Naar inhoud

Zorgverzekering afsluiten

Bij FBTO kies je zelf je zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. En houd je grip op je zorgkosten.

  • Bepaal wanneer je premie betaalt
  • Korting bij vrijwillig eigen risico
  • Betaal eigen risico in termijnen
Bereken je premie 2 minuten

Stel zelf je zorgverzekering samen

Met de naturapolis kun je bij veel gecontracteerde zorgverleners terecht. Liever een restitutiepolis? Zet dan de optie Vrije keuze zorgverlener aan. Goed om te weten: je kunt in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Wat je ook kiest: we stellen geen medische vragen en accepteren iedereen. En er zijn geen wachttijden voor vergoedingen. 
Voor iedereen geldt in 2020 een verplicht eigen risico van € 385,-. Met een vrijwillig eigen risico kun je dit verhogen. Je krijgt dan korting op je premie.

Kies de modules voor je zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt niet alles. Voor vergoeding van extra zorg kies je uit onze aanvullende modules bij het afsluiten van je zorgverzekering.
* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Toch meer zorg verzekeren? Tijdens het jaar kun je altijd nog deze aanvullende modules aanzetten:
* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Kies de zorgverzekering die bij jou past

Welke keuzes je ook maakt… het zijn jouw keuzes! Jij kiest wat bij jou past. Ook als het gaat over je zorgverzekering. Daarom kies je bij FBTO uit 11 modules alleen de aanvullende zorg die bij jou past. En betaal je dus alleen voor wat je kiest.

Als je zorg nodig hebt

Dan wil je snel geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Wij zijn duidelijk in wat je kunt verwachten.

Bij wie kun je terecht?

Heeft je zorgverlener een contract met ons? En is de zorg verzekerd? Dan krijg je de maximale vergoeding.  Ga naar de Zorgzoeker

De juiste zorg vinden

Wachtlijstbemiddeling, keuze zorgverlener, second opinion of behandeling in het buitenland? Het FBTO Zorgteam helpt. Meer over het Zorgteam

Grip op je zorgkosten

Zorgkosten: eigen risico en soms eigen bijdrage. Houd grip op je kosten met onze services zoals gespreid betalen eigen risico.    Meer over zorgkosten betalen

Declaratie zorgnota

Krijg je zelf een rekening van je zorgverlener? Je zorgkosten declareren doe je met onze  FBTO Zorgapp of in MijnFBTO. Meer over declareren

Kies zelf wanneer je premie zorgverzekering betaalt

Betaal je de zorgpremie per maand? Kies dan uit 5 betaalmomenten. Betaal je zorgverzekering wanneer het jou uitkomt! Jij kiest. FBTO
Lees onze blog

Inspirerende klantverhalen

Wat is jouw droom? Maak kennis met Esra, Susan, Miloushka en vele anderen. Zij zetten alles op alles om hun dromen na te jagen op het gebied van sport, geluk en gezond leven.

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een basisverzekering (naturapolis)? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 75% vergoed van het bedrag dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.

Heb je een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je altijd 100% vergoed van het wettelijke of marktconforme tarief.

Je declaratieoverzicht bekijk je via FBTO Zorggebruik. Je ziet welke kosten je heb gemaakt, je eigen risico en declaraties. Om het overzicht te bekijken moet je inloggen met DigiD. Lees meer over FBTO Zorggebruik. Of log direct in met DigiD.

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

FBTO is onderdeel van Achmea. Achmea heeft meer zorgmerken dan alleen FBTO. In ons overzicht kun je makkelijk de basisverzekeringen van Zilveren Kruis Achmea vergelijken.

Documenten

Lees alles over de zorgverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Of bekijk vergelijkbare basisverzekeringen van Zilveren Kruis Achmea.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de zorgverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.