellige binnenstad van Utrecht. Om de hoek is ook al van alles te beleven. Yoshi houdt van deze drukte: “Mijn favoriete plek in huis? Dat is de woonkamer! Vanaf hier kan ik lekker naar de mensen kijken die voorbij lopen”. Yoshi en Jan hebben de woning helemaal naar hun eigen smaak ingericht. Overal vind je kunst, spulletjes en beeldjes waaraan je direct ziet dat ze van reizen houden.

De wereld ontdekken

Naast de liefde voor elkaar, delen ze ook de liefde voor reizen en het ontdekken van de wereld. Van New York tot Chili en Pakistan tot Australië, ze hebben het allemaal gezien. Yoshi en Jan houden er van om nieuwe mensen te ontmoeten terwijl ze aan het reizen zijn: “Het is fantastisch om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze barsten van de energie en hebben nieuwe ideeën. Het is mooi om te zien dan mensen met verschillende achtergronden, toch vaak dezelfde dromen en doelen hebben. Dat snappen wij maar al te goed!” Tijdens 1 van de reizen kwamen Yoshi en Jan zelf ook op een nieuw idee: hun huis op Kerkstraat 6 verhuren aan toeristen die Nederland willen ontdekken!

"Het is fantastisch om nieuwe mensen te ontmoeten"

Geld verdienen aan je huis

“We horen vaak dat mensen nieuwsgierig zijn naar Amsterdam en al het moois dat Nederland te bieden heeft. Dat bracht ons op het idee om ons huis te verhuren via internet als wij zelf op reis zijn.” De mannen kunnen niet wachten om de rol van gastheer in te vullen. Ze gebruiken hun ervaringen bij anderen om de toeristen van harte welkom te heten op Kerkstraat 6 in Utrecht. Daarna gaan ze weer verder met het ontdekken van de wereld en verdienen ondertussen geld aan hun huis terwijl ze er niet zijn.

Waardevolle spullen goed opruimen

Vreemde mensen die logeren in je huis. Hoe doe je dat met waardevolle spullen? Heel simpel volgens Yoshi en Jan: “De waardevolle spullen bergen we natuurlijk goed op. Maar je moet de mensen ook gewoon vertrouwen. Hebben we van tevoren al geen goed gevoel? Dan zeggen we gewoon nee.” Met de module Buitenshuisverzekering van de FBTO Inboedelverzekering zijn je spullen, zoals een camera of telefoon, natuurlijk wereldwijd verzekerd. Maar berg je waardevolle spullen, zoals sieraden of kunst, goed op. Bijvoorbeeld in een kluis bij de bank of bij familie.

De mannen vinden het wel een beetje spannend wat de gasten van hun huis vinden. Maar aan de voorbereiding en gastvrijheid kan het niet liggen. De kamers worden voor de komst van nieuwe gasten goed schoongemaakt en het huis wordt gezellig en uitnodigend aangekleed. Het is écht teamwork. Ze kunnen over een tijdje altijd nog een Bed & Breakfast beginnen ;-). Moeten ze natuurlijk wel even kijken wat ze voor hun verzekering moeten regelen.

Welkom op Kerkstraat 6

In Nederland zijn meer dan 500 huizen met het adres Kerkstraat 6. Wat zie je als je de verhalen van deze bewoners vertelt? FBTO neemt een kijkje áchter de voordeur. En laat zien hoe ze wonen. Maar ook hoe de bewoners geld verdienen aan huis. 

Misschien vind je dit ook interessant...