Naar inhoud

Zonnepanelen zijn goed verzekerd

Heb je zonnepanelen op het dak van je huis? Die zijn goed verzekerd met onze opstalverzekering. Bijvoorbeeld bij schade door brand, bliksem of storm.

Zonnepanelen zijn automatisch verzekerd

Heb je zonnepanelen aangeschaft of ben je van plan om dat te doen? Dat hoef je niet aan ons door te geven. De zonnepanelen zijn automatisch meeverzekerd met je Woonhuisverzekering.

Let op: om meeverzekerd te worden, moeten zonnepanelen vastzitten aan het dak van je huis. Zonnepanelen mogen ook bevestigd zijn aan een verzwaard frame. Daarnaast moeten ze met leidingen verbonden zijn aan het huis. Wil je zonnepanelen laten installeren? Lees dan deze blog over zonnepanelen.

Laat je zonnepanelen op je huurwoning plaatsen?

Heb je een huurwoning? Dan hoef je geen woonhuisverzekering af te sluiten. De verhuurder is verzekerd voor schade aan het huis zelf. Laat je zelf zonnepanelen op je huurwoning installeren? Dan zijn die verzekerd bij de inboedelverzekering van FBTO.

Welke schades vergoedt FBTO?

We vergoeden schade aan je zonnepanelen die is ontstaan door:

  • brand
  • blikseminslag
  • hagel
  • diefstal
  • stormschade

Bij stormschade geldt een eigen risico van € 250,-.

Niet alles is verzekerd

We vergoeden niet alle schades. Bijvoorbeeld de schade die is ontstaan door:

  • verkeerde installatie van de zonnepanelen
  • kosten van storingen aan je zonnepanelen, bijvoorbeeld in de omvormer.

Wil je precies weten wat er verzekerd is? Lees dan onze polisvoorwaarden (pdf).

Minder rendement

Omdat de panelen op het dak liggen, zal je eventuele schade misschien niet direct opmerken. Vaak wordt dit gezien aan een verminderd rendement aan het einde van de maand. Toch is een lager rendement niet per se een teken van schade. Zo wordt het rendement ook lager naarmate de zonnepanelen verouderen. Een verlies aan rendement wordt dan ook niet vergoed door je verzekering.

En natuurlijk betekent een maand met minder zon ook een lagere opbrengst. Een lager rendement is dus geen reden om nieuwe zonnepanelen te laten plaatsen. Dit dekt de verzekering dan ook niet.

Schade melden kan direct online

Heb je schade aan je zonnepanelen? Lees meer over schade melden bij je opstalverzekering.