Naar inhoud

Zorgverzekering afsluiten

Bij FBTO stel je de zorgverzekering samen zoals jij wilt. Kies voor gáán met een FBTO Zorgverzekering. Afsluiten of meer informatie? Zo geregeld.

  • Kies uit 5 betaalmomenten in de maand
  • Verplicht én vrijwillig eigen risico betalen in termijnen
  • Kies aanvullende modules tot en met 31 januari

Naturapolis of combinatiepolis

Met FBTO Basis en Basis Plus (naturapolissen) kun je bij veel gecontracteerde zorgverleners terecht. Liever nóg meer keuze met de combinatiepolis? Kies dan voor FBTO Basis Vrij. Goed om te weten, je kunt in 2023 naar alle ziekenhuizen. Er is dus altijd een ziekenhuis bij jou in de buurt. Wat je ook kiest: we stellen geen medische vragen en accepteren iedereen. En je hoeft nooit te wachten op je vergoeding.

Kies je basisverzekering

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief

** Van het marktconforme of wettelijke tarief


Eigen risico

Voor iedereen van 18 jaar of ouder geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Met een vrijwillig eigen risico kun je dit bedrag verhogen. Je krijgt dan korting op je premie.

Goed om te weten, krijg je tijdens je vakantie medische hulp? En heb je ook een FBTO Doorlopende reisverzekering? Dan betalen wij jouw verplichte eigen risico voor de onverwachte, noodzakelijke behandeling in het buitenland.

Kies de modules voor je zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt niet alles. Voor vergoeding van extra zorg kies je uit onze aanvullende modules bij het afsluiten van je zorgverzekering.

Deze modules kies je bij alle basisverzekeringen

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Deze modules kies je bij Basis Plus of Basis Vrij

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Dat kan!  Zet tijdens het jaar de onderstaande aanvullende modules aan voor je basisverzekering. Dit kan op elk moment.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Vergoedingen

Heb je een behandeling nodig? Of zoek je een vergoeding? Bekijk hier wat je vergoed krijgt.

Als je zorg nodig hebt

Dan wil je snel geholpen worden. En weten waar je aan toe bent. Wij zijn duidelijk in wat je kunt verwachten.

Bij wie kun je terecht?

Heeft je zorgverlener een contract met ons? En is de zorg verzekerd? Dan krijg je de maximale vergoeding.  Ga naar de Zorgzoeker

De juiste zorg vinden

Wachtlijstbemiddeling, keuze zorgverlener, second opinion of behandeling in het buitenland? Het FBTO Zorgteam helpt. Meer over het Zorgteam

Grip op je zorgkosten

Zorgkosten zijn eigen risico en soms een eigen bijdrage. Houd grip op je kosten met onze services, zoals Zorgkosten betalen in delen.    Meer over zorgkosten betalen

Declaratie zorgnota

Krijg je zelf een rekening van je zorgverlener? Je zorgkosten declareren doe je met onze  FBTO Zorgapp of in MijnFBTO. Meer over declareren

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Hoeveel je dan vergoed krijgt, ligt aan de basisverzekering die je hebt:

  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan krijg je maximaal 65% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Plus? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.
  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij? Dan krijg je 100% van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Er zijn twee uitzonderingen:
    • Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.
    • GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

Nee, bij de FBTO Zorgverzekering is geen medische selectie, we stellen geen vragen over je gezondheid en accepteren iedereen. Ook zijn er zijn geen wachttijden voor vergoedingen.  Tijdens het afsluiten van de zorgverzekering is iedereen gelijk.

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Misschien vind je dit ook interessant...

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de zorgverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.