Naar inhoud

Basisverzekeringen zorgverzekering vergelijken

Sluit je een zorgverzekering af? Vergelijk dan onze zorgverzekeringen. Bij FBTO heb jij je zorg in eigen hand. Ga je voor onze basis zorgverzekering? Of kies je liever voor de uitgebreidere FBTO Zorgverzekering Basis Plus of Basis Vrij.

Vergelijk de basis zorgverzekeringen

FBTO Basis  naturapolis met een scherpe premie
FBTO Basis Plus naturapolis
FBTO Basis Vrij combinatiepolis
Zorgverlener met contract met FBTO
100% vergoed
100% vergoed
100% vergoed
Zorgverlener zonder contract met FBTO
65% vergoed*
75% vergoed*
100% vergoed**
Vrijwillig eigen risico
Kies uit € 0,-, € 200,- of € 500,-
Kies uit € 0,-, € 200,- of € 500,-
Kies uit € 0,-, € 200,- of € 500,-
Module Spieren & Gewrichten
Maximale vergoeding € 200,-
Kies uit maximale vergoeding € 200,- of € 350,-
Kies uit maximale vergoeding € 200,- of € 350,-
Module Tand
Maximale vergoeding € 250,-
Kies uit maximale vergoeding € 250,-, € 500,- of € 750,-
Kies uit maximale vergoeding € 250,-, € 500,- of € 750,-
Module Zorg in het buitenland
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Module Tand ongeval
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Module Zorg & Herstel
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Module Gezichtszorg & Orthodontie
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Contact
Graag appen of chatten
Appen, chatten of bellen
Appen, chatten of bellen
Hulpmiddelen bestellen***
Soms bij 1 leverancier
Meerdere leveranciers
Meerdere leveranciers

van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (gecontracteerd tarief). En tot max. 100% van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Is dat er niet? Dan van het marktconforme tarief.
** 100% van het wettelijke of marktconforme tarief. Er zijn 2 uitzonderingen: krijg je zorg via Wijkverpleging of GGZ? En heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
*** Maak je veel gebruik van hulpmiddelen? Check dan de vergoedingenzoeker. Daarin zie je precies bij welke leverancier je terecht kunt met FBTO Basis, Basis Plus en Basis Vrij.

Kies voor de laagste premie of voor een uitgebreidere verzekering

Bij ons heb jij je zorg in eigen hand. Kies je voor Basis? Dan heb je minder keuze uit aanvullende modules en leveranciers dan bij Basis Plus of Basis Vrij. Hierdoor is je premie een stuk lager! Wil je toch hogere vergoedingen? Kies dan voor Basis Plus of Basis Vrij.

Bekijk de verschillende zorgverzekeringen

Liever een video bekijken over alle verschillen? Dat kan! In deze video leggen we je alle verschillen tussen onze zorgverzekeringen uit.

Combinatiepolis of naturapolis?

Onze naturapolissen zijn Basis en Basis Plus. Basis Vrij is onze combinatiepolis. Maar wat is nu het verschil? In onze blog leggen we je graag het verschil uit tussen een combinatie of natura basisverzekering.

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Hoeveel je dan vergoed krijgt, ligt aan de basisverzekering die je hebt:

  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan krijg je maximaal 65% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Plus? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.
  • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij? Dan krijg je 100% van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Er zijn twee uitzonderingen:
  • Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.
  • GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. 

Ja, iedereen in Nederland betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit bedrag wordt wettelijk bepaald en is dus voor iedereen gelijk. In 2023 is het verplicht eigen risico € 385,-.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.